Hoe Val Kilmer echt voelde over het filmen van Top Gun: Maverick

Inhoudsopgave:

Hoe Val Kilmer echt voelde over het filmen van Top Gun: Maverick
Hoe Val Kilmer echt voelde over het filmen van Top Gun: Maverick
Anonim

Top Gun: Maverick heeft historisch succes geboekt en is nu Tom Cruise's grootste binnenlandse kaskraker. Maar terwijl veel fans de film gingen zien om de acteur met straaljagers te zien vliegen, waren anderen meer opgewonden over de comeback van Val Kilmer na zijn gevecht met keelkanker. Dit is het echte verhaal achter zijn beslissing om het vervolg te maken.

Wat maakte dat Val Kilmer 'Top Gun: Maverick' deed?

Kilmer had niet veel overtuigingskracht nodig toen hem werd aangeboden om zijn rol als Tom "Iceman" Kazansky opnieuw te spelen. "Tom belde me. Ik zei meteen ja", zei de Batman Forever-ster. Regisseur Joseph Kosinski vertelde Entertainment Weekly ook dat ze wilden dat Iceman een "authentiek" deel van de nieuwe film zou zijn.'Je moest een manier bedenken om Iceman binnen te halen,' legde hij uit. "We ontmoetten Val. Hij had het idee om Iceman op een echt authentieke manier te integreren." Ze stonden echter voor een aantal uitdagingen om het onvermogen van Kilmer om te spreken te omzeilen. "Het is duidelijk dat [we] veel tijd aan die scène hebben besteed, het schrijven, ons voorbereiden", zei Kosinski over het feit dat karakters via geschreven woorden communiceren, zoals de acteur in het echte leven.

"Ik wist niet zeker hoe het zou gaan werken. … Het is echt een prachtige scène", vervolgde de filmmaker. "We schoten het in Los Angeles in een heel mooi huis in een park. Heel bijzonder om niet alleen Val en Tom, maar ook Maverick en Iceman samen op het scherm te zien." Kilmer herhaalde dezelfde gevoelens. "We hebben veel opnames gemaakt van het lachen. Het was echt leuk… speciaal", jubelde hij, eraan toevoegend dat "het leek alsof er geen tijd was verstreken" toen ze begonnen met filmen. "We waren allemaal zo jong tijdens het maken van de eerste film, maar zelfs toen was er een speciale band tussen ons allemaal", vertelde de acteur."Zelfs na het fotograferen zouden we de hele nacht lachen en dansen!"

Hoeveel werd Val Kilmer betaald voor 'Top Gun: Maverick'?

Kilmers salaris voor Maverick is niet echt bevestigd door een betrouwbare bron. Maar volgens showbizgalore.com kreeg hij $ 400.000, terwijl glamourfame.com zegt dat hij $ 2 miljoen verdiende met de film. Sommige rapporten noemden ook het aanvankelijke gebrek aan interesse van de acteur en het uiteindelijke "smeken" om de rol als factoren in die cijfers. In zijn memoires uit 2020, I'm Your Huckleberry, gaf Kilmer toe dat hij smeekte om deel uit te maken van het vervolg. "Zoals de Temptations zongen in de hoogtijdagen van de Motown-ziel, 'is niet te trots om te smeken'. De producers gingen ervoor en Cruise ging ervoor'', schreef hij.

De Heat-ster was zo vastbesloten om Maverick te doen dat hij onmiddellijk zijn agent belde nadat hij over de mogelijkheid had gehoord. "Ik heb de agent meteen gebeld. Ja, Top Gun heeft alle perfecte elementen voor een vervolg", vertelde hij. Hij was ook betrokken bij het creëren van het verhaal van Iceman. Kosinski zei dat hij op het idee kwam om zijn personage te laten dienen als de hooggeplaatste mentor, wat ook werd goedgekeurd door Cruise. "Het is mooi om te zien dat Iceman zo'n succes boekt in de carrière waar hij van hield", zei Kilmer over de admiraalstatus van Iceman. "Het is een goede verhaallijn. En het was erg spannend om weer met Tom bezig te zijn."

Hoe gaat het tegenwoordig met Val Kilmer?

The Doors-acteur baarde veel fans zorgen toen hij aankondigde dat hij niet meer kon praten vanwege keelkanker. In zijn documentaire, Val, konden fans zijn reis naar Hollywood zien, waarom hij de reputatie verdiende moeilijk om mee te werken en hoe hij doorgaat met het bestrijden van kanker. "Ik klink duidelijk veel slechter dan ik me voel", zei de acteur in de film. "Ik kan niet praten zonder dit gat [in zijn keel] te dichten. Je moet de keuze maken om te ademen of te eten. Het is een obstakel dat erg aanwezig is bij iedereen die me ziet."

Toch zei hij dat hij hoopt door te gaan met acteren ondanks zijn toestand. "Ik heb me tegen sommigen bizar gedragen", zei hij over zijn reputatie. "Ik ontken niets van dit alles en heb geen spijt omdat ik delen van mezelf heb verloren en gevonden waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik ben gezegend." Onlangs vertelde Kilmer USA TODAY via e-mail dat hij "ontroerd" was om de nieuwe Top Gun-film te zien. "Ik was erg ontroerd toen ik het voor het eerst zag. Bijna 40 jaar is een lange tijd voor een reünie", schreef hij. "We hebben de hele dag gelachen. Tom is geweldig en verrassend grappig!!" Toen hem werd gevraagd of hij van plan is om meer films te maken, zei hij: "Ik voel me sterk en opgewonden om elke kans die ik krijg te spelen."

Aanbevolen: