Wie is Boeddha Lo? Details over de winnaar van seizoen 19 van de topchef

Inhoudsopgave:

Wie is Boeddha Lo? Details over de winnaar van seizoen 19 van de topchef
Wie is Boeddha Lo? Details over de winnaar van seizoen 19 van de topchef
Anonim

Buddha Lo is onthuld als de winnaar van Top Chef Seizoen 19, die de jury overweldigt met de gerechten tijdens de grote finale. Lo's winnende menu omvatte een hamachi-voorgerecht, kreeft laksa voor de tweede gang, Mongools lamsgerecht en pompoen mille-feuille en hielp hem Evelyn Garcia en Sarah Welch te verslaan.

Lo won de Bravo kookshow dankzij zijn veeleisende techniek, aandacht voor detail en diepgaande kennis van Top Chef. Hij bestudeerde zelfs de show om een winnende formule samen te stellen. Hij was het hele seizoen een sterke concurrent geweest, wat geen verrassing was toen hij in een van Gordon Ramsay's drie Michelin-sterrenrestaurants werkte en momenteel voorzitter is van een kaviaarrestaurant van wereldklasse.

Dus wie is Buddha Lo en hoe deed hij het zo goed op de internationaal bekende kookwedstrijd?

11 Waar Boeddha Lo werd geboren

Boeddha Lo werd geboren uit Chinees-Maleisische ouders in Australië en groeide op in Port Douglas in het uiterste noorden van Queensland. Als kind kreeg hij de bijnaam Boeddha omdat hij 'te veel van [zijn] vaders eten at'.

Hij beschrijft Port Douglas als een stad die dichter bij Papoea-Nieuw-Guinea ligt dan bij Sydney. Hij groeide op met het zoeken naar eetbare mieren en het proeven van doejongvlees, het deel van een handvol dieren dat alleen de lokale inheemse Australiërs legaal konden jagen.

De chef-kok leerde koken van zijn vader, die een Chinees restaurant bezat in Port Douglas, Australië.

10 Hoe Buddha Lo begon met koken

"Ik heb als kind opgepast, mijn ouders werkten zeven dagen per week. En dat was niet houdbaar", onthulde hij toen hij over zijn jeugd sprak. "Toen ik acht jaar oud was, had ik zoiets van, ik wil geen oppas. En ik zei tegen mijn moeder, “Kijk, ik ga mijn eigen huiswerk maken, ik ga voor mezelf koken, ik ga mijn eigen lunches bereiden. Ik ga voor mezelf zorgen.” Dus uiteindelijk liet ze dat gebeuren. En dus begon ik te koken voor mijn broer, die ouder is dan ik, zijn lunch klaarmaken."

9 Buddha Lo ging naar de culinaire school in Australië

Buddha Lo ging naar de culinaire school in Australië, alleen hoefde hij er niet voor te betalen! Hij schreef zich in voor cursussen aan het beroemde Melbourne William Angliss Institute. Hij bleef werken terwijl hij daar ook naast de culinaire school was.

"Ze realiseerden zich dat ze een tekort aan koks hebben. Dus besloten ze dat in plaats van dat mensen moeten betalen om naar school te gaan, iedereen wordt betaald om naar school te gaan. Het is een beetje een ander systeem, maar ik denk dat die werkt omdat de culinaire scene in Australië geweldig is", legt de Top Chef-winnaar uit. "En dat komt omdat veel koks naar de culinaire school kunnen gaan. Het is geen goedbetaalde baan. Het is net alsof ik niemand zie die in deze branche wil stappen en zo'n studielening boven zich wil hebben en dan waarschijnlijk bijna niets wordt betaald."

Hij verdiende ook een beurs om twee maanden te werken in Chateau Cordeillan-Bages in Frankrijk. Deze ervaring in het 2-Michelin-sterrenrestaurant hielp Lo op zijn weg naar de glorie van Top Chef.

8 Buddha Lo werkte voor Gordon Ramsey

Na het afronden van de culinaire school verhuisde Buddha Lo naar Londen om te werken in het drie Michelin-sterrenrestaurant Gordon Ramsay, waar hij zijn mentor, Clare Smyth, ontmoette.

Hij verhuisde later naar New York City en bracht een jaar door in Eleven Madison Park met drie Michelinsterren, waar hij leerde zichzelf te pushen en naar een gastronomisch niveau te werken.

"Dus toen ik het restaurant binnenstapte, telde ik waarschijnlijk minstens 20 mensen die in minder dan drie maanden vertrokken. Binnenkomen is heel gemakkelijk. Maar overleven, dat is het moeilijkste", onthulde hij over de ervaring.

7 Boeddha Lo's vader stierf dagen voordat topkok

Buddha Lo's vader, Tze-Kwong Lo, stierf aan kanker slechts twee dagen voordat Boeddha het telefoontje kreeg om erachter te komen dat hij was uitgekozen om deel te nemen aan het 19e seizoen van Top Chef.

Buddha en zijn vader waren allebei grote Top Chef-fans en ze hebben er altijd van gedroomd dat hij de kans zou krijgen om deel te nemen aan de show. Toen hij de titel won, zei hij dat het zowel voor hem als voor zijn vader was.

6 Waar Boeddha Lo heeft gewerkt

Buddha Lo is chef-kok geweest in zoveel van de beste restaurants over de hele wereld. Hij heeft gewerkt voor enkele van de meest gerenommeerde restaurants met een Michelin-ster over de hele wereld, waaronder het eigen Eleven Madison Park in New York City.

Hij heeft in steden als Parijs, Kopenhagen en Londen gewerkt, en in landen als Amerika, Australië en Zweden.

5 Hoe Boeddha Lo zijn vrouw ontmoette

De technisch geschoolde Top Chef Seizoen 19 winnaar was zowel bekend als een familielid als een fantastische chef-kok.

Buddha ontmoette zijn vrouw, de in Australië geboren Rebecca, ongeveer 10 jaar geleden in de keuken, toen ze allebei samenwerkten bij Hare and Grace in Melbourne, Australië. Tijdens een familiema altijduitdaging in de show, werd onthuld dat Rebekah een Pasta Amatriciana had gemaakt die zo goed was, dat Boeddha ter plekke verklaarde dat hij met haar zou trouwen als ze op 30-jarige leeftijd nog steeds vrijgezel was.

"Het was maar een grap, en ik wilde het niet op een enge manier zeggen, maar het was zo goed. Ik dacht: 'Ik zou voor altijd zo kunnen leven…'" Boeddha zei op de Top Chef-aflevering. "We noemen het Marry Me Pasta."

De Top Chef-ster maakte zijn belofte waar en ze trouwden in november 2018. Rebekah is de souschef van de banketbakker in het wereldberoemde Eleven Madison Park.

"Kook zoals je altijd kookt", was haar advies voor hem in de show. "Ze deed me denken aan het favoriete citaat van mijn vader, namelijk 'Als je denkt dat je het kunt, kun je het ook'.' Dat vertelde mijn vader me altijd aan het einde van elk telefoongesprek. Ze heeft die positie nu ingenomen en dat was erg bemoedigend. Ze heeft zeker een belangrijke rol gespeeld bij de overwinning."

4 Wat Boeddha Lo zo leuk vond aan Top Chef

Buddah Lo's favoriete onderdeel van Top Chef waren de uitdagingen. Hij vindt het heerlijk om te kunnen koken met een goed gevulde voorraadkast met hoogwaardige apparatuur die hij niet zelf hoeft schoon te maken.

"Zeker, het hoogtepunt was gewoon het koken zelf. Uiteraard koken voor geweldige juryleden. Zelfs de hoofdjuryleden Padma, Tom en Gail. Ik heb ze al zo lang in de gaten en gewoon om daar te staan met mijn bord eten was geweldig. En de dieptepunten, ik denk dat de woonsituatie vrij laag was, maar ik begrijp waarom ze het doen, "onthulde hij.

3 Wat Boeddha Lo het meest miste terwijl hij op de top was Chef

Buddha Lo was niet zo blij met de leefsituatie in de show, maar miste vooral muziek. "Alles is ons afgenomen, onze telefoons, onze tv, al dat soort dingen. Ik vond de telefoons en de tv niet erg, maar ik ben iemand die van muziek houdt, dus ik heb altijd muziek op de achtergrond nodig."

"Je mag lezen, maar je mag niets lezen dat met koken te maken heeft. En ik ben nogal saai en ik lees graag alles wat met koken te maken heeft of dingen kijken die doen met koken."

2 Wat Boeddha Lo gaat doen met zijn prijzengeld voor topkok

"Geloof het of niet, ook al is het 200 dagen geleden dat ik daadwerkelijk heb gewonnen en die aflevering is gefilmd, ik weet nog steeds niet wat ik ermee ga doen", het seizoen 19 star vertelde Distractify over de prijs van $ 250.000. "Het zal geld zijn waardoor ik comfortabeler kan leven. Ik heb nog nooit zoveel geld gehad."

Buddha Lo is nooit op geld gericht geweest: "Ik heb het geld opgeofferd om voor echt goede koks te werken… Ik heb die opofferingen heel lang gedaan en ik moest echt proberen me een weg door het leven te banen, " onthulde de chef.

1 Buddha Lo wil zijn eigen restaurant openen

Buddha Lo is niet alleen tevreden met het winnen van de wedstrijd, het prijzengeld en het werk voor anderen. Hij wil zijn eigen restaurant openen. Zijn doel na Top Chef is om een restaurant te openen dat hem op een dag 3 Michelin-sterren oplevert.

Maar eerst wil hij genieten van zijn overwinning, op vakantie gaan en een beetje ontspannen.

Aanbevolen: