Heeft Joseph Morgan meer verdiend met de originelen of de vampierdagboeken?

Inhoudsopgave:

Heeft Joseph Morgan meer verdiend met de originelen of de vampierdagboeken?
Heeft Joseph Morgan meer verdiend met de originelen of de vampierdagboeken?
Anonim

Joseph Morgan zal deze week voor de laatste keer verschijnen als Klaus Mikaelson in de tv-serie The Vampire Diaries. De acteur heeft ermee ingestemd om terug te keren naar de rol voor de seriefinale van Legacies, de tweede spin-off van de beroemde CW-vampierdramaserie uit de jaren 2010.

De in Groot-Brittannië geboren Morgan is enthousiast over deze zwanenzang en onthulde aan zijn supporters via een video op zijn Instagram-profiel dat hij eerder de kans had gekregen om in Legacies te verschijnen.

"Zoals je weet, ben ik keer op keer gevraagd om op Legacies te verschijnen, en het voelde nooit goed… tot nu toe," zei Morgan. “Nu voelt het goed. Dus ik hoop dat je ervan geniet en er net zo gepassioneerd over bent als ik. Deze is voor jullie."

Morgans filmografie omvat rollen op een veel grotere schaal dan die van Klaus, maar dit is een personage dat zijn carrière in hoge mate is gaan bepalen. Acht van de 20 jaar die hij als acteur heeft doorgebracht, hebben in de schoenen gestaan van het beroemde personage.

Morgan speelde Klaus in The Vampire Diaries en later in The Originals, maar het was in de laatste waar hij echt van de rol profiteerde.

Hoeveel werd de cast van 'The Vampire Diaries' betaald per aflevering?

The Vampire Diaries ging in première op The CW in september 2009, na een bestelling van 22 afleveringen voor het volledige seizoen. Nina Dobrev, Paul Wesley en Ian Somerhalder waren de drie hoofdsterren van de show, als respectievelijk de personages Elena Gilbert en de vampierbroers Stefan en Damon Salvatore.

Voor het eerste seizoen van de show werd de hoofdcast line-up gecompleteerd door onder andere Steve R. McQueen als Elena's broer, Jeremy, Kat Graham als de heks Bonnie Bennett en Candice King als Caroline Forbes.

Als ondersteunend castlid werd McQueen niet zoveel betaald als zijn collega's in de show. Toch verdiende hij naar verluidt een toch de moeite waard $ 15.000 voor elke aflevering waarin hij speelde.

Dobrev, Wesley en Somerhalder waren de grote kanonnen in de show, en deze status werd dienovereenkomstig weerspiegeld met hun salaris van ongeveer $ 40.000 per aflevering.

Joseph Morgan voegde zich uiteindelijk bij de cast in seizoen 2. Volgens rapporten viel zijn salaris net onder de belangrijkste sterren, terwijl hij ongeveer $ 35.000 per aflevering binnenhaalde.

Hoeveel werd Joseph Morgan betaald per aflevering in 'The Originals'?

Joseph Morgan's Klaus Mikaelson is misschien de topattractie geworden in The Vampire Diaries, maar het primaire verhaal bleef altijd draaien rond Elena Gilbert en de gebroeders Salvatore.

In The Originals werd Klaus echter de hoofdrolspeler, naast zijn broers en zussen – voornamelijk Elijah (Daniel Gillies) en Rebekah (Claire Holt). Een samenvatting van de plot voor de show op IMDb luidt: 'Een familie van op macht beluste, duizend jaar oude vampiers wil de stad die ze hebben gebouwd (New Orleans) terugnemen en iedereen domineren die hen verkeerd heeft gedaan.'

Hoewel Klaus nu het centrale hoofdpersonage was in The Originals, droeg Morgan alleen zijn salaris van The Vampire Diaries over naar de nieuwe show. Gedurende de periode tussen 2013 en 2018 dat hij Klaus speelde in de spin-off-serie, bleef hij $ 35.000 per aflevering verdienen.

Afgezien van de broers en zussen van Mikaelson, was weerwolf Haley Marshall een van de andere personages die de overstap maakten naar The Originals. Haley en Klaus hadden een one night stand, wat resulteerde in de geboorte van een meisje genaamd Hope, rond wie de show Legacies draait.

Danielle Rose Russell speelt die hoofdpersoon in de cast van Legacies.

Joseph Morgan heeft meer gemaakt van 'The Originals' dan van 'The Vampire Diaries'

Als alles is gezegd en gedaan, profiteerde Joseph Morgan meer van zijn tijd als Klaus in The Originals dan met het spelen van hetzelfde personage in The Vampire Diaries. Aangezien de acteur voor beide shows gelijk werd betaald op basis van aflevering per aflevering, komt de wiskunde gewoon neer op de serie waarin hij meer speelde.

Nadat hij in 2011 lid was geworden van de cast van The Vampire Diaries, speelde Morgan in totaal 51 afleveringen in de show. De laatste daarvan kwam in 2016, in de 14e aflevering van seizoen 7.

Alles bij elkaar had de acteur een bruto totaal van ongeveer $ 1,8 miljoen binnengehaald tijdens zijn periode bij TVD. Aan de andere kant speelde hij tussen 2013 en 2018 in 92 afleveringen van The Originals.

Voor hetzelfde wekelijkse salaris van $35.000 zou dit ongeveer $3.2 miljoen zijn, bijna de helft van wat hij verdiende in de eerste show.

Aanbevolen: