Heeft Daniel Day-Lewis een co-ster geïntimideerd om te stoppen, zal er bloed zijn?

Inhoudsopgave:

Heeft Daniel Day-Lewis een co-ster geïntimideerd om te stoppen, zal er bloed zijn?
Heeft Daniel Day-Lewis een co-ster geïntimideerd om te stoppen, zal er bloed zijn?
Anonim

Als je een filmfan bent, weet je dat Daniel Day-Lewis een briljante acteur is en dat hij zijn vak serieus neemt. Zijn methode-acteren is behoorlijk berucht, en veel mensen vinden dat hij de zaken te ver gaat. Sterker nog, hij heeft mensen hem op de set volledig laten mijden.

Tijdens het maken van There Will Be Blood, een van de beste films van zijn tijd, leverde Lewis een geweldige prestatie. Toevallig kwam dit optreden ten koste van het zo erg intimideren van een tegenspeler, dat hij uiteindelijk het project verliet.

Laten we eens kijken naar het verhaal in kwestie.

Daniel Day-Lewis is een legendarische acteur

De entertainmentindustrie is de thuisbasis van veel getalenteerde artiesten, die allemaal iets anders op tafel brengen. Hoewel elke ster zijn sterke punten heeft, zijn er maar weinig die zo goed kunnen acteren als Daniel Day-Lewis.

De acteur was een prominente artiest in een aantal werkelijk uitstekende films, en hoewel de films zelf op zichzelf kunnen staan, hielp de onwerkelijke uitvoering van de acteur in elk van hen hen naar nieuwe hoogten te tillen. Simpel gezegd, hij maakt alles en iedereen om hem heen beter als hij meedoet aan een film.

Dankzij zijn consistente vermogen om subliem werk af te leveren, beschouwen velen Daniel Day-Lewis als misschien wel de meest getalenteerde acteur van zijn tijd. Dit is een gewaagde bewering, zeker, maar een blik op zowel zijn oeuvre als zijn lijst met prestaties zal snel onthullen dat hij zich op echt zeldzaam terrein bevindt. Het is natuurlijk allemaal subjectief, maar het is bijna onmogelijk om iemand te vinden die beter is dan Daniel Day-Lewis.

Daniel Day-Lewis staat zeker bekend om veel dingen, waaronder de mentale manier waarop hij zich voorbereidt op en het spelen van een personage in een film.

Hij neemt zijn filmwerk een beetje te serieus

Er zijn talloze verhalen over Daniel Day-Lewis die alles doet voor een optreden, en hij staat bekend als moeilijk om mee om te gaan op de set.

Hoe obsessief is Day-Lewis in zijn toewijding aan een rol? Tijdens 'The Last Of The Mohicans' bouwde hij een kano, leerde hij dieren te volgen en te villen en perfectioneerde hij het gebruik van een vuursteenslot van 12 pond wapen, dat hij overal mee naar toe nam, zelfs naar een kerstdiner.” In 1998 trainde Day-Lewis acht weken lang om een naald op een plaat te zetten alsof hij werd getroffen door hersenverlamming, zoals het personage in de film, schrijft The Playlist.

Geloof ons als we zeggen dat er veel extremere voorbeelden zijn dan dit. De acteur kreeg ook ruzie met vreemden, leefde van gevangenisrantsoenen en leefde zelfs zonder elektriciteit en stromend water, allemaal omwille van zijn kunst.

Op een gegeven moment werd beweerd dat een andere acteur te geïntimideerd was door de legende om met hem samen te werken, wat leidde tot slechte prestaties en een vroegtijdig vertrek.

Zijn vermeende intimidatie op 'There Will Be Blood'

There Will Be Blood is een uitzonderlijke film, en voordat Paul Dano het optreden kreeg, speelde Kel O'Neill de rol. O'Neill verliet het project echter vroeg en er kwamen geruchten dat hij op de set werd geïntimideerd door Daniel Day-Lewis.

Volgens The New York Times: "Halverwege de 60 dagen durende opname realiseerde Paul Thomas Anderson zich dat de tweede hoofdrolspeler, die [Day-Lewis's] aartsvijand speelt, niet sterk genoeg was. Hij werd vervangen door de veelzijdige jonge acteur Paul Dano, maar drie weken aan scènes met Day-Lewis moesten opnieuw worden opgenomen. Tijdens "Gangs of New York" zou Day-Lewis in karakter blijven en opzettelijk staren naar zijn tegenspeler, Leonardo DiCaprio, en de controversiële dynamiek die deze mannen in de film hadden. Terwijl DiCaprio de druk weerstond (en Dano het goed deed), zijn er berichten dat de eerste acteur leed aan intimidatie. "Het was gewoon niet de juiste pasvorm", legde Anderson diplomatiek uit."

Dat is een serieuze beschuldiging om een artiest te heffen, en het schilderde zowel O'Neill als Daniel Day-Lewis echt in een negatief daglicht als iemand die zijn tijd op de set waarschijnlijk iets te serieus neemt.

Per Yahoo, toen hij met Vulture sprak, zei O'Neill: "Het was niet elke avond een drankje met Daniel op de set, maar er is een fundamenteel fatsoen in de manier waarop hij zich gedraagt in die omgevingen die verloren gaat in de shuffle van deze geruchten."

Dit is op zijn zachtst gezegd schokkende informatie, en het kan zijn dat sommige fans de film een beetje anders bekijken. Het v alt niet te ontkennen dat Dano briljant was in de film, maar intimidatie kan de prestaties van Kel O'Neill enorm hebben beïnvloed.

Aanbevolen: