Hoe Steven Spielberg het originele Jurassic Park castte

Inhoudsopgave:

Hoe Steven Spielberg het originele Jurassic Park castte
Hoe Steven Spielberg het originele Jurassic Park castte
Anonim

Ja, Jurassic World: Dominion is een vuilnisbelt die de getalenteerde acteurs en het bronmateriaal zo heeft beledigd dat het de franchise had kunnen vernietigen. Dat is wat vrijwel alle critici zeggen, tenminste. Dat weerhield de film uit 2022 er natuurlijk niet van om een absoluut financieel succes te worden. Maar de consensus is dat het er niet in slaagde om zelfs maar een greintje van het wonder, het avontuur, de intelligentie en de magie van de originele film uit 1993 vast te leggen.

Jurassic Park, dat voor het scherm is geschreven door David Koepp en geregisseerd door Steven Speilberg, werkt om verschillende redenen zo goed. Een van de meest opvallende is de cast. In tegenstelling tot enkele van de vreemde casting- en personagebeslissingen in de vervolgtrilogie, waren de acteurs die voor de eerste film werden gekozen geïnspireerde keuzes. Hier is hoe en waarom Steven ze maakte…

6 Hoe Laura Dern werd gecast als Dr. Ellie Satler

Volgens een mondelinge geschiedenis van Entertainment Weekly was Laura Dern de allereerste keuze van Steven Speilberg voor de iconische rol van Dr. Ellie Satler. Terwijl Laura haar carrière radicaal op het spel zette nadat de film uitkwam, was ze een veelgeprezen indie-acteur vóór Jurassic Park.

'Ik was aan het praten met Nicolas Cage, en we hadden net samen Wild at Heart gedaan, en ik zei tegen hem: 'Nic, ze willen me aan de telefoon krijgen met Steven Spielberg, maar ze willen praten met me over een dinosaurusfilm…' En hij zei: 'Je bent bezig met een dinosaurusfilm! Niemand kan ooit nee zeggen tegen een dinosaurusfilm!' Ik had zoiets van, 'Echt waar?' En hij zegt: 'Maak je een grapje? Het is een droom van mijn leven om een film te maken met dinosaurussen!' Dus hij had zo'n invloed op mij. Toen sprak ik met Steven en hij zei: 'Ik weet dat je je onafhankelijke films maakt, maar ik wil dat je wordt achtervolgd door dinosaurussen, met ontzag voor dinosaurussen, en het avontuur van je leven beleeft. Wil je dit met mij doen?' En ik had zoiets van, 'Natuurlijk.'"

5 Hoe Sam Neill werd gecast als Dr. Alan Grant

Sam Neill was een ongelooflijk gevestigde acteur voorafgaand aan Jurassic Park met rollen in The Hunt For Red October, A Cry In The Dark en meerdere tv-shows. Dus natuurlijk beschouwde Steven hem als de rol van Dr. Alan Grant.

"Ik was in L. A., op weg naar een baan in Canada, en mijn agent belde en zei dat Steven Spielberg je over een half uur zou willen ontmoeten. Dus ik nam een taxi en ging naar Steven's huis en we zaten in zijn gang en ik keek naar zijn kunst en we praatten over dit ding Jurassic Park. Het was allemaal heel verrassend. Dus ging ik naar Canada en twee dagen later had ik de rol. En drie of vier weken daarna we begonnen met fotograferen in Hawaii. Het ging dus allemaal heel snel. Ik had het boek niet gelezen, wist er niets van, had er niets over gehoord, en binnen een paar weken werk ik samen met Spielberg."

4 Hoe Jeff Goldblum werd gecast als Dr. Ian Malcolm

Janet Hirshenson, de casting director voor Jurassic Park, dacht meteen aan The Fly-ster Jeff Goldblum toen ze het boek van Michael Crichton las. Terwijl een aantal acteurs de rol opnam, waaronder Jim Carey, was Janet helemaal verkocht aan Jeff. En dat was Steven ook.

"Er werd een vergadering belegd, dus ik ging daar naar Amblin. Ik las snel het boek ter voorbereiding en Steven zei: 'Sinds we deze vergadering hebben gepland, is er een idee om de twee personages te combineren, om je personage op te nemen in het Sam Neill-personage.' Ik zei: 'Nou, jeetje. Ik hoop dat je dat niet doet.' Ik had zelfs ter plekke kunnen pleiten, en ik kwam terug en zie, ik had er een klein aandeel in."

3 Hoe Joseph Mazzello werd gecast als Tim

"Steven liet me een screentest doen met Robin Williams en Dustin Hoffman voor Hook," legde Joseph uit aan Entertainment Weekly. "Ik was gewoon te jong voor de rol. En daarom kwam Steven naar me toe en zei: 'Maak je geen zorgen, Joey. Ik ga je deze zomer in een film krijgen.' Niet alleen een mooie belofte om te krijgen, maar dat het ook een van de grootste kaskrakers aller tijden wordt? Dat is een behoorlijk goede ruil."

2 Hoe Ariana Richards werd gecast als Lex

Volgens haar interview met Entertainment Weekly werd Ariana Richards gekozen nadat ze was uitgenodigd voor een algemene casting.

"Ik werd naar een castingbureau geroepen en ze wilden gewoon dat ik schreeuwde," legde Ariana uit. "Ik hoorde later dat Steven die dag een paar meisjes op tape had gezien, en ik was de enige die zijn slapende vrouw van de bank wakker maakte, en ze kwam door de gang rennen om te zien of de kinderen in orde waren."

1 Hoe BD Wong werd gecast als Dr. Henry Wu

Dr. Henry Wu heeft een kleine maar belangrijke rol in de eerste Jurassic Park-film. Natuurlijk wordt het personage uitgebreid in de Jurassic World-franchise, waardoor hij een van de meest opvallende terugkerende personages is. Maar toen BD Wong tekende bij Jurassic Park, dacht hij dat zijn rol in de eerste aflevering veel groter zou zijn. Dr. Wu komt tenslotte zoveel vaker voor in de roman van Michael Crichton.

Hoe dan ook, BD deed graag auditie voor de rol nadat hij daarvoor was uitgenodigd door Steven, die onlangs van zijn werk had gehouden in een toneelstuk dat hij had gezien.

Aanbevolen: