De waarheid over hoe Ben Affleck 'The Town' castte

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe Ben Affleck 'The Town' castte
De waarheid over hoe Ben Affleck 'The Town' castte
Anonim

Ben Affleck is een sterke artiest geweest in veel zeer goede films. Dat wil echter niet zeggen dat zijn carrière geen achtbaan is geweest. De man is tenslotte een magneet voor drama geweest. En als hij daar geen magneet voor is, zijn de paparazzi helemaal over hem voor zijn huidige relatie met de veel jongere Ana De Armas. Maar sommige van zijn bezigheden verliepen soepel. Dit geldt min of meer voor The Town uit 2010 waarin hij speelde, mee schreef en regisseerde.

The Town was niet alleen een kritische hit, maar deed het ook goed aan de kassa. Hoewel het script, dat was gebaseerd op het boek van Chuck Hogan, meesterlijk was, waren het de uitvoeringen die het echt verkochten.

En als je naar de lijst met namen voor de camera kijkt, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn van het vermogen van Ben Affleck om dit ding te casten. De namen zijn tenslotte Jon Hamm, Rebecca Hall, Jeremy Renner, Chris Cooper, Blake Lively en wijlen Pete Postlethwaite.

Dit is de waarheid over hoe Ben Affleck deze misdaadthriller uit 2010 castte.

Ben Affleck Town wierp rode loper
Ben Affleck Town wierp rode loper

Opkomende acteurs een heel andere kans geven

Dankzij een fenomenaal gedetailleerd mondeling interview met The Ringer kreeg Ben Affleck de kans om te vertellen hoe hij en zijn team deze ongelooflijke cast hebben samengesteld.

"Omdat het de eerste keer was dat ik de hoofdrol zou spelen en regisseren, en omdat ik niet veel geld had om een stel sterren te betalen, had ik de luxe om gewoon de beste acteurs te kunnen casten, "vertelde Ben Affleck aan The Ringer. "Als het mogelijk is, is het echt geweldig om mensen in te huren met wie een publiek niet al te bekend is, omdat het publiek verwachtingen heeft ontwikkeld en een beetje anticipeert op wat een acteur zou kunnen doen als ze ze veel hebben gezien."

Door Bens invloed in Hollywood kon hij contact opnemen met een aantal mensen die hij kende. Maar hij deed zijn best om gezichten te werpen die de meeste mensen niet kenden (tenminste op dat moment). Dit omvatte Jon Hamm en Rebecca Hall.

"Ik herinner me dat ik naar New York moest vliegen om Ben te ontmoeten omdat ik op dat moment in Londen was, midden in deze theatertour", zei Rebecca. "Ik zat niet echt in de filmwereld. Het voelde allemaal een beetje onmogelijk en glamoureus. En Ben Affleck was al ongelooflijk beroemd. Hij is altijd al geweest. In mijn verbeelding is hij altijd Ben Affleck geweest."

Blake Lively, nou, ze stond alleen bekend om Gossip Girl. Hoewel de CW tiener soap-opera enorm succesvol was, stond ze niet bekend als een dramatische acteur in een blockbuster misdaadthriller…

"Blake Lively nam de trein vanuit New York. Ze deed Gossip Girl, waarvan mensen destijds dachten: 'Oh, dat is maar een CW Y. A.-soap'", legde Ben uit.

"Ze lazen, en niet zeggend wie ze was of waar ze in was, ze deed het [Boston]-accent", zei producer David Crockett over Blake Lively. "Ze heeft zich daarop voorbereid, want God weet hoe lang."

"Ik heb zelf een ervaring meegemaakt waarbij ik voelde dat mensen een gevoel van me hadden dat niet echt eerlijk was, ik heb veel sympathie voor en ben geïnteresseerd in mensen die, denk ik, in een soort hokje zitten. Blake kwam binnen en las de scène en was geweldig. En ik dacht: 'Ze is niet alleen de beste actrice voor de rol, ze zal mensen echt kunnen verrassen'", zei Ben.

The Heavy-Hitters en een acteur die op het punt staat door te breken in de A-lijststatus

Zonder twijfel waren de twee meest gevestigde acteurs in de film (toen deze uitkwam) Chris Cooper en de voor een Academy Award genomineerde Engelse acteur Pete Postlethwaite die Fergie Colm speelde.

Chris was een fan van het script, volgens het interview, evenals een fan van Ben's. Dus stemde hij ermee in om zijn enige scène uit de film op te nemen, zonder dat er vragen werden gesteld. Hij wist tenslotte dat het belangrijk was.

Pete, aan de andere kant, was een tikkeltje moeilijker. Zoals Jon Hamm in het interview zei, was hij een acteur van een bepaalde generatie die gewoon zijn werk wilde doen en zich er geen zorgen over zou maken. Hij was echter erg meegaand voor Jon, die een enorme fan van zijn werk was geweest.

Misschien is de opvallende rol van The Town James Coughlin, die werd gespeeld door Jeremy Renner.

Destijds was Jeremy niet de grote naam die hij nu is… maar hij stond op het punt door te breken op de A-lijst. Hoewel Ben Chris Pine in het oog had, besloot hij Jeremy een kans te geven.

"Met Jeremy Renner zei iemand tegen me: 'Er is een man, hij heeft een film die uitkomt die je zou moeten zien, hij zou echt goed moeten zijn. Het heet The Hurt Locker,'" legde Ben uit over Jeremy's gieten. "Het enige dat ik van hem had gezien, was de Jeffrey Dahmer-film, die niet meer had kunnen verschillen van wat ik wilde."

Toen Jeremy bij de auditie kwam, blies hij ze allemaal omver.

"Ik herinner me alleen dat hij zo kwiek was. Zo onverwachts", beweerde Rebecca Hall. "Elke take had dezelfde hoeveelheid spanning en scherpte, maar het was gewoon alle kanten op. En op een opwindende manier. Je wist niet echt wat er zou komen. En dat was echt opwindend om op te reageren. Hij gaf me zoveel munitie de hele tijd om uit te spelen en te voelen. Hij maakte mijn werk gemakkelijk."

Ben Affleck The Town cast rovers
Ben Affleck The Town cast rovers

Volgens The Ringer ging Ben voor een aantal lokale Boston-smaken om de rest van zijn cast te vullen. Hij wilde tenslotte dat het authentiek aanvoelde. Voor de rest van zijn overvallers, Desmond Elden en Gloansy, besloot hij een gok te wagen op twee jongens die nog nooit eerder hadden gehandeld. Een van hen, Owen Burke, werd aangemoedigd om naar een open casting te gaan. Zo kreeg hij de baan.

Aan het eind van de dag stelde Ben duidelijk een waanzinnig getalenteerde cast samen die deze film tot leven bracht.

Aanbevolen: