De waarheid over de carrière van Robert Englund na nachtmerrie in Elm Street

Inhoudsopgave:

De waarheid over de carrière van Robert Englund na nachtmerrie in Elm Street
De waarheid over de carrière van Robert Englund na nachtmerrie in Elm Street
Anonim

Als mensen acteur worden, zijn er meestal twee dingen die ze het liefst willen bereiken. Ten eerste v alt niet te ontkennen dat veel mensen die dromen van acteren voor de kost, op een dag rijk en beroemd willen worden. Het is echter ook waar dat veel acteurs minstens één personage willen spelen dat op de een of andere manier een impact op de wereld heeft.

Gelukkig voor Robert Englund kan hij er zeker van zijn dat hij een enorme impact heeft gehad op veel mensen sinds zijn beroemdste personage al tientallen jaren fans wegjaagt. Bovendien heeft Englund, in tegenstelling tot sommige sterren die een hekel hebben aan hun beroemdste personage, duidelijk gemaakt dat hij het heerlijk vindt om Freddy Krueger te portretteren. Dat gezegd hebbende, aangezien Freddy vs. Jason 2 nooit is gebeurd, is het bijna twee decennia geleden dat Englund speelde als Krueger in een film. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: wat heeft Englund sindsdien gedaan?

6 Robert Englund heeft videogames omarmd

Toen Robert Englund zijn carrière lanceerde, hadden acteurs drie belangrijke wegen die ze konden bewandelen, aangezien ze konden optreden op het podium, voor tv-camera's of op filmsets. De laatste jaren is dat echter enorm veranderd. Sommige acteurs verdienen nu bijvoorbeeld een fortuin met het uiten van personages uit videogames. Gelukkig voor de bankrekening van Robert Englund, heeft hij duidelijk ontdekt dat videogames zeer financieel lonend kunnen zijn. Englund heeft tenslotte zijn stem gegeven aan veel videogames, waaronder Call of Duty: Black Ops, Injustice 2 en Marvel Super Hero Squad Online. Het meest opvallende was dat Englund ook Freddy Krueger uitte toen zijn beroemdste personage verscheen in de videogame Mortal Kombat uit 2011.

5 Robert Englund is een documentairester geworden

Ook al zijn er heel veel toegewijde fans die de genialiteit van het genre al jaren erkennen, in het verleden hebben veel mensen het horrorgenre behandeld als de gênante bijzaak van Hollywood. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer mensen die horror hebben omarmd. Als gevolg hiervan zijn er de afgelopen jaren veel documentaires over horrorfilms geproduceerd en Robert Englund is in veel daarvan verschenen. Englund is bijvoorbeeld verschenen in Never Sleep Again: The Elm Street Legacy, In Search of Darkness: Part II en Scream, Queen! Mijn nachtmerrie op Elm Street. Naast horrordocumentaires speelde de geliefde acteur ook in True Terror van The Travel Channel met Robert Englund.

4 Robert Englund had een kleine rol in een andere horrorfranchise

In de loop der jaren zijn er veel horrorfilmfranchises geweest die ongelooflijk populair zijn geworden, waaronder A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th, Scream en Hellraiser. Naast franchises zoals deze, zijn er enkele horrorfilmseries die zeer succesvol zijn geweest, ook al hebben ze niet hetzelfde niveau bereikt als de bovengenoemde. Er zijn bijvoorbeeld vier Hatchet-films met mogelijk meer sequels in de maak voor de toekomst. Een serie die het horrorgenre volledig heeft omarmd, de Hatchet-films hebben de meeste van de beste horroracteurpictogrammen in de geschiedenis getoond. Robert Englund speelde bijvoorbeeld een kleine rol in Hatchet uit 2006, waarin hij Sampson Dunston speelde, een van de eerste slachtoffers van Victor Crowley.

3 Robert Englund verscheen in een van de beste horrorkomedies aller tijden

Als de meeste mensen aan horrorfilms denken, is er één ding dat in je opkomt: bang zijn. Maar zoals elke echte horrorfan je zal kunnen vertellen, kunnen enge films soms hilarisch zijn. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar naar Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon uit 2006 te kijken. Een mockumentary die zich richt op een documentaireploeg die een horrorfilmmoordenaar volgt, Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon is hilarisch. Op een bepaald moment in de film onthult een psychiater genaamd Doc Holloran, die tot leven wordt gebracht door Robert Englund, dat het titulaire karakter van de film misschien niet is wat hij lijkt.

2 Robert Englunds optreden van Stranger Things blies fans weg

Toen het eerste seizoen van Stranger Things op Netflix in première ging, werd de show vergeleken met films zoals The Goonies, omdat het zich concentreerde op een stel kinderen die op een gek en soms eng avontuur gaan. Aan de andere kant wordt het vierde seizoen van Stranger Things het vaakst vergeleken met A Nightmare on Elm Street, omdat het een echt enge schurk bevat die de geest van zijn slachtoffers kan binnendringen. Met dat in gedachten waren fans van Stranger Things en A Nightmare on Elm Street dolblij toen Robert Englund in de vierde aflevering van het vierde seizoen verscheen als Victor Creel. Hoewel Englund tot nu toe slechts in een van de scènes van de show is verschenen, was zijn vertolking van Creel zo overtuigend dat het personage een van de meest populaire is uit het vierde seizoen.

1 Robert Englund keerde kort terug naar Freddy Krueger

Op het moment van schrijven is Robert Englund 75 jaar oud. Als gevolg hiervan is het logisch dat Englund heeft gezegd dat hij klaar is om Freddy Krueger tot leven te brengen, omdat hij zich te oud voelt, ook al lijkt hij net zo vitaal als altijd wanneer hij in het openbaar verschijnt. Hoewel Englund herhaaldelijk heeft gezegd dat hij al jaren klaar is met Krueger, bracht hij het horrorpictogram eigenlijk weer tot leven in een aflevering van The Goldbergs die in 2018 werd uitgezonden. Tijdens een aflevering van de sitcom met Halloween-thema viel Freddy Beverly binnen. Goldbergs dromen in een reeks die erg leuk was voor oude Elm Street-fans. Gezien het feit dat Englund Krueger zo recentelijk speelde nadat hij al beweerde klaar te zijn met het personage, is het logisch dat Jason Blum zegt dat hij Robert weer Freddy kan laten spelen.

Aanbevolen: