Elke verschijning van Freddy Krueger buiten de Nightmare On Elm Street-films

Inhoudsopgave:

Elke verschijning van Freddy Krueger buiten de Nightmare On Elm Street-films
Elke verschijning van Freddy Krueger buiten de Nightmare On Elm Street-films
Anonim

Freddy Krueger is een legendarisch horrorpersonage geworden sinds hij voor het eerst verscheen in de originele A Nightmare on Elm Street-film in 1984. De Nightmare on Elm Street-films zijn nu Halloween-klassiekers die fans elk jaar bekijken en nog steeds van Freddy houden, ook al bestaat hij al heel lang. Zodra je zijn lange, scheermese hand met zijn rood met groen gestreepte trui ziet, weet je wie hij is. Zijn gehandschoende hand met scheermesjes is het meest iconische deel van zijn karakter omdat hij het is wat hij gebruikt om de kinderen (nu tieners) te vermoorden wiens ouders hem levend verbrandden.

Hij neemt wraak op de meest gruwelijke manier die mogelijk is - door ze in hun slaap te snijden. Ze kunnen er niet aan ontsnappen omdat ze niet kunnen leven zonder slaap en ze kunnen niet slapen zonder geconfronteerd te worden met Freddy. Dat maakt zijn karakter zo veel enger dan anderen. Laten we eens kijken naar alle keren dat hij ergens anders verscheen dan in de Nightmare on Elm Street-films.

9 ‘Nightmare On Elm Street’ (Game)

Dit is niet de originele A Nightmare on Elm Street die ons 's nachts wakker hield. Dit is de minder enge videogameversie van Freddy. In 1989 besloot Nintendo een game op hem te maken en het was de eerste keer dat hij ergens anders verscheen dan de Nightmare on Elm Street-films (ook al leek het niet zo veel op hem). Volgens ScreenRant: Hij is ongelooflijk gecastreerd. Voorbij is de Freddy die zijn eigen gezicht eraf trekt en tieners uit elkaar ha alt. In plaats daarvan krijgen we een Freddy die verandert in een gigantische hand of hoofd op een bal en alleen heen en weer kan lopen over het scherm. Hij is ook de enige interpretatie van het personage waarbij zijn kont wordt geschopt door een kerel die spandex draagt.”

8 ‘Mortal Kombat 9’

Meer dan twee decennia nadat Nintendo de Nightmare on Elm Street-game had gemaakt, was Freddy te zien in een andere videogame genaamd Mortal Kombat 9. Het lijkt erop dat de makers van videogames zijn personage hebben gebaseerd op de 2010-versie van A Nightmare on Elm Street en fans waren teleurgesteld in hun beslissing. Zijn vechtstijl en bewegingen waren redelijk, maar hij had enkele van de tamste en zwakste dodelijke slachtoffers in het hele spel. Serieus, dit was een spel waarbij mensen doormidden werden gescheurd en het vlees van hun huid werd afgebrand terwijl ze aan hun nek hingen”, aldus ScreenRant. Hoewel Freddy er in de game niet uitzag als zijn originele versie, speelden fans het toch graag omdat ze met andere horrorpersonages samen met hem konden spelen.

7 ‘Freddy's Nightmares’

Freddy's Nightmares is een tv-show die is gebaseerd op de eerste paar A Nightmare on Elm Street-films. Freddy is niet in elke aflevering, maar hij krijgt nog steeds zijn wraak. Volgens Fandom, “vervolgde Robert Englund zijn rol als Freddy Krueger op 9 oktober 1988 in de televisieserie getiteld Freddy's Nightmares. De show werd gepresenteerd door Freddy Krueger, die niet direct deelnam aan de meeste afleveringen, maar hij kwam wel af en toe opdagen om de plot van bepaalde afleveringen te beïnvloeden… Seizoen twee van 'It's My Party and You'll Die If I Want You To' ' waarin Freddy een date op het schoolbal aanviel die hem twintig jaar eerder liet opstaan.'

6 ‘Jason Goes To Hell: The Final Friday’

Freddy maakte een zeer korte verschijning in de negende aflevering van de Friday the 13th-serie, Jason Goes to Hell: The Final Friday. “Nadat Jason Voorhees is vermoord door een paar extreem gelukkige tieners, wordt zijn lichaam naar de hel gesleept door wat verondersteld wordt demonen te zijn. Helemaal aan het einde van de film graaft een hond het iconische hockeymasker van Jason op. Terwijl de camera inzoomt, barst de gehandschoende hand van Freddy door de grond. Zijn sinistere lach is te horen als hij het masker de vurige diepte in sleept”, aldus ScreenRant. Hij verschijnt maar voor een paar seconden, maar het telt nog steeds. Die laatste paar seconden van de film gaven horrorfans de hoop dat er een film zou komen met Freddy en Jason. En ze hadden gelijk.

5 'Freddy Vs. Jason'

Freddy verscheen acht jaar later in de Friday the 13th-franchise nadat hij Jasons masker de grond in sleepte. Maar deze keer had hij een groot deel van de film. Volgens IMDb gaat de film over Freddy Krueger en Jason Voorhees keren terug om de tieners van Elm Street te terroriseren. Alleen zijn ze er deze keer ook op uit om elkaar te pakken te krijgen.' De tieners beginnen Freddy in de film te vergeten en dat maakt hem zwak, dus hij ha alt Jason terug om te proberen ze hem te laten herinneren. Dat werkt echter averechts en ze vechten met elkaar. Fans vinden het geweldig om beide horrorpersonages in één film te zien en is misschien wel een van de meest populaire films in de franchise.

4 'Freddy Vs. Jason versus Ash'

Freddy gaat in deze tegen nog meer horrorpersonages in. Nadat Freddy Vs. Jason kwam naar buiten, fans wilden ze het opnemen tegen Ash Williams van Evil Dead en dat kregen ze met het stripboek, Freddy vs. Jason vs. Ash. Volgens ScreenRant: Hoewel er om verschillende redenen nooit een filmversie is gekomen, kwam het verhaal waar fans jarenlang om smeekten eindelijk tot wasdom in 2007 toen Wildstorm en Dynamite Comics Freddy vs. Jason vs. Ash publiceerden. Het complot houdt in dat Freddy Krueger het Necronomicon probeert te stelen om macht te krijgen in de echte wereld. Ondertussen probeert Jason Voorhees wraak te nemen voor hun eerdere ontmoeting en wordt Ash Williams overgeplaatst naar de Crystal Lake S-Mart.

3 ‘Rick And Morty’

Het is niet bepaald Freddy die in de tv-show, Rick and Morty, verschijnt, maar het personage is een knock-off van hem. Hij verschijnt als Scary Terry in een van de afleveringen en zijn uiterlijk is nog steeds in wezen hetzelfde, maar past in de stijl van het tv-programma. Volgens ScreenRant: Deze slasher verschijnt in de tweede aflevering van het eerste seizoen van de show, 'The Lawnmower Dog'. Terwijl de titulaire personages door laag na laag van de droomwereld reizen (a la Inception), ontmoeten ze Scary Terry, een droomhoppende slasher die een fedora en een gestreepte trui draagt… Hoewel hij in eerste instantie angstaanjagend lijkt, ontdekken Rick en Morty dat hij echt gewoon een doorsnee familieman die totaal onzeker is over zijn angst.”

2 ‘Familieman’

Family Guy is een andere tekenfilm voor volwassenen waarin Freddy is verschenen. Hij verschijnt eigenlijk als zichzelf in deze show. In 'The Splendid Source' gaat Glenn Quagmire de droomwereld binnen en beta alt Krueger om Peter een smerige grap in zijn dromen te vertellen, zodat hij in zijn bed kan poepen. Peter wordt wakker en realiseert zich dat wanneer men in hun dromen poept, ze in werkelijkheid poepen”, aldus Fandom. Family Guy staat erom bekend klassieke films voor de gek te houden en dit was hun manier om dat te doen met A Nightmare on Elm Street - in plaats van te sterven aan je dromen, poep je uit je dromen.

1 ‘The Simpsons’

Freddy verschijnt ook in The Simpsons, maar net als Rick en Morty verschijnt hij als een ander personage. Volgens Fandom gaat de aflevering 'Nightmare on Evergreen Terrace' over 'Bart heeft een nachtmerrie dat Groundskeeper Willie erop uit is hem te vermoorden. Hij is met een hark in stukken gehakt en de schrammen zitten nog steeds op zijn lichaam nadat hij wakker is geworden. Veel andere leerlingen van Springfield Elementary School zeggen ook dat ze in hun nachtmerries werden geterroriseerd door Willie.” Freddy heeft andere optredens in The Simpsons, maar dat is de grootste die hij in de show had en misschien zullen we in de toekomst meer van hem in de show zien.

Aanbevolen: