Elvis-imitator en hit-songwriter, dit is het leven van Bruno Mars voor het supersterrendom

Inhoudsopgave:

Elvis-imitator en hit-songwriter, dit is het leven van Bruno Mars voor het supersterrendom
Elvis-imitator en hit-songwriter, dit is het leven van Bruno Mars voor het supersterrendom
Anonim

Bruno Mars is de belichaming van wat een echte entertainer zou moeten zijn. Geboren in een artistieke familie op het exotische eiland Hawaï, Mars, wiens echte naam Peter Hernandez is, is een getalenteerde manusje-van-alles zanger, wiens showmanschap het hoogtepunt van de oude R&B uit de jaren 70 en 80 viert. Tot dit schrijven is de Silk Sonic-crooner een trotse ontvanger van 15 Grammy Award-overwinningen dankzij zijn verschillende albums en samenwerkingen door de jaren heen, en hij vertoont geen tekenen van vertraging.

Er zijn echter nog steeds veel onvertelde verhalen uit het pre-fame leven van Bruno Mars die veel casual fans misschien nog nooit hebben gehoord. Van zijn opvoeding in Hawaï, hoe hij zijn artiestennaam kreeg, en toen hij voor 75 dollar in Los Angeles DJ-ed, hier is een kijkje in het leven van Bruno Mars voor roem en wat de toekomst in petto heeft voor de superster.

8 Toen Bruno Mars een Elvis-imitator was

Voordat hij Bruno Mars was, begon de jonge Peter Hernandez zijn showbusiness op tweejarige leeftijd toen hij 's werelds jongste Elvis-imitator werd. Geïnspireerd door zijn oom, die ook een Elvis-imitator was, bereikte hij langzaamaan zijn weg naar het lokale sterrendom door op te treden met zijn familieband genaamd The Love Notes, gespecialiseerd in doo-wop en muziek uit de jaren '50. Hij vertelde Rolling Stones in een coverstory uit 2013: "Ik zou er naar uitkijken om van school te komen. Gewoon naar de klok kijken, wachtend tot het 2:15 is."

7 De cameo van Bruno Mars op huwelijksreis in Vegas

In die periode had Bruno Mars, zes jaar oud, een cameo-rol in Sarah Jessica Parker's Honeymoon in Vegas als een kleine Elvis. In hetzelfde jaar interviewde Pauly Shore van MTV ook de jonge ster. Zijn broer, Eric, was ook een getalenteerde muzikant en hij verliet zijn 10-jarige carrière als politieagent om de muzikale traditie van de familie voort te zetten.

6 Bruno Mars was de nabootsing van beroemdheden op de middelbare school

Tijdens zijn middelbare schooltijd schoot de populariteit van Bruno Mars omhoog tot het punt waarop hij optredens zou geven als Michael Jackson en de imitaties van andere artiesten, waarmee hij $ 75 verdiende voor elke show. Een natuurlijke hartenbreker, hij was ook populair bij de dames en ging zelfs uit met zijn achtergrondzanger toen hij 16 was.

"Daarna liep ik door de gangen alsof ik (Frank) Sinatra was," vertelde hij Rolling Stone over zijn vertolking van Ginuwine's "Pony" in die show waar leraren tegen hem schreeuwden omdat hij het woord "geil" zong." Hij voegde eraan toe: "Ik had zoiets van, 'OK. Ik ben niet alleen een imitator. Ik kan ook Ginuwine nadoen!'"

5 Bruno Mars' eerste poging tot een platencontract

Vers van de boot na zijn middelbare schoolopleiding, verhuisde de 17-jarige Bruno Mars naar Los Angeles, Californië, om zijn zangcarrière serieus te nemen. Mike Lynn, hoofd A&R bij Dr. Dre's Aftermath Entertainment zei hem op dit moment te komen nadat de zus van Mars hem zijn demo-tape had gegeven. Hij nam de artiestennaam Bruno Mars aan om verder te voorkomen dat hij stereotiep werd als Latino-zanger. Kort daarna tekende hij bij Motown Records, maar de deal liep mis en hij werd uiteindelijk niet een jaar later van het label geschrapt.

"Ik had misschien gehuild. Ik heb misschien wat tranen gelaten, herinnerde hij zich, eraan toevoegend: "Je hebt zeker van die nachten dat je je een beetje onzeker voelt, maar ik wilde niet opgeven."

4 Bruno Mars schreef mee aan hitnummers voor andere artiesten

Tijdens zijn korte periode bij Motown ontmoette Bruno Mars echter collega-songwriter Phillip Lawrence, en de twee waren onafscheidelijk geworden. Lawrence was destijds ook getekend bij Motown, maar nadat hij hoorde over de toestand van Mars bij het label, hielp hij hem om opnieuw een contract te krijgen.

Ze vormden uiteindelijk een songwriting- en productiecollectief genaamd The Smeezingtons en zijn verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische hits van de late jaren 2000 en vroege jaren 2010, waaronder B.o. B's "Nothin' on You", "F You" van CeeLo Green, "F You" van Flo Rida met "Right Round" en meer. Hun laatste co-schrijven was Adele's "All I Ask" van haar Grammy-winnende derde album 25.

3 Burno Mars bracht zijn debuut-EP uit in 2010

Na zijn succes als songschrijver, vooral met het hoogtepunt van B.o. B's "Nothin' On You" en Travie McCoy's "Billionaire", maakte Bruno Mars langzaam zijn entree in de muziekwereld als soloartiest. Hij bracht zijn debuut-EP uit, It's Better If You Don't Understand, in mei 2010. Het bestaat uit vier nummers: "Somewhere in Brooklyn", "The Other Side", "Count On Me" en de klassieke minimalistische ballad uit 2010 "Talking naar de maan."

2 Bruno Mars' debuutalbum, 'Doo-Wops &Hooligans,' was aanvankelijk een mislukking

Een paar maanden daarna werd het debuutalbum van Bruno Mars, Doo-Wops & Hooligans, uitgebracht. Ondersteund door singles als "Just the Way You Are", "Grenade" en "The Lazy Song", was Doo-Wops & Hooligans een kritische succesfactor, maar het flopte commercieel met slechts 55.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Echter, na maanden van optreden en promoten, werd het album een klassieke slaaphit van de pop uit 2010 en op het moment van schrijven waren er wereldwijd meer dan 15,5 miljoen exemplaren verkocht.

1 Wat volgt er voor Bruno Mars?

Wat biedt de toekomst voor de superster? Terwijl hij een nieuw hoogtepunt in zijn carrière bereikte met Anderson. Paak en hun superduo Silk Sonic, is Bruno Mars klaar om de oudjes terug te brengen naar de wereld. Hij is momenteel gastheer van een serie concerten in het Park MGM in Las Vegas.

Aanbevolen: