Dit was het leven van Ed Sheeran voor roem

Inhoudsopgave:

Dit was het leven van Ed Sheeran voor roem
Dit was het leven van Ed Sheeran voor roem
Anonim

Op 30-jarige leeftijd is Ed Sheeran een van de best verkopende artiesten aller tijden, met iets meer dan 150 miljoen verkochte platen. Sheeran slaagde erin om dat aantal in iets meer dan tien jaar te bereiken, door samenwerkingen aan te gaan met grote namen in de muziekindustrie, waaronder de koningin zelf, Beyoncé. Sheeran heeft het record als artiest met 's werelds meest winstgevende tour en is een van Spotify's meest gestreamde artiesten aller tijden.

Toch begon het niet allemaal zo groots. Sheeran was eens een opkomende artiest die de eindjes aan elkaar probeerde te knopen. Pas in 2011 begonnen de sterren op één lijn te komen. Hier is een kijkje in het leven van de superster voordat hij goud trof:

10 Opgroeien in Framlingham

Ed Sheeran groeide op in Framlingham, Suffolk, waar hij naar een voorbereidende school en later naar de middelbare school ging. Al op vierjarige leeftijd was Sheeran al met muziek bezig door in het kerkkoor te zingen. Op de middelbare school begon hij liedjes te schrijven. Jaren later zou Sheeran een huis kopen in de buurt van zijn geboorteplaats. Zijn lied 'Castle in the Hill' is een eerbetoon aan zijn geboortestad.

9 Nederig begin

Sheeran's klim naar de top was niet zo'n gemakkelijke reis. Hij verhuisde in 2008 naar Londen om zijn geluk te beproeven in de muziekbusiness. In die jaren speelde de 'Perfecte' hitmaker voor een klein publiek. Hij deed ook auditie voor een muzikale tv-show en ging naar de muziekschool. Hoewel hij er niet in slaagde zijn school af te maken, deed Sheeran ervaring op door voor een aantal artiesten te werken, waaronder Just Jack.

8 Op straat optreden

Pre-fame, Ed Sheeran was een waaghals. Lang voordat hij de meest winstgevende wereldtour ooit zou hebben met meer dan 260 stops, verzamelde Sheeran veel moed en trad op in de straten. Wat sindsdien niet is veranderd, is zijn stem, die altijd zo glorieus is, en zijn eenvoudige maar meesterlijke benadering om zijn publiek tevreden te stellen. Sommige van deze uitvoeringen werden opgenomen en bewijzen dat het, zelfs voor Sheeran, altijd al een marathon was en geen sprint.

7 Muziek onafhankelijk uitbrengen

Ed Sheeran's eerste oeuvre, Spinning Man, was een project dat werd gepubliceerd zonder de steun van een groot label. Spinning Man, uitgebracht in 2005, bevatte nummers als 'Typical Average', 'Addicted', 'On My Mind' en 'Moody Ballad of Ed'. In 2020 werd een demo van Spinning Man, die Sheeran op 13-jarige leeftijd opnam, geveild. Volgens de BBC had de verkoper het in 2005 gekocht om lokale artiesten te steunen.

6 Vriendschap met passagier

Sinds hij 15 jaar oud was, onderhoudt Ed Sheeran een vriendschap met collega-zanger Passenger, beroemd om zijn hit 'Let Her Go' uit 2012. Het paar kent elkaar goed. Zo goed zelfs, dat toen 2Day FM Sheeran benaderde en hem vroeg om informatie te geven die Passenger in verlegenheid zou brengen, de 'Shape of You'-zanger niet aarzelde."Vraag hem naar Oliver, dat zal een van de meest ongemakkelijke antwoorden zijn die je zult krijgen," zei Sheeran.

5 Een keten van uitgebreide spelen

Na zijn eerste extended play, Spinning Man, bracht Ed Sheeran You Need Me uit in 2009. De EP bevatte 'You Need Me, I Don't Need You' als eerste single en bevatte nummers als 'The City ', mede geschreven door Ed Sheeran en Jake Gosling. In 2010 bracht Sheeran zijn Loose Change EP uit, een oeuvre dat zijn eerste bestverkochte nummer 'The A-Team' bevatte.

4 Gebruik maken van internet

Veel artiesten hebben internet, en YouTube in het bijzonder, te danken aan het voortstuwen van hun carrière. Zo werd Justin Bieber ontdekt toen talentmanager Sooter Braun het internet afspeurde. Ed Sheeran maakte in zijn vroege dagen gebruik van dat platform en kreeg een breder publiek. Naarmate hij populairder werd op YouTube, trok zijn werk de aandacht van gevestigde artiesten zoals Elton John.

3 Samenwerken met andere artiesten

Ed Sheeran's race naar de top is niet compleet zonder de toevoeging van andere artiesten. Naast zijn vriendschap met Passenger, met wie hij samenwerkte aan nummers als 'Hearts of Fire' en 'Thrift Shop', werkte Sheeran ook met Leddra Chapman, CeeLo Green, Wiley, Sway en Ghetts. In 2010 bracht Sheeran Songs I Wrote With Amy uit, een extended play met nummers geschreven met Amy Wadge.

2 "Ik heb grote plannen"

Een van Sheeran's meest geretweete en gedeelde tweets is een one-liner: "Geef me een paar jaar, ik heb een aantal grote plannen." Sheeran plaatste de tweet in juli 2011, net nadat zijn carrière net van de grond was gekomen. Zijn single, 'The A Team', was uitgebracht nadat hij het op een televisieshow had uitgevoerd, en het werd dat jaar de bestverkochte single, met meer dan 800.000 verkochte exemplaren. Sheeran is sindsdien niet meer gestopt. Hij blijft zijn belofte waarmaken.

1 Een soort jeugdliefde

Cherry Seaborn en Ed Sheeran brachten een groter deel van hun jeugd door als vrienden. Het paar ging ook samen naar de middelbare school en waren schatjes op de middelbare school. Pas in 2015 besloten Sheeran en Seaborn om een relatie aan te gaan. Zij is de muze achter zijn hit 'Perfect'. Ze verloofden zich in 2018 en trouwden na een jaar verloofd te zijn geweest. De dochter van Sheeran en Seaborn, augustus, werd geboren in 2020.

Aanbevolen: