De film The Breakup hielp Jennifer Aniston bij het verwerken van haar scheiding van Brad Pitt

Inhoudsopgave:

De film The Breakup hielp Jennifer Aniston bij het verwerken van haar scheiding van Brad Pitt
De film The Breakup hielp Jennifer Aniston bij het verwerken van haar scheiding van Brad Pitt
Anonim

Jennifer Aniston en Brad Pitt's sprookjeshuwelijk eindigde in 2005 toen het paar scheidde. De timing was hard voor Aniston, die het jaar ervoor ook afscheid had genomen van de hoofdrol in de sitcom Friends.

Na in 2000 in het huwelijksbootje te stappen, werden Aniston en Pitt 's werelds meest aanbeden koppel. Aniston ging verder met een succesvolle filmcarrière en trouwde later met Justin Theroux, voordat hij in 2018 scheidde. Ondertussen trouwde Pitt met Angelina Jolie nadat het paar elkaar ontmoette op de set van Mr & Mrs. Smith uit 2004. Ze gingen in 2016 uit elkaar na ongeveer 10 jaar samen.

Hoewel beiden veel hebben meegemaakt sinds die tijd, willen sommige fans nog steeds dat de acteurs herenigd worden.

In 2022 vertelde Aniston Ellen DeGeneres hoe ze de stress van die tijd het hoofd kon bieden, en onthulde dat er één carrièrekeuze was die verrassend nuttig was bij het omgaan met haar scheiding.

Hoe ging Jennifer Aniston om met haar scheiding van Brad Pitt?

Jennifer Aniston ging op verschillende manieren om met haar scheiding van Brad Pitt. Een van de meest verrassende was de hoofdrol in de komedie The Break-Up, die ze deed met Vince Vaughn in 2006.

"… Ik heb een film gemaakt met de naam The Break-Up ", onthulde Aniston (via Vanity Fair). Ik leunde gewoon een beetje tegen het einde aan. Ik dacht gewoon: 'Weet je wat, jongens? Laten we er een compleet nieuw hoofdstuk van maken. Laten we gewoon alles beëindigen en opnieuw beginnen.' Het werkte prima.”

De film vertelt het verhaal van een stel dat, je raadt het al, uit elkaar gaat en vervolgens moeite heeft om zich aan te passen aan hun nieuwe leven na hun relatie. Vanaf het begin wist Vaughn dat hij met Jennifer Aniston aan de film wilde werken: "… zij was de enige acteur die ik in gedachten had."

Vaughn legde verder uit dat hij voor Aniston koos omdat ze zo goed is in komedie en ze is ook een erg goede acteur en ze heeft een eigenschap dat ze gewoon, van nature erg aardig is, er is een warmte voor Jennifer. Deze karakters zijn allebei erg gebrekkig, dus het is belangrijk om dat te hebben.”

Vanaf het einde van Aniston stelde The Break-Up haar in staat om te navigeren door haar echte gevoelens rond haar scheiding van Pitt, wat een nuttig hulpmiddel was bij haar genezing.

"Deze film was het lot", zei ze in een interview net na het filmen ingepakt (via E! News. "Om door een film te kunnen lopen genaamd The Break-Up, over een persoon die door een breuk gaat, terwijl ik eigenlijk door een breuk heen ga?! Hoe is dat gebeurd?! Het is louterend geweest."

De film bracht Aniston en Vaughn ook romantisch samen, aangezien de twee uiteindelijk kort met elkaar uitgingen. De Friends-actrice schrijft haar tijd met Vaughn ook toe als een ander element dat haar liefdesverdriet heeft genezen.

"Ik noem Vince mijn defibrillator", zei ze in 2008. "Hij bracht me letterlijk weer tot leven. Mijn eerste hap lucht was een grote lach! Het was geweldig. Ik hou van hem. Hij is een stier in een porseleinwinkel. Hij was aardig en leuk en perfect voor de tijd die we samen hadden. En dat had ik nodig. En het liep op zijn beloop."

In tegenstelling tot een paar andere films van Aniston, die aan de kassa plat vielen, was The Break-Up ook een commercieel succes.

Heeft therapie Jennifer Aniston geholpen om ook met de scheiding om te gaan?

Naast de hoofdrol in The Break-Up, ging Aniston ook in therapie, wat haar niet alleen hielp bij het verwerken van de scheiding, maar ook bij het einde van Friends, dat zo'n integraal onderdeel van haar leven was geweest.

“Nou, ik ben gescheiden en ben in therapie gegaan”, vertelde ze aan Ellen.

Aniston, een woordvoerder van gezondheid en welzijn, is openhartig over therapie gaan, niet alleen na haar scheiding, maar ook tijdens andere perioden van haar leven. In het bijzonder heeft ze ontdekt dat het praten met een professionele therapeut haar heeft geholpen om te gaan met een deel van de stress en angst die met roem gepaard gaan.

Waarom Jennifer Aniston haar scheiding als iets positiefs zag

Hoewel haar scheiding van Brad Pitt tot veel liefdesverdriet voor Aniston leidde, ziet ze de scheiding uiteindelijk niet als een slechte zaak. In een interview uit 2019, geciteerd door Vanity Fair, onthulde ze dat ze zowel haar huwelijken met Pitt als later met Justin Theroux als “zeer succesvol” beschouwt.

“… toen ze ophielden, was het een keuze die werd gemaakt omdat we ervoor kozen om gelukkig te zijn, en soms bestaat geluk niet meer binnen die regeling”, legde ze uit.

“Uiteindelijk is dit ons enige leven en ik zou niet uit angst in een situatie blijven. Angst om alleen te zijn. Angst om niet te kunnen overleven. In een huwelijk blijven gebaseerd op angst voelt alsof je je enige leven een slechte dienst bewijst. Als het werk is gedaan en het lijkt erop dat er geen optie is om het te laten werken, is dat oké. Dat is geen mislukking.

"We hebben deze clichés rond dit alles die moeten worden herwerkt en opnieuw ontworpen, weet je?"

Ze voegde eraan toe dat het zien van mislukte huwelijken als mislukking in het algemeen "zeer bekrompen denken" is.

Aanbevolen: