Laura Dern 'Never Imagined' dat ze nog een Jurassic Park-film zou maken

Inhoudsopgave:

Laura Dern 'Never Imagined' dat ze nog een Jurassic Park-film zou maken
Laura Dern 'Never Imagined' dat ze nog een Jurassic Park-film zou maken
Anonim

Laura Dern heeft zeker veel gedaan sinds ze voor het eerst speelde als Dr. Ellie Sattler in Jurassic Park van Steven Spielberg. De inwoner van Los Angeles is misschien teruggekeerd om Jurassic Park III te doen, maar Dern is vrijwel verder gegaan. Sindsdien speelde ze in verschillende hitfilms, waaronder Little Fockers, Wild, Little Women en natuurlijk de Netflix-film Marriage Story, waarmee ze een Oscar won.

Dern maakte ook haar stempel op televisie en kreeg lovende kritieken voor haar optreden samen met mede-Oscar-winnaars Reese Witherspoon, Nicole Kidman en later Meryl Streep in HBO's Big Little Lies.

En dus waren fans aangenaam verrast toen de actrice aankondigde dat ze nog een keer het Jurassic-universum binnenstapte en zich bij franchisesterren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard voegde in de laatste film van de Jurassic World-trilogie, Jurassic World: heerschappij. Maar wat velen zich misschien niet realiseren, is dat Dern zelf nooit had gedacht dat ze in eerste instantie zou terugkeren naar de franchise.

Laura Dern had 'nooit gedacht' dat ze in Jurassic World: Dominion zou zijn

Na alles waaraan ze had gewerkt sinds haar laatste Jurassic-uitje, had Dern nooit verwacht dat iemand haar zou vragen terug te keren naar de franchise voor Jurassic World: Dominion. Ellie was misschien springlevend toen Jurassic Park III eindigde, maar voor de Dern was het "een personage dat ik me nooit had voorgesteld om naar terug te keren, om eerlijk te zijn."

"In 1993, de franchise, was er geen overeenkomst, dus daar zou je nooit over nadenken", merkte de actrice op. In het verleden hadden de Jurassic Park-films verschillende centrale personages in elke aflevering, hoewel er nog steeds enkele bekende gezichten zouden verschijnen.

Pratt en Howard waren daarentegen de focus van alle drie Jurassic World-films die Universal de afgelopen jaren uitbracht.

En misschien, omdat de derde Jurassic World de laatste film zou moeten zijn, dacht Spielberg dat het een goed idee zou zijn om de bende weer bij elkaar te brengen. Tot Derns verbazing belde de met een Oscar bekroonde regisseur, die uitvoerend producent was van alle Jurassic World-films, haar op.

"Het was hartstochtelijk en opgewonden en geïnteresseerd in de wereld van mogelijkheden van wie Dr. Sattler vandaag zou zijn, en als mijn vrienden Alan Grant en Ian Malcolm mee zouden doen, zou ik dan dit gesprek aangaan?" Dern herinnerde zich Spielbergs telefoontje naar haar. “Als een meester als Steven zo enthousiast is, zeg je helemaal geen nee tegen het gesprek.”

Colin Trevorrow, die zowel Jurassic World als Jurassic World: Dominion regisseerde, was ook vereerd dat Dern ermee instemde terug te komen, ook al was het niet langer Spielberg die de film zelf regisseerde. 'Ik ben Steven Spielberg niet. Ik zal nooit Steven Spielberg zijn. En de laatste keer dat Laura Dern een hoofdrol had in een van deze films, regisseerde hij haar, 'zei hij.

“Dus om haar te vragen terug te komen en erop te vertrouwen dat ik dit personage ga eren, dit personage zal respecteren, naar haar zal luisteren en met haar zal werken, om ervoor te zorgen dat de Ellie Sattler van 2022 aanvoelt als een natuurlijke progressie en dezelfde persoon als die uit 1993, dat was het vertrouwen dat moest worden opgebouwd, en met elk van hen individueel en als groep.”

Laura Dern vond het leuk om te bepalen hoe Ellie zou verschijnen in het verhaal van de film

Toen Dern ermee instemde om zich bij de cast aan te sluiten, maakte Trevorrow duidelijk dat hij met de actrice wilde samenwerken als het op Ellie aankwam. "In ons eerste gesprek wilde hij dat ik wist dat hij niet geïnteresseerd was in een cameo", herinnert Dern zich.

“Het was, zouden jullie terugkomen om allemaal samen gelijk te zijn door dit grotere verhaal te vertellen en door het verhaal van Claire en Owen gelijktijdig te vertellen en het verhaal van Alan en Ellie als een soort paren van elkaar in deze werelden.”

Voor de actrice was het belangrijk om Ellie af te schilderen als de sterke vrouwelijke hoofdrolspeler die ze in de franchise begon te zijn, wat resulteerde in "enkele behoorlijk gedenkwaardige feministische dialooglijnen" in de film.

"Dat is niet iets dat we typisch in de film zagen, zoals we weten, in de vroege jaren '90," legde Dern uit. “Dus ik was zo trots dat dit een franchise werd, en krachtige vrouwen zijn in deze verhalen, vooral in deze film, doorgegaan met ons allemaal samen. De actrice voegde er later aan toe: "Ik ben echt trots om haar weer te mogen spelen, en hoe zij en de personages uit de eerste film filmliefhebbers en bioscoopbezoekers al die jaren hebben beïnvloed."

Nu is het duidelijk dat Jurassic World: Dominion de hele Jurassic-saga tot een einde brengt. Trevorrow heeft echter ook laten doorschemeren dat dit niet per se het geval hoeft te zijn, vooral wanneer fans al denken dat Isla Sorna in de film een goede setting kan zijn voor toekomstige afleveringen.

“We noemen het wel in deze film, zoals je zult zien. En we begrijpen een beetje meer over waar sommige van de dinosaurussen naartoe zijn gegaan, legde hij uit. “Maar ik weet niet of ik daar op dit moment iets over kan zeggen. Ik zou nooit nee zeggen tegen iets.”

Aanbevolen: