Hoe de terugkerende cast van de films van Wes Anderson zich voelt over de eigenaardige filmmaker en zijn werk

Inhoudsopgave:

Hoe de terugkerende cast van de films van Wes Anderson zich voelt over de eigenaardige filmmaker en zijn werk
Hoe de terugkerende cast van de films van Wes Anderson zich voelt over de eigenaardige filmmaker en zijn werk
Anonim

Wes Anderson staat niet alleen bekend om zijn unieke, nauwgezette wereldopbouw en de centrale plaats van zijn shots, maar ook om zijn kliek van getalenteerde acteurs en vrienden.

Mensen als Bill Murray en Tilda Swinton (en nog veel, veel meer) duiken regelmatig op in zijn films, waardoor ze ruimte maken in hun strakke schema's voor de kans om keer op keer met hem samen te werken. Op zijn films zijn kan worden gezien als een soort toevluchtsoord, een waar bekendheid onder cast en crew net zo belangrijk is als het krijgen van die perfect gecentreerde lange takes.

In zijn tien films - van zijn speelfilmdebuut 'Bottle Rocket' uit 1996 tot zijn nieuwste en eerste bloemlezing 'The French Dispatch' - is Anderson erin geslaagd om sterke ensembles samen te stellen, met enkele van de meest herkenbare gezichten in de industrie naast relatieve nieuwkomers, die allemaal bijna gegarandeerd op een bepaald moment in een van zijn projecten te zien zullen zijn.

Aangezien de Texaanse filmmaker nog twee projecten in de maak heeft, elk met een mix van Anderson-veteranen en first-timers, laten we eens kijken wat de vaste gasten van Wes over zijn films hebben gezegd.

7 Frances McDormand herkende een bekendheid tussen Wes Anderson en de Coen Brothers

Frances McDormand speelde de rol van mevrouw Bishop in 'Moonrise Kingdom', leende haar stem aan tolk Nelson in de animatiefilm 'Isle of Dogs' en verscheen onlangs in 'The French Dispatch'.

De Oscar-winnende ster heeft teruggekeken op het kijken naar een film geregisseerd door Anderson en een gevoel van vertrouwdheid ervaren. Ze werd zelfs zo getroffen door 'Bottle Rocket' dat ze haar man Joel Coen (de ene helft van de gebroeders Coen) aanspoorde om het nog een keer met haar te gaan bekijken.

"Toevallig zag ik 'Bottle Rocket' in mijn eentje op de dag dat het in NYC werd geopend", vertelde McDormand in 2021 aan 'The New York Times'.

"Ik ging naar huis en vertelde Joel dat er iemand was die iets bekends deed. We gingen terug om het samen te zien en hij stemde toe. Sindsdien heb ik alle films van Wes gezien."

6 Owen Wilsons favoriete Wes Anderson-film zou je kunnen verrassen

Owen Wilson en Wes Anderson zijn al heel lang vrienden, hun vriendschap gaat terug tot hun studententijd in Austin, Texas.

Daar ontmoette het creatieve duo elkaar voor het eerst, werden kamergenoten en schreven samen hun eerste script, dat van 'Bottle Rocket'.

In de film die hen op de Hollywood-kaart zou zetten, schittert Wilson samen met zijn broer Luke (een andere vaste klant van Anderson). Ondanks dat hij echt dol was op die film, onthulde Owen dat zijn favoriet van Wes Anderson eigenlijk 'The Darjeeling Limited' is, waarin hij, Adrien Brody en Jason Schwartzman drie broers spelen die elkaar ontmoeten in India.

Ik denk mijn favoriet. Ik bedoel, ik heb altijd een zwak voor 'Bottle Rocket' - de eerste - maar toen 'Darjeeling Limited', vertelde hij 'Wired' in februari van dit jaar.

"Ik denk dat het verhaal over drie broers iets was waar ik me natuurlijk in kan vinden. En ik vind het gewoon heerlijk om in India te zijn."

Na 'Bottle Rocket' schreven Wilson en Anderson samen twee andere films, 'Rushmore' en 'The Royal Tenenbaums'. Voor dat laatste kregen ze een nominatie bij de Academy Awards in 2001.

5 Tilda Swinton schreef Wes Anderson een brief na het zien van 'The Darjeeling Limited'

En het lijkt erop dat 'The Darjeeling Limited' niet alleen de favoriet van Wilson is. Tilda Swinton was zo ontroerd door die spirituele reis door India dat ze Anderson een oprechte brief schreef nadat ze ernaar gekeken had.

"Ik zag 'Bottle Rocket' en ik heb elke film gezien sinds hij uitkwam - vol ontzag. Na 'The Darjeeling Limited' in 2007 schreef ik hem een fanbrief, waarop hij antwoordde. Binnenkort daarna vroeg hij me om in 'Moonrise Kingdom' te zijn", vertelde ze aan 'The New York Times'.

Ze zou ook gaan schitteren in 'The Grand Budapest Hotel', 'Isle of Dogs' en 'The French Dispatch' en ze zal verschijnen in de komende 'Asteroid City'.

4 Léa Seydoux over zich gesterkt voelen in Wes Anderson's 'The French Dispatch'

De Franse actrice, onlangs te zien in 'No Time To Die', werkte eerst met Anderson aan een Prada-commercial, en werd uiteindelijk gecast in 'The Grand Budapest Hotel' en in 'The French Dispatch', waar ze speelt een gevangenisbewaker.

In een gesprek met 'The New York Times' onthulde Seydoux dat ze vage aanwijzingen kreeg over haar rol in de film uit 2021 en besloot om 'met de stroom mee' te gaan, ook toen ze zich realiseerde dat haar personage Simone zou moeten word helemaal naakt.

"[Anderson] stuurde me alleen de regels, ik had niet het hele script. Het was eerst abstract. Ik wist niet of hij wilde dat ik Frans of Engels sprak; hij zei misschien beide. Ik wist niet [er zou volledige naaktheid zijn], ik begreep het niet, denk ik. Ik ging met de stroom mee - oh oké, ik zal naakt gaan, "zei ze.

"Ik heb geen probleem met naaktheid als het een doel heeft. Ik hou ook van het feit dat ze helemaal naakt is en dan in haar uniform. Je zou kunnen denken dat ze geobjectiveerd is, maar dat is ze niet, ze is erg krachtig. Het is haar keuze."

3 McDormand was niet volledig aan boord met haar Franse Dispatch-personage

Sprekend over Anderson's richting op 'The French Dispatch', onthulde McDormand dat er een dynamiek was tussen twee personages waarmee ze niet meteen aan boord was.

De 'Fargo'-ster speelt Lucinda Krementz, een journaliste die verslag doet van jeugdopstanden en een vriendschap begint met Zeffirelli van Timothée Chalamet. Die vriendschap verandert in een korte seksuele relatie, ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee personages.

"Ik vertelde Wes dat ik sterk het gevoel had dat [haar personage] Krementz en Zeffirelli GEEN seksuele relaties hadden", vertelde McDormand aan 'The New York Times'.

"Wes was erg diplomatiek tegen me, maar was het er niet mee eens. Hij vroeg me om mijn gedachten hierover niet met Timothée te delen. Maar ik deed het. De reactie van Timothée was eigenlijk: 'Huh.' Onze verschillende meningen leken de uitkomst niet te veranderen: Wes kon zijn keuze duidelijk maken door het geluid van krakende bedveren boven een schot buiten Krementz' slaapkamerdeur te horen. Ik denk dat het werkt."

2 Adrien Brody heeft het gevoel dat hij op zomerkamp is als hij met Anderson aan het filmen is

In datzelfde interview leek Adrien Brody een populaire mythe rond Anderson-films te bevestigen, omdat hij wilde dat zijn sets een leuke omgeving zouden zijn voor alle betrokkenen. Behalve dat de betrokkenen toevallig enkele van de beste acteurs in de business zijn.

Brody vergeleek zijn ervaring op de set van 'Asteroid City' in Spanje met het gaan naar 'zomerkamp van een acteur'.

"Ik hou van al mijn bunkmates, mijn moeder bezoekt me - ze komt overal sinds 'Darjeeling'. Wes zet haar op de achtergrond. Mijn moeder heeft de tijd van haar leven, "voegde hij eraan toe.

1 Bill Murray blijft teruggaan naar Wes Anderson voor zijn menselijkheid

Bill Murray, onlangs beschuldigd van ongepast gedrag op de set, is zeker een van de meest terugkerende acteurs in de filmografie van Wes Anderson, hij verscheen in negen van zijn tien films.

"Ik hoef sowieso geen werk te zoeken. Ik bedoel, als je negen films met Wes Anderson hebt gemaakt… mensen zullen dat een carrière noemen", vertelde hij vorig jaar met de 'i'-krant.

Wat hem terugbrengt naar een Anderson-helmed set, Murray bevestigde de legende van gezellige sets, waar acteurs en crew consequent samen werken en dineren.

"Ik blijf terugkomen op de gedeelde menselijkheid ervan", zei de 'Ghostbusters'-ster.

"Als we samen kunnen leven, kunnen we samenwerken. Als we als mensen samenleven, beleefd, met aandacht, dan [in] je acteerwerk… zal er meer magnetisme zijn, er zal meer zijn meer uitwisseling van emotie en intelligentie."

Wes Andersons volgende films, 'Asteroid City' en 'The Wonderful Story of Henry Sugar', hebben nog geen releasedatum.

Aanbevolen: