Hoe Benedict Cumberbatch zich echt voelt over zijn rol in 'The Power Of The Dog

Inhoudsopgave:

Hoe Benedict Cumberbatch zich echt voelt over zijn rol in 'The Power Of The Dog
Hoe Benedict Cumberbatch zich echt voelt over zijn rol in 'The Power Of The Dog
Anonim

De komende dagen, weken en maanden zullen overspoeld worden met verhalen over Jane Campions veelgeprezen westerse dramafilm, The Power of the Dog. De film heeft per slot van rekening 12 nominaties gekregen bij de Oscar Awards van dit jaar - twee meer dan Dune, de enige andere foto met dubbele cijfers.

Het was een soortgelijk geval bij de BAFTA's eerder deze maand, waar beide films ook voorop liepen met de meeste nominaties. The Power of the Dog kwam als winnaar uit de bus in de categorie Beste Film en Jane Campion werd gekroond tot Beste Regisseur.

Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst spelen twee van de hoofdpersonen in The Power of the Dog. In een dramatische uiting van method acting spraken de twee naar verluidt niet met elkaar op de set, om de vijandigheid tussen hen op het scherm te brengen.

Het proces, hoewel enigszins extreem, werkte een traktatie, met zowel Cumberbatch als Dunst voor individuele gongs bij de Oscars: respectievelijk voor Beste Acteur en Beste Vrouwelijke Bijrol.

De Britse acteur speelde een niet erg sympathiek personage in de film, maar hij heeft zich sindsdien gedeeltelijk uitgesproken voor hem en beschrijft hem als 'ongezien en verkeerd begrepen'.

Wat is de samenvatting van het plot voor 'De kracht van de hond'?

Op IMDb staat in een samenvatting van het plot voor The Power of the Dog: 'Charismatische rancher Phil Burbank wekt angst en ontzag op bij de mensen om hem heen. Wanneer zijn broer een nieuwe vrouw en haar zoon mee naar huis neemt, kwelt Phil hen totdat hij merkt dat hij wordt blootgesteld aan de mogelijkheid van liefde.'

De film is een bewerking van een gelijknamige roman uit 1967 van Thomas Savage, die ook bekend was van werken als A Strange God en The Corner of Rife en Pacific. Jane Campion kreeg het boek voor het eerst in handen in 2017 en begon meteen de filmrechten ervoor te zoeken.

In 2019 had ze dat proces voltooid en was ze klaar met het schrijven van het script. Cumberbatch werd in mei van dat jaar bevestigd voor de rol van Phil Burbank, met Elisabeth Moss die ook naast hem zou schitteren.

De laatste werd uiteindelijk vervangen door Dunst, vanwege planningsconflicten met haar filmroute voor Hulu's The Handmaid's Tale. De rol van Dunst was die van Rose Gordon, die trouwt met Phils broer, George.

Jesse Plemons speelde de rol van George Burbank, nadat hij ook de oorspronkelijk bedoelde Paul Dano verving.

Hoe denkt Benedict Cumberbatch over het spelen van Phil Burbank?

Cumberbatch sprak over de film en hoe hij zich voelde toen hij eerder deze maand in de huid stapte van een gecompliceerd personage als Phil toen hij plaats nam voor een interview met Deadline. In dit gesprek sprak hij de hoop uit dat zijn karakter als voorbeeld zou dienen voor degenen die naar hem keken.

"Ik hoop dat mensen de schoonheid zien van een man wiens geweld, wiens agressie moet worden begrepen, om niet te worden herhaald," zei Cumberbatch.

"Het idee dat hij een tragisch personage is, omdat hij niet in staat is tot liefde of bemind te worden tot het einde, wanneer een mogelijkheid zich opent, en dan door alles wat hij in gang heeft gezet, sluit het zich op hem af en verstrikt het hem."

Hoewel niet uitdrukkelijk afgebeeld in de film, wordt er sterk op gesuggereerd dat Phil gevoelens van aantrekking tot hetzelfde geslacht onderdrukt, iets wat bijdraagt aan zijn gewelddadige karakter. En hoewel dit geweld niet mag worden getolereerd, leeft Cumberbatch mee met het feit dat de niet-acceptatie in de samenleving een rol speelt bij het maken van Phil tot de slechterik die hij is.

Was Phil Burbank de zwaarste rol in de carrière van Benedict Cumberbatch?

"[Phil] werd buitengesloten door een tijdperk - ik zeg een tijdperk. Ik bedoel, het is nog steeds iets dat gaande is in de wereld - waar homoseksualiteit of elke afwijking van heteronormatief gedrag wordt beschouwd als belachelijk of bevooroordeeld tegen of gecriminaliseerd, of het nu moreel of juridisch is,' peinsde Cumberbatch.

"En dat is nog steeds een gevecht dat gaande is", vervolgde hij. "Ik denk dat Phil dat vertegenwoordigt. Ik denk dat hij ook iedereen vertegenwoordigt die niet is gezien, gehoord of begrepen."

Cumberbatch werd vervolgens gevraagd of hij dacht dat het belichamen van zo'n personage het moeilijkste werk was dat hij ooit in zijn carrière had gedaan. 'Ja. In zekere zin denk ik van wel,' zei hij. "Hiervoor moest ik mijn normen verhogen. Ik moest iets bereiken waar ik nog niet eerder mee had gespeeld."

Hij gaf wel een disclaimer dat het meer tijd en perspectief zou kosten om dat oordeel volledig te vellen. Een deel van die evaluatie zou kunnen beginnen met de Oscars van dit jaar, en hoe hij - en de film - presteren in de awards.

"Ik weet het niet. Ik voel me altijd een beetje ter plaatse met dit soort vragen, omdat ik niet meteen al mijn werk kan beoordelen", legt Cumberbatch uit. "En ze zijn niet altijd vergelijkbaar."

Aanbevolen: