Sarah Palin stopte met politiek voor een carrière in de televisie, en het werkte niet

Inhoudsopgave:

Sarah Palin stopte met politiek voor een carrière in de televisie, en het werkte niet
Sarah Palin stopte met politiek voor een carrière in de televisie, en het werkte niet
Anonim

De voormalige gouverneur van Alaska was relatief onbekend voordat John McCain haar koos als zijn running mate bij de presidentsverkiezingen van 2008. Ook al verloor haar partij die verkiezing, Palin en haar hele familie kwamen in de schijnwerpers te staan en werden beroemdheden. De altijd controversiële politicus omschrijft zichzelf als een "schurk", en ze aarzelt niet om te zeggen wat ze denkt, zelfs als het haar uiteindelijk in verlegenheid brengt (wat nogal wat gebeurt). Dat is geen politiek standpunt, dat is gewoon waar. Het aantal keren dat iets Sarah Palin iets zei dat later op sociale media en nachtelijke shows werd gehekeld, is niet te tellen.

Wat heeft de ex-wetgever gedaan sinds hij in 2008 verloor? Nou, ze heeft geprobeerd een carrière als media-persoonlijkheid een vliegende start te geven, en het is niet goed gegaan.

9 Sarah Palin werd naar verluidt niet doorgelicht door de McCain-campagne

Hoe veranderde de gouverneur van Alaska van staatsleider in een mislukte televisiepersoonlijkheid? Het verhaal begint in 2008, zoals al vermeld toen ze door John McCain werd uitgekozen als zijn vice-president als hij de verkiezingen zou winnen. Velen dachten dat de keuze een daad van symbolisering was, en die beschuldigingen namen alleen maar toe toen men beweerde dat de McCain-campagne weinig tot geen doorlichting van Palin deed voordat ze haar koos. Palin werd in wezen willekeurig gekozen omdat ze een vrouw en een Republikein was, volgens rapporten van de mislukte campagne. Voor zijn dood zei John McCain zelfs dat hij 'spijt' had haar als zijn running mate te hebben gekozen.

8 Ze nam ontslag uit haar functie als gouverneur

Nadat ze de verkiezingen had verloren, leek het erop dat ze klaar was met politiek. Ze verbrandde een paar bruggen in haar thuisstaat Alaska en stelde veel van haar aanhangers teleur omdat ze niet lang na de verkiezingen haar functie als gouverneur neerlegde. Ze heeft niet eens een volledige termijn afgemaakt.

7 Sarah Palin begon haar tv-carrière als conservatieve expert

Nadat ze Alaskans de koude schouder had gegeven, richtte ze haar aandacht op de media. Ze begon langzaam werk te krijgen als conservatieve expert voor verschillende shows op Fox News, waar ze haar analyse over verkiezingen zou delen en opnieuw vaak viraal zou gaan vanwege het maken van bizarre, verwarrende of verkeerd geïnformeerde uitspraken. Met andere woorden, ze was geen erg goede expert. Palin bracht het netwerk ook in de problemen toen ze deed alsof er een interviewsegment met Toby Keith en LL Cool J was gedaan voor haar show, terwijl het in feite beelden waren die uit een apart interview waren geleend. Palin had geen van beide muzikanten ontmoet.

6 Sarah Palin deed een paar documentaires en realityshows

Maar haar inval op televisie was geen totaal verlies, Palin zag een ongelooflijk succes toen ze zich bij TLC aansloot. Palin's show Sarah Palin's Alaska was bedoeld om de levens, de natuur en de culturen in Alaska te belichten. De première-aflevering trok 5 miljoen kijkers, destijds een record voor TLC. Ze organiseerde ook Amazing America met Sarah Palin voor het Sportsman Channel. Beide shows duurden slechts één seizoen.

5 Haar dochter deed ook mee aan reality-tv

Palins hele familie werd in de schijnwerpers gezet dankzij haar nieuwe beroemdheidsstatus na 2008. Maar van haar hele familie was Bristol Palin, haar dochter, de beroemdste. Velen voerden aan dat zowel Bristol als Sarah Palin hypocrieten waren; de Palins zijn extreem conservatief en dringen aan op 'traditionele familiewaarden', ook al raakte Bristol zwanger van haar eerste kind terwijl ze nog op de middelbare school zat. Dit weerhield Bristol er niet van deel te nemen aan reality-tv-competitieshows, waarvan de beroemdste haar wedstrijd op Dancing With The Stars was.

4 Ze begon rond 2016 bruggen te branden

Palin was altijd een controversieel figuur, maar dat niveau van controverse groeide alleen nadat ze een vocale supporter werd van voormalig president Donald Trump. Palin blijft Trump steunen, ook al begint hij ruzie te krijgen met zijn eigen partij. Ook is het presidentschap van Trump voor altijd bezoedeld door een schandelijke opstand die plaatsvond in het Capitool van de VS op 6 januari 2021. Palin steunt onwrikbaar ex-president Trump en als gevolg daarvan zijn maar weinig netwerken bereid om met haar samen te werken.

3 Sarah Palin is niet zo populair als ze ooit was

Volgens SurveyUSA had Palin een goedkeuringsclassificatie van 93% als gouverneur van Alaska in 2007, en dat aantal zakte tot 54% in 2009. Sinds haar connecties met Donald Trump en het uitdoven van de Tea Party-beweging, een ooit bloeiende conservatieve beweging waar ze ooit een leider van was, is Palin minder populair geworden dan een paar jaar geleden.

2 Sarah Palin begon een flop YouTube-kanaal

Met weinig tot geen toevlucht op televisie, wendde Palin, die journalistiek studeerde aan de universiteit, zich tot internet om haar werk voort te zetten. Ze begon een YouTube-vlog genaamd The Sarah Palin Channel. Terwijl Palin probeerde haar invloed te vergroten met een groot aantal abonnees, had ze weinig invloed buiten haar reeds gevestigde conservatieve basis. Met andere woorden, de enige mensen die naar haar kanaal keken, waren mensen die het al met haar eens waren. Ze stopte al na een jaar met het YouTube-kanaal.

1 Sarah Palin keerde terug in de politiek

Nu haar tv- en journalistieke carrières in een stroomversnelling raken, staat Palin misschien te popelen om in de schijnwerpers te blijven staan. In 2022 kondigde ze aan dat ze zich kandidaat zou stellen voor het Congres voor de zetel die vrijkwam na de dood van afgevaardigde Don Young (AL-R). Natuurlijk werd ze gesteund door haar vriend Donald Trump.

Aanbevolen: