De echte reden waarom Tina Fey haar Sarah Palin-parodie stopte

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Tina Fey haar Sarah Palin-parodie stopte
De echte reden waarom Tina Fey haar Sarah Palin-parodie stopte
Anonim

Saturday Night Live is een van de grootste shows in de tv-geschiedenis en heeft een wilde geschiedenis. De show heeft legendarische castleden, wilde controverses en hilarische sketches gehad die onderdeel zijn geworden van de geschiedenis van de popcultuur. De show was ook een startpunt voor veel sterren, waaronder Tina Fey.

Tijdens de show had Fey een waanzinnig goede Sarah Palin-indruk waar fans dol op waren. Op een gegeven moment trok Fey de indruk echter terug.

Laten we eens kijken naar de briljante Tina Fey en ontdekken waarom ze besloot haar Sarah Palin-indruk te stoppen.

Tina Fey is een komediereus

Als je een fan bent van komedie, dan heb je waarschijnlijk veel tijd besteed aan het genieten van de werken van Tina Fey. Fey heeft uitzonderlijk komisch werk gedaan als actrice, maar ze floreerde ook als schrijfster, iets dat haar hielp naam te maken in entertainment.

Saturday Night Live was het startpunt voor Tina Fey, en ze schreef en acteerde in de show. SNL zou voor sommigen genoeg zijn geweest, maar toen ze eenmaal de show verliet, lanceerde ze 30 Rock, een briljante sitcom die een trouwe aanhang heeft verzameld.

Op het grote scherm was Fey verantwoordelijk voor films als Mean Girls, en ze verscheen in films als Baby Mama, Ponyo, Date Night, Megamind, Sisters, Pixar's Soul en Free Guy.

Ze heeft een ongelooflijke carrière achter de rug en met nog meer in het verschiet, zal ze gewoon iets toevoegen aan haar gevestigde nalatenschap.

Terwijl ze uitbrak op SNL, had Fey een indruk waar mensen gewoon geen genoeg van konden krijgen.

Sarah Palin-indrukken van Tina Fey scoorden enorme aantallen

Jaren geleden, nadat de indruk was opgeblazen, vertelde Fey waarom het zo goed werkte.

"Als humor werkt, werkt het omdat het verduidelijkt wat mensen al voelen. Het moet ergens echt vandaan komen. Je besluit niet zomaar iemand te vernietigen door dingen te verzinnen, en niemand bij SNL schrijft om achter iemand aan te gaan. Gouverneur Palin is een dynamische spreker in een voorbereide setting, en ze werd zorgvuldig verpakt op de Republikeinse Nationale Conventie. Omdat ze tijdens de campagne niet veel interviews deed, was SNL de eerste die een gat in dat pakket prikte, "zei ze.

Fey en Palin zouden elkaar berucht kruisen in de show, maar er was geen kwaad bloed tussen hen.

De voormalige SNL-ster onthulde wel dat haar Republikeinse ouders de indruk aanvankelijk grappig vonden, hoewel die put snel genoeg opdroogde.

"Week één, ze vonden het geweldig; week twee, ze vonden het geweldig; week drie, ze vonden het geweldig, maar tegen week vier? Mijn vader zei: "Al genoeg!" Ik vertelde hem dat het gewoon die gouverneur was Palin was het leukste om te spelen. Lange tijd was Bill Clinton het leukst, maar bij deze verkiezing was Sarah Palin dat, 'zei Fey.

Fey leek uitzonderlijk werk te doen met de indruk, en het was een legitieme favoriet bij fans. Uiteindelijk besloot Fey echter om helemaal te stoppen met het maken van de indruk, iets wat veel fans teleurstellend vonden.

Tina Fey wilde niet dat de indruk achterhaald zou worden

Dus, waarom stopte Tina Fey met haar impressie van Sarah Palin op SNL. Toen ze in 2009 met Oprah sprak, vertelde ze waarom ze met de act stopte.

"Ik zag haar onlangs op tv en ik dacht: "Hoe zegt ze dat - oh, ik hoef me er geen zorgen meer over te maken!" Weet je, in het begin was het deze speciale uitvoering deed ik. Maar toen werd het iets van Flowers for Algernon: elke keer dat ik optrad, had ik het gevoel dat het niet zo goed was als de vorige keer. Het was alsof ik steeds meer vergat hoe ik het moest doen. Dus zelfs als McCain en Palin hadden gewonnen, had ik moeten stoppen. Ik ben klaar, "zei Fey.

Grappig genoeg zei Oprah tegen Fey dat "je nooit nooit moet zeggen", waarop de voormalige SNL-ster antwoordde: "Nou, als ik over drie of vier jaar een optreden nodig heb…"

Fey zou in 2010 opnieuw optreden, en ze zou dat in 2016 doen in een koude opening voor een aflevering die in januari van dat jaar werd uitgezonden.

De indruk heeft duidelijk benen, omdat mensen er nog steeds over praten. Te zijner tijd zullen er in de VS opnieuw presidentsverkiezingen plaatsvinden, en als het net zo gaat als de vorige keer, is het mogelijk dat Fey opnieuw Sarah Palin speelt.

Tot die tijd kunnen we gewoon achterover leunen en genieten van de impressie op YouTube en SNL herhalingen.

Aanbevolen: