Pride 2022: 8 moet tv-programma's en films bekijken met LGBTQ+-leads

Inhoudsopgave:

Pride 2022: 8 moet tv-programma's en films bekijken met LGBTQ+-leads
Pride 2022: 8 moet tv-programma's en films bekijken met LGBTQ+-leads
Anonim

Geloof het of niet, de eerste pride-parade veranderde in de Stonewall-rellen. In 1969 waren de perspectieven op LHBTQ+-mensen anders en meer publiekelijk vernederend dan nu. Het is een halve eeuw geleden sinds deze eerste mars voor trots, en sindsdien hebben we het allemaal in juni gevierd. We hebben degenen die bij Stonewall hebben gevochten, en vele andere activisten die volgden, te danken voor de vrijheid om trots te zijn. Veel beroemdheden leveren zelfs een bijdrage om de LGBTQ+-gemeenschap te helpen!

Celebrating Pride Month is meer dan alleen marcheren in de straten met alle mogelijke regenbooguitrusting. Het vieren van Pride Month is een persoonlijke zaak, en het is een manier waarop we allemaal activisten kunnen zijn. Een van de belangrijkste doelen is om meer vertegenwoordiging van LHBTQ+-mensen in de media te krijgen. In juni hebben we geluk, want er zijn enkele shows en films met elk geslacht en elke seksualiteit. Blijf scrollen om erachter te komen welke een must-watch zijn.

8 Eerste moord

Deze show moet een van de meest verwachte van de hele zomer zijn. Het bevat Calliope, een monsterjager, en Juliette, een vampier. Als ze verliefd beginnen te worden, kun je je voorstellen dat het ingewikkeld kan worden. Beide personages hebben een doel om hun eerste moord te plegen, en hun zinnen kunnen zelfs op elkaar zijn gericht. De eerste aflevering werd uitgebracht op 10 juni 2022. Hij is nu klaar om te bekijken op Netflix! Deze romance op de middelbare school bevat alle ongemakkelijke momenten, fouten en ware liefde waar iedereen om zou kunnen vragen. En hey, wie houdt er niet van een goede vampierromantiek. Het is een must-see deze Pride Month.

7 La Casa De Las Flores

Deze show heeft drie seizoenen en 34 afleveringen, dus het zou geweldig zijn om te binge op Netflix. Het toont de dramatische levens van de familie de la Mora. Terwijl ze proberen een succesvol bloemenbedrijf te runnen, worden ze vaak bezig gehouden met de schandalen die zich in hun leven blijven voordoen. Ze doen er alles aan om de naam de la Mora ongeschonden in het proces te houden. Hoewel deze show soapachtige, telenovela-achtige verhaallijnen heeft, is het zo populair vanwege de moderne thema's. Met LGBTQ+-personages is een van de sterke punten van deze show, omdat het de personages representeert op een manier die de personages niet isoleert of seksualiseert. Hoewel het format traditioneel is, daagt deze show traditionele morele waarden uit en helpt het het publiek een nieuw perspectief te zien.

6 Atypisch

Deze show richt zich op het leven van Sam die op zoek is naar een vriendin, op het spectrum en op zoek is naar onafhankelijkheid. Deze show is geweldig omdat de humor die erin zit niet ten koste gaat van Sam, of een van de andere personages. Interessant is dat Sam niet het enige personage is dat zijn ware zelf probeert te ontdekken. Zijn zus Casey draagt het gewicht van de wereld op haar schouders. Ze heeft het gevoel dat haar familie op het spel staat, dus moet ze het in twijfel trekken van haar seksualiteit geheim houden. Deze show brengt thema's van mededogen en empathie met zich mee waar elk lid van het publiek zich mee kan identificeren.

5 De jongens in de band

Gebaseerd op Matt Crowley's toneelstuk The Boys in the Band uit 1968, brengt deze Netflix-film met dezelfde titel het verhaal weer tot leven. Deze film weerspiegelt het originele stuk en maakt de veranderingen in de LGBTQ+-gemeenschap duidelijk. Het maakt ook het gebrek aan verandering duidelijk. Deze film herenigde ook de cast van het podium, waaronder Jim Parsons, Zachary Quinto en Matt Bomer. De sprankeling die deze film heeft maakt hem totaal uniek, maar doet niets af aan het verhaal.

4 Ik vind dit niet oké

Deze show is een bewerking van de graphic novels van Charles Foreman. Het gaat over een meisje genaamd Syd die superkrachten begint te ervaren op, waarschijnlijk, de meest gecompliceerde tijd in haar leven. Het recente verlies van haar vader en de dubbelzinnigheid rond haar seksualiteit dragen bij aan deze complicaties. Deze show is humeurig en jeugdig. Het is goed om te zien dat actrices als Sophia Lillis hun carrière kunnen voortzetten in zo'n geliefde show. Deze show geeft licht op de vorming van verdriet en woede bij jonge meisjes. Het geeft ook een tederheid aan een vreemd verhaal dat vaak wordt verwaarloosd.

3 De dood en het leven van Marsha P. Johnson

Het lijdt geen twijfel waarom deze documentaire een must-see is tijdens Pride Month. Marsha P. Johnson staat bekend om haar activisme voor de LGBTQ+-gemeenschap. Ze wordt zelfs geprezen als de Rosa Parks van de LGBTQ+-beweging. Deze documentaire gaat over transactivist Victoria Cruz die op zoek gaat naar antwoorden over de verdachte dood van Johnson. In 1992 werd Marsha P. Johnson dood aangetroffen in de Hudson River en de autoriteiten oordeelden dat het zelfmoord was. Victoria Cruz interviewt vrienden en familie van Johnson, onderzoekt oude beelden van Johnson zelf en gaat samen met kijkers op zoek naar de waarheid.

2 Openbaarmaking: Trans Lives op het scherm

Laverne Cox, een van de meest herkenbare en trotse transvrouwen in Hollywood, gebruikte haar platform om Disclosure: Trans Lives on Screen te produceren om transvertegenwoordiging in Hollywood te bespreken. Deze film bevat verontrustende clips van de spot en het misbruik dat gender-nonconforme mensen hebben moeten doorstaan in de entertainmentindustrie. Cox, samen met Chaz Bono, Michaela Jaé Rodriguez en Lilly Wachowski, spreken openhartig over hoe deze afbeeldingen de vooruitgang hebben geschaad en hoe ze de realiteit van morgen anders en beter kunnen maken.

1 Hartstopper

Deze show moet in juni op ieders kijklijst staan. Het is hartverwarmend en gezond, en je zult je na elke aflevering geweldig voelen. Het is ongeveer net zo mooi als een romantische tienerkomedie kan krijgen. Deze show, geïnspireerd op de gelijknamige graphic novel, vertelt het verhaal van Charlie en Nick. Charlie is onlangs uit de kast gekomen en hij begint serieuze gevoelens voor Nick te krijgen. Nick is een jock, en recht voor alles wat ze weten. Deze show bevat vertegenwoordiging van elk geslacht en elke seksualiteit en is prachtig om naar te kijken. Terwijl Charlie zich naar de crush leunt, bloeit er iets nieuws in Nick waarvan hij niet wist dat het er was. Je zult moeten kijken om erachter te komen wat er daarna gebeurt.