Hoe Emilia Jones zich voorbereidde op haar rol in 'CODA

Inhoudsopgave:

Hoe Emilia Jones zich voorbereidde op haar rol in 'CODA
Hoe Emilia Jones zich voorbereidde op haar rol in 'CODA
Anonim

Sian Heder's coming-of-age dramafilm CODA veroorzaakte aantoonbaar een schok bij de 2022 Academy Awards toen het de onderscheiding voor Beste Film won. Daarbij versloeg de film meer favoriete kandidaten zoals The Power of the Dog, King Richard en Dune, die met name veel liefde van fans ontvingen.

Naast de grootste gong van de avond, won CODA ook in twee andere categorieën bij de Oscars: Heder werd bekroond met de trofee voor Beste bewerkte scenario, terwijl acteur Troy Kotsur de prijs won voor Beste Mannelijke Bijrol.

Kotsur was in veel opzichten 'het leven van de partij' in CODA, met zijn constante improvisatie, wat hielp om de film te verheffen met elementen van komische noot. Naast de 53-jarige acteur in een andere serieuze rol in de film was de Britse actrice Emilia Jones.

Kotsur is sinds zijn geboorte doof en een meerderheid van de hoofdrolspelers in de film is ook slechthorend. Dat is niet het geval met Jones, die het enige horende hoofdpersonage in de film speelt.

Dit betekende onder andere dat de Locke & Key-ster veel tijd moest besteden aan het leren van de Amerikaanse Gebarentaal voor de rol.

Emilia Jones besteedde negen maanden aan het leren van ASL voor haar rol in 'CODA'

Het acroniem CODA is in feite een veelvoorkomend acroniem in de dovengemeenschap en staat voor een 'kind van dove volwassenen'. De film draait om het personage Ruby Rossi, een horend kind geboren in een gezin waar alle anderen slechthorend zijn. Ruby was het personage afgebeeld door Emilia Jones.

Het leven van de familie Rossi speelt zich af in de stad Gloucester in Massachusetts, waar vader Frank en moeder Jackie een visbedrijf runnen. Troy Kotsur speelde de rol van Frank Rossi terwijl Jackie Rossi werd gespeeld door Children of a Lesser God en Switched at Birth-ster, Marlee Matlin.

IMDb beschrijft het grote conflict voor Jones' personage in de film als volgt: 'Als Ruby zich inschrijft voor het schoolkoor, wordt zingen een passie, en plotseling staat het getalenteerde jonge meisje op een kruispunt: moet [ze] haar vleugels spreidt en haar dromen volgt, of moet ze de dagelijkse strijd blijven voeren als lid van de trotse Rossi-clan?'

Om haar karakter effectief over te brengen, heeft Jones negen maanden besteed aan het leren van ASL en het bedienen van visuitrusting.

Emilia Jones vond haar leeftijd een nadeel toen ze auditie deed voor 'CODA'

Emilia Jones zat kort na de release van de film voor een interview met Backstage Magazine, waar ze sprak over CODA als de meest intense ervaring van haar carrière.

Toen haar werd gevraagd wat het wildste was dat ze ooit had moeten doen om een rol te krijgen, zei ze: "CODA aan het lezen. Ik dacht: ik moet deze film maken. Ik heb vier dialoogscènes gestuurd. Sian zei: "Ik weet dat je geen gebarentaal kent, maar als ik je mijn vriend een handtekening stuur, wil je dan de scène zo goed mogelijk kopiëren? Ik wil gewoon dat [jij] tekent, het hoeft niet perfect te zijn."'"

Desondanks wilde Jones haar uiterste best doen. "Ik dacht bij mezelf: 'Het moet perfect zijn'", vervolgde ze. "Ik wist dat ik mijn uiterste best moest doen, want ik was al in het nadeel als 17, Brit en [en] geen ondertekenaar."

Jones begon met acteren in 2011, toen ze een cameo maakte in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Ze speelt sinds 2020 een hoofdrol in de Netflix-serie Locke & Key.

Hoe heeft het leren van ASL het leven van Emilia Jones veranderd?

Door een nieuwe taal voor de rol te gebruiken, ontdekte Emilia Jones dat haar acteerproces volledig veranderde. In normale omstandigheden is ze in staat om het emotionele bereik van een personage op een subtiele manier over te brengen.

Toen ze in ASL acteerde, merkte ze echter dat ze met elk klein detail heel expressief moest zijn. "Je hoeft niet zoveel te doen. Less is more. Terwijl dat met gebarentaal niet kan. Je moet het met je hele lichaam laten zien, het is zo fysiek, " legde Jones uit. "Ik merkte dat de ASL op de set mij en de hele crew echt een betere manier heeft geleerd om te communiceren."

CODA werd geproduceerd met een budget van $ 10 miljoen, maar bracht slechts $ 1 miljoen op aan box office-opbrengsten. De film werd echter door Apple gekocht voor het online streamingplatform van het bedrijf voor $ 25 miljoen, een record voor het Sundance Film Festival 2021.

Van alle films die werden genomineerd voor Beste Film bij de Oscars, heeft geen enkele een hogere IMDb-beoordeling, met alleen Dune die overeenkomt met die van CODA, op 8,1. Al dit succes belooft veel goeds voor de carrière van de jonge Emilia Jones, en ze zal trots zijn op het werk dat ze heeft gedaan om dit mogelijk te maken.

Aanbevolen: