Deze 10 'vrienden'-momenten werden niet goed ouder

Inhoudsopgave:

Deze 10 'vrienden'-momenten werden niet goed ouder
Deze 10 'vrienden'-momenten werden niet goed ouder
Anonim

Friends is een van de meest geliefde tv-programma's aller tijden. Toen het voor het eerst werd uitgezonden in 1994, werd Friends bijna meteen een favoriet door zijn hilarische stukjes, buitensporige situaties en vertederende personages. Ongeveer 30 jaar later herinneren fans zich de show liefdevol als een luchtige comedyserie met een schat aan citeerbare momenten.

Een bezoek aan Friends in de jaren 2020 kan echter een eye-opening en ongemakkelijke ervaring zijn. Een product van zijn tijd, sommige van de klassieke grappen van de show waren gebaseerd op verouderde ideeën en misvattingen. Grappen die ooit ongevaarlijk leken, voelen nu schaamteloos seksistisch, homofoob, transfoob, fatfoob enz. Vooral in vergelijking met enkele van de briljante teksten waar de show bekend om stond, voelen deze problematische momenten met terugwerkende kracht als luie pogingen om goedkoop te lachen. Ondanks de algehele levensduur van de show, zijn enkele van de grootste grappen en plotpunten verouderd als kaas. Blijf lezen om 10 klassieke Friends-grappen te zien die slecht zijn verouderd.

11 Degene met de hete neef

David Schwimmer Denise Richards Vrienden
David Schwimmer Denise Richards Vrienden

Toen Ross en Monica's nicht Cassie (Denise Richards) New York bezochten, moest ze van appartement naar appartement verhuizen omdat elke vriend zich oncontroleerbaar tot haar aangetrokken voelde. In wat vaak wordt beschouwd als het slechtste moment van Ross Geller (David Schwimmer) op Friends, voelde hij zich ook aangetrokken tot Cassie en probeerde hij zijn neef te beïnvloeden. Het incestueuze moment van objectivering en borderline seksuele intimidatie voelt ongelooflijk onsmakelijk in deze tijd.

10 Die met Ross en Joey's dutje

Vrienden Ross Gellar rode trui liggend op Joey Tribbiani blauw flanellen shirt mosterd bank David Schwimmer Matt Le Blanc Nap Partners
Vrienden Ross Gellar rode trui liggend op Joey Tribbiani blauw flanellen shirt mosterd bank David Schwimmer Matt Le Blanc Nap Partners

Toen Ross en Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) samen een knuffelig dutje deden, werd het een groot dilemma voor de personages. De twee schaamden zich voor het onbedoelde dutje, maar wilden het stiekem nog een keer doen. Toen ze dat deden, betrapten de andere vrienden hen en scholden hen uit. Hoewel de grap schijnbaar onschuldig was, was hij gebaseerd op het achterhaalde en homofobe idee dat fysieke genegenheid tussen twee mannen inherent homoseksueel is en daarom beschamend.

9 Degene met Monica's haar

8

Afbeelding
Afbeelding

Toen de vrienden naar Barbados gingen om Ross te horen spreken op een paleontologieconferentie, veranderde Monica's haartextuur aanzienlijk door de hoge luchtvochtigheid. Tot ontzetting van Chandler liet Monica (Courteney Cox) cornrows - een traditioneel zwart kapsel - doen om het kroezen te temmen. Chandler (Matthew Perry) walgde zo van de blik dat hij zijn vrouw niet kon kussen. Dit klassieke Friends-moment is nu duidelijk zowel cultureel toe-eigenend als racistisch.

7 Degene met de vader van Chandler

Afbeelding
Afbeelding

Chandler Bing's transgender-ouder, Helena Handbasket (Mary Kathleen Turner), kreeg geen verhalende aandacht buiten haar gebruik als goedkope grap. Gedurende de hele show was Handbasket dood genoemd, aangesproken met de verkeerde voornaamwoorden en de vader van Chandler genoemd. Of het nu opzettelijk of onopzettelijk was, de ongevoelige weergave van Chandler's ouder in de show vertoonde flagrante transfobie. Kathleen Turner vertelde Gay Times dat ze de rol vandaag niet zou accepteren, omdat ze het gevoel had dat het personage slecht ouder werd.

6 Degene met Monica op de middelbare school

Vrienden - Flashback - TV-programma
Vrienden - Flashback - TV-programma

De dikke grap van Monica is een van de meest beruchte running gags van Friends. Vooral in een show waar elk personage er min of meer hetzelfde uitzag, cultiveerden de goedkope grappen een sfeer van vetfobie die de show doordrong en het moeilijk maakte om terug te kijken. Buiten de show waren dikke grappen een ongelukkig hoofdbestanddeel van komedies van eind jaren negentig en begin tweeduizend.

5 Degene met Rachels assistent

Tag Jones in blauw shirt
Tag Jones in blauw shirt

Rachel Green (Jennifer Aniston) had een paar affaires op weg naar een onvermijdelijke relatie met Ross. Van deze affaires was haar stoeipartij met haar persoonlijke assistent, Tag Jones (Edmund Cahill), zeker de meest problematische. De twee raakten betrokken nadat Rachel hem had aangenomen vanwege haar aantrekkingskracht op hem. In een tijd die veel meer bewust is van seksuele intimidatie en ongezonde machtsdynamiek, leest de relatie nu als één grote rode vlag.

4 Degene met de mannelijke oppas

Toen Ross en Rachel een oppas zochten om op hun dochter te passen, probeerde Rachel een man genaamd Sandy (Freddie Prinze Jr.), maar Ross weigerde. Hij beweerde dat Sandy raar was omdat hij 'het werk van een vrouw' deed. Het is nu duidelijk dat deze grap gebaseerd was op seksistische misvattingen. Het idee dat het vernederend is voor een man om traditioneel vrouwelijk werk te doen, houdt in dat het vernederend is om met een vrouw te worden vergeleken.

3 Degene waar Joey make-up draagt

Joey draagt make-up bij vrienden
Joey draagt make-up bij vrienden

In de eerste aflevering van Thanksgiving verscheen Joey met make-up op en vertelde de bende: "Ik ben officieel, 'Joey Tribbiani, acteur/model'." Hierop grapte Chandler: "Dat is zo grappig omdat ik denken dat je er meer uitziet als 'Joey Tribbiani man/vrouw.' In die tijd werd er veel gelachen met de nonchalante regel. Nu is het overduidelijk transfoob en zou het zeker

wordt vandaag niet uitgezonden.

2 Degene waar Rachel Bonnie's hoofd scheert

Toen Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) haar "vroeger kale vriendin" Bonnie (Christine Taylor) met Ross oprichtte, werd Rachel oncontroleerbaar jaloers. In een poging om Ross' aantrekkingskracht tot haar te verminderen, overtuigde Rachel Bonnie om haar hoofd opnieuw te scheren. Rachel's gemene acties jegens een andere vrouw toonden een frustrerende, geïnternaliseerde vrouwenhaat, die niet goed speelt bij het moderne publiek. De grap ging ook uit van het onjuiste idee dat kale vrouwen lelijk zijn, wat gewoon onjuist is.

1 Degene waar Ross zijn leerling dateert

Ross leek centraal te staan in veel van de meest problematische momenten van de show. Een van zijn meest beruchte momenten was zijn relatie met zijn 20-jarige student, Elizabeth Stevens (Alexandra Holden). De relatie was gevuld met onveilige machtsdynamiek en een overvloed aan rode vlaggen die het nu extreem ongemakkelijk maken om naar te kijken. De beslissing om Ross af te schilderen als de goede man, zelfs na deze roofzuchtige relatie, lijkt tegenwoordig ondoorgrondelijk.

Aanbevolen: