Wat maakt Hailey Bieber zo populair bij Gen Z?

Inhoudsopgave:

Wat maakt Hailey Bieber zo populair bij Gen Z?
Wat maakt Hailey Bieber zo populair bij Gen Z?
Anonim

Hailey Rhode Bieber, een 25-jarig model en de eigenaar van huidverzorgingslijn Rhode, is een van de mode-iconen geworden die geprezen wordt onder Generatie Z. Hailey is niet het enige supermodel dat de jongere generatie wist te boeien met haar modestijl. Met de stijgende populariteit van de "model-off-duty" look, zijn supermodellen zoals Bella Hadid en Kendall Jenner ook gemarkeerd als mode-inspiratie voor Gen Z.

Net als de rest van haar leeftijdsgenoten vormt Hailey geen uitzondering op deze liefde. Op sociale media zijn er talloze video's, voornamelijk gemaakt door Gen Z, die de stijl van Hailey analyseren en haar uiterlijk nabootsen. Het is duidelijk dat Hailey de aandacht heeft getrokken van zowel de modewereld als Gen Z. De vraag blijft echter hoe specifiek Hailey dit populair kreeg bij Gen Z?

Gen Z's bewondering voor de modellencarrière van Hailey Bieber

Voor het grote publiek komt een deel van Haileys populariteit van haar vader, Stephen Baldwin, en haar man, Justin Bieber. De bekendheid van Hailey houdt daar echter niet op. Ze maakt zelf furore in de zakenwereld met de lancering van haar huidverzorgingsmerk Rhode in juni 2022 als haar meest prominente.

Als het op Gen Z aankomt, ligt hun populariteit voor Hailey meer in haar tijd op de catwalk. Volgens Showbiz Cheat Sheet begon Hailey haar modellencarrière in 2014 toen ze tekende bij het bureau Ford Models. Haar grote doorbraak kwam pas na haar voetblessure die haar balletaspiraties veranderde in modellenwerk, een carrièreverandering die haar fans, inclusief haar jongere, vasthoudend vonden.

Sinds haar start heeft Hailey gemodelleerd voor verschillende luxe modeontwerpers zoals Jeremy Scott, Dolce & Gabbana en Missoni. Bekendheid en liefde van Hailey vloeien ook voort uit haar betrokkenheid als Victoria's Secret-model, zoals blijkt uit haar promotie van de Dream Angels-collectie van het merk op haar Instagram. Ze poseert engelachtig en draagt een kanten beha en slipje dat lijkt op de Wicked Unlined Lace Balconette Bra en Corded String Panty, beide verkrijgbaar op de Victoria's Secret-website.

Bovendien zou Hailey, als gevolg van de heropleving van de mode van eind jaren 90 en begin jaren 2000 onder het Gen Z-publiek, zeker hun aandacht trekken omdat ze model stond voor algemeen bekende Y2K-merken zoals Tommy Hilfiger en Miu Miu. De Mui

Hailey Bieber's Y2K-stijl is populaire mode-inspiratie voor generatie Z

Gen Z's bewondering voor Hailey's modestijl gaat verder dan alleen modellenwerk. Het Victoria's Secret-model en de bedrijfseigenaar hebben ook een aanhang gekregen onder de jongere generatie met haar streetstyle-mode-looks. Met ongeveer 45 miljoen volgers op Hailey's Instagram, krijgen fans een kijkje in haar leven terwijl ze foto's plaatst over haar modellenprojecten, evenementen waaraan ze deelneemt en promoties met betrekking tot Rhode. Maar de persoonlijke mode van Hailey zorgt ervoor dat fans zich tot haar aangetrokken voelen. Als het gaat om hoe het model zich off-duty kleedt, is Hailey niet bang om luxe stukken op te nemen in haar loungewear en streetwear, zoals opgemerkt door Teen Vogue.

Bovendien bevat de stijl van Hailey over het algemeen veel Y2K-mode-items. Pofjacks, baggy mom-jeans, bucket hats en gehaakte tops zijn slechts enkele van de modestukken die Hailey door de jaren heen heeft gedragen. En veel van deze kleding is opnieuw in opmars, dit keer met Gen Z.

Hailey's Instagram-post van eind mei 2022 is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van de Y2K-mode die Gen Z aanbidt. Op één foto combineert Hailey de gebruikelijke athleisure-kleding met Y2K-mode, terwijl ze eenvoudige zwarte sneakers combineert met een wijde broek, een oversized grafisch T-shirt en dikke gouden sieraden. Op een andere foto poseert Hailey in een outfit die bestaat uit een gebloemde lingerie-achtige jurk, een oversized blazer met schoudervulling - een item dat populair was bij zakelijke kleding in de jaren 90 - loafers en de klassieke mini-portemonnee.

Omdat de stijlen van Hailey meestal eenvoudig zijn, is het vrij gemakkelijk om inspiratie op te doen. En met de opkomst van hirfting, hoeft het kopen van kleding die vergelijkbaar is met Hailey het budget niet te breken. Elke oversized T-shirt en cargobroek zou bijvoorbeeld werken. Maar als je op zoek bent naar een plek om te beginnen, ASOS heeft een verscheidenheid aan kleding, zoals Bershka-cargobroeken met rechte pijpen, die vergelijkbaar zijn met die van Hailey.

Het is geen wonder dat, terwijl de jongere generatie mode-inspiratie ha alt uit trends van de late jaren 90 en vroege jaren 2000, Hailey, wiens stijl toevallig dezelfde nietjes bevat, een van Gen Z's populaire stijliconen werd.

Hailey Bieber's huwelijk met modemagnaat Justin Bieber

Hailey's stijgende populariteit bij Gen Z kan ook worden toegeschreven aan haar man en zanger, Justin Bieber. De aandacht voor het paar is al gestegen in 2022 toen fans hun steun betuigden toen de twee sterren gezondheidsproblemen hadden. Bovendien, terwijl Justin vaak meer bekend staat om zijn zang, heeft hij ook zijn aanwezigheid in de modewereld gemaakt door de creatie van zijn kledinglijn, Drew House.

Net als Hailey heeft Justin de ellebogen gewreven met modeontwerpers die ook populair zijn onder Gen Z, zoals Jaden Smith en Kendall Jenner. Justin heeft zelf ook een grote aanhang, vooral onder oudere Gen Z-fans die zijn carrière hebben zien groeien sinds zijn start in 2008. Het is dus bijna te verwachten dat sommige van Justins volgers uiteindelijk ook fans van Hailey en haar carrière zullen worden.

Het gevoel voor mode dat Hailey en Justin Bieber ook niet zo verschillend zijn. Justin volgt in zijn pak met Bieber's ontspannen vrijetijdsstijl, vaak met oversized hoodies en joggingbroeken. Bieber heeft een aantal van deze kledingstukken ook van Justin overgenomen en combineert ze binnen haar eigen stijl. Fans kregen hier een grappige smaak van toen Hailey een Instagram-verhaal plaatste waarin ze toegaf dat ze de groene cargobroek van haar man had meegenomen. De volledige outfit werd ook gepost op Bieber's Instagram, die ongeveer twee miljoen likes kreeg.

Hoewel is gemeld dat Bieber een pauze heeft genomen van het modelleren, zal haar populariteit bij Gen Z-fans zeker blijven bestaan als ze nota nemen van haar persoonlijke mode en haar lancering in de zakenwereld met haar lijn Rhode.

Aanbevolen: