De oerkn altheorie filmen leek eenvoudig, maar de kosten per aflevering waren schandalig

Inhoudsopgave:

De oerkn altheorie filmen leek eenvoudig, maar de kosten per aflevering waren schandalig
De oerkn altheorie filmen leek eenvoudig, maar de kosten per aflevering waren schandalig
Anonim

Het is nu drie jaar geleden sinds de laatste aflevering van The Big Bang Theory op CBS werd uitgezonden in mei 2019. De sitcom blijft een van de beste aller tijden in het genre, gerangschikt onder vrienden als Friends, The Office, en hoe ik je moeder heb ontmoet.

Big Bang werd een zeer vormende show voor de meeste van zijn castleden, van wie de meesten nu grote sterren zijn van zowel het grote als het kleine scherm. Jim Parsons – die de beroemde rol van Sheldon Cooper speelde – is blijven acteren, maar is nu ook een producer, met name in de vervolgserie van de show, Young Sheldon.

Kaley Cuoco (Penny) speelde de hoofdrol, en was ook de uitvoerend producent van de HBO-dramaserie The Flight Attendant. Veel van de andere castleden werken ook nog steeds als schermartiesten, hoewel Johnny Galecki (Leonard Hofstadter) voorlopig vooral prioriteit geeft aan zijn taken als vader.

Big Bang werd een enorm succes dankzij het voorbeeldige productiewerk van de cast en crew.

Dit werk werd ook grotendeels mogelijk gemaakt door het enorme productiebudget dat CBS in de show stopte, waardoor het een van de duurste sitcoms aller tijden is, zelfs meer dan klassiekers als Seinfeld en Friends.

Hoeveel kostte het om een aflevering van 'The Big Bang Theory' te produceren?

The Big Bang Theory is voor CBS ontwikkeld door Bill Prady en Chuck Lorre, die ook bekend staat om zijn werk aan andere producties zoals Grace and Frankie, Two and a Half Men en The Kominsky Method.

Gefilmd voor een live publiek, werd de allereerste Big Bang-aflevering uitgezonden op 24 september 2007, voorafgaand aan een eerste seizoen van 17 afleveringen dat eindigde in mei van het volgende jaar. In het daaropvolgende decennium volgden er nog eens 11 seizoenen van de show.

Seizoenen 2 en 3 bestonden elk uit 23 afleveringen, terwijl alle andere seizoenen die daarna kwamen elk 24 afleveringen hadden. Dit bracht het totale aantal Big Bang-afleveringen op 279, in de loop van 12 jaar.

Hoewel het productiebudget ongetwijfeld omhoog ging toen de show uitgroeide tot een van de beste van zijn tijd, is de uiteindelijke schatting van wat er nodig was om één aflevering te produceren behoorlijk schandalig.

Volgens een recent gepubliceerd rapport op news.com.au zou het maken van een aflevering van The Big Bang Theory CBS ongeveer $ 9 miljoen schelen.

Hoeveel werden de castleden van 'The Big Bang Theory' betaald?

Toen The Big Bang Theory in 2007 voor het eerst op CBS verscheen, kregen zelfs de belangrijkste castleden een mager salaris, tenminste vergeleken met wat ze uiteindelijk zouden gaan verdienen. In het eerste seizoen van de show waren Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco de grootste verdieners: elk van hen nam een pakket van $ 60.000 per aflevering mee naar huis.

Simon Helberg (Howard Wolowitz), Kunal Nayyar (Rajesh 'Raj' Koothrappali), Melissa Rauch (Bernadette Rostenkowski) en Mayim Bialik (Amy Farrah Fowler) ontvingen allemaal een toelage van $45.000 voor elke aflevering.

Tegen de tijd dat de gordijnen naar beneden kwamen voor Big Bang, namen Parsons, Cuoco, Galecki, Nayyar en Helberg elk maar liefst $ 1 miljoen per aflevering mee naar huis.

Rauch en Bialik liepen een eindje achter met een salaris van $ 425.000 voor elke aflevering, maar de grotere verdieners stemden ermee in om loonsverlagingen van ongeveer $ 100.000 te nemen, zodat het paar meer kon verdienen.

Waar behoort 'The Big Bang Theory' tot de duurste sitcoms aller tijden?

Niet alle acteurs kregen verhogingen tijdens hun ambtstermijn bij The Big Bang Theory. Kevin Sussman – die bijvoorbeeld het personage Stuart Bloom speelde, verdiende een constant salaris van $ 50.000 voor elk van de 84 afleveringen die hij in de serie speelde.

Dankzij de enorme marge voor degenen die hun loon daadwerkelijk hebben verhoogd in de loop van de 12 seizoenen van de show, schoten de kosten voor het produceren van slechts één aflevering met de tijd omhoog.

$9 miljoen per aflevering plaatst Big Bang stevig aan de top van de lijst van de duurste sitcoms aller tijden.

In feite hebben slechts twee sitcoms meer gekost om te maken. De eerste daarvan is Marvel's WandaVision op Disney+, voor maar liefst $ 25 miljoen per aflevering. NBC's Friends is vaak vergeleken met Big Bang en kostte een iets steilere $ 12,5 miljoen per aflevering om te produceren.

Andere sitcoms op deze duurste lijst aller tijden zijn onder meer Arrested Development ($3 miljoen) en Seinfeld ($3,25 miljoen).

Aanbevolen: