De betekenissen achter 'Squid Game'-kostuums

Inhoudsopgave:

De betekenissen achter 'Squid Game'-kostuums
De betekenissen achter 'Squid Game'-kostuums
Anonim

Sinds Netflix's Squid Game op de streamingdienst verscheen, heeft de Zuid-Koreaanse thriller-tv-show een grote fan verzameld met zijn intense verhalen en schokkende beelden. Nu Netflix' Squid Game zo'n hit werd, wilden fans natuurlijk graag hun liefde voor de show laten zien door fantheorieën, fanart en het creëren van grappige TikToks over hoe ze de games zouden overleven of niet zouden overleven. Zelfs beroemdheden deden mee aan het plezier, zoals het geval met influencer Chrissy Teigen toen ze zich verkleedde als de gedenkwaardige killerpop van de show.

Met een nieuw seizoen in het verschiet en Netflix van plan is om een reality-competitieserie uit te brengen op basis van Squid Game, is het veilig om te zeggen dat maker Hwang Dong-hyuk weer in de gedachten van de fans zal zijn. Hoewel de personages en het schrijven van de Zuid-Koreaanse thriller de aandacht van de kijkers trokken, speelde kostuums ook een even belangrijke rol om de show in populariteit te laten stijgen.

Wie zit er achter het kostuumontwerp in 'Squid Game' van Netflix?

Personages uit Squid Game in groene trainingspakken met wapens in bunker
Personages uit Squid Game in groene trainingspakken met wapens in bunker

Als het gaat om de gedetailleerde kostuums achter de simplistische maar onvergetelijke groene trainingspakken en de roze jumpsuits, is kostuumontwerper Cho Sang-kyung - ook bekend als Jo Sang-gyeong - verantwoordelijk voor het creëren van dergelijke looks en nog veel meer in de show. Vóór Squid Game stond Sang-kyung al bekend om haar ingewikkelde kostuumontwerp in andere producties zoals The Handmaiden, The Host en Oldboy.

Erkenning voor haar kostuumontwerp is iets dat Sang-kyung eerder heeft ontvangen, met lofbetuigingen van eerdere prijswinnaars en nominaties. In maart 2022 werden de talenten van Sang-kyung opnieuw in de schijnwerpers gezet toen ze werd genomineerd voor een Costume Designers Guild Award, volgens The Hollywood Reporter.

Waar kwam de inspiratie achter het iconische trainingspak en roze jumpsuit-kostuums van 'Squid Game' vandaan?

Netflix's Inktvisspel
Netflix's Inktvisspel

Van alle mode in Squid Game trok niets anders meer fans aan dan de kostuums van de deelnemers en de bewakers. Net als de dialogen en de achtergrondverhalen van de personages, voegen deze kostuums ook een laag diepte toe aan de show, zij het op een meer visuele manier. In een exclusief voor IGN, onthult Sang-kyung waar ze de inspiratie voor elk kostuum vandaan haalde, waarbij ze vermeldt hoe ze waren gebaseerd op onze realiteit.

De kleur van de groene effen trainingspakken die Seong Gi-hun, gespeeld door de oude Zuid-Koreaanse acteur Lee Jung-jae, en de mede-deelnemers interpreteren als een directe knipoog naar geld en hun wanhoop naar het. Het is een duidelijk verband, maar de inspiratie van Sang-kyung voor de trainingspakken kwam eigenlijk van toeleveringswinkels die ze in de buurt van scholen in Zuid-Korea zag.

“Ik wilde dat hun aanwezigheid zou opvallen, dus ik stelde voor om de personages te kleden in bijpassende trainingspakken die in het verleden vaak werden verkocht in winkels voor schoolbenodigdheden,” vertelde Sang-kyung aan IGN.

Bovendien, aangezien de deelnemers zware fysieke uitdagingen aangingen, was het logisch om ze te kleden in een ademende outfit gerelateerd aan sportkleding binnen het verhaal van de show. De maker van de show ha alt ook de inspiratie aan van de iconische roze jumpsuit en maskers van de bewaker die afkomstig zijn uit mierenkolonies, volgens POPSUGAR. De bewakers die allemaal dezelfde kleur jumpsuit dragen, laten zien hoe ze samenwerken als een mier in een kolonie naar één doel. Alleen door de verschillende maskervormen - driehoek, vierkant en cirkel - kunnen kijkers de verschillende taken zien die elke bewaker in het spel kan hebben.

Hoe heeft de kostuums in 'Squid Game' effect op de modewereld?

Vanwege het gedenkwaardige kostuumontwerp van Netflix' Squid Game, zou het een gegeven zijn dat de show een bepaald effect op de mode zou hebben. Bridgerton, dat de meeste streamingweergaven op Netflix had voordat Squid Game het overnam, droeg bij aan de opkomst van Regencycore op sociale media, aangezien de kostuums van de show bestonden uit imperium- en babydolljurken, operahandschoenen en een pastelkleurenpalet. Het kan ook niet worden genegeerd dat Squid Game een deel van zijn bekendheid kreeg van de modewereld toen supermodel Jung HoYeon haar acteerdebuut maakte in de show.

screenshot van inktvisspellen
screenshot van inktvisspellen

Maar of het nu door cosplay is of door echte mode-inspiratie uit de show te halen, het Squid Game-effect is in de modesector gelekt. Volgens Lifestyle Asia, de wereldwijde modewinkel-app, rapporteerde Lyst een toenemend aantal zoekopdrachten naar retro trainingspakken vergelijkbaar met die in Squid Game, met een stijging van 97% na de première van de show. Lyst meldde ook dat witte instapschoenen een toename van 145% in zoekopdrachten hadden, waarbij met name Vans het meest bekeken merk was. Het is mogelijk dat met de terugkeer van een tweede seizoen en de al grote aanhang ervan, een nieuwe golf van Squid Game mode-gerelateerde zoekopdrachten weer de ronde zal doen.

Maar als je in de tussentijd een voorsprong wilt nemen, biedt Lyst veel merken om de Squid Game-mode te shoppen, zoals boohooMAN's Oversized Limited Edition Colour Block-trainingspak of ASOS DESIGN's Tracksuit-oversized set met zijstreep.

Wat te verwachten van kostuumontwerp 'Squid Game: Season Two'?

Inktvisspel Cast Net Worth
Inktvisspel Cast Net Worth

Er is op dit moment niet veel informatie over het kostuumontwerp voor het tweede seizoen van Squid Game. Maar afgaande op de cliffhanger van seizoen één van de show waarin Gi-hun mogelijk de Front Man gaat confronteren, kunnen we aannemen dat het uiterlijk van de groene trainingspakken van de deelnemers en de roze uniformen van de Guards terug zullen komen.

Bovendien, aangezien de maker van Squid Game zich meer wil concentreren op het verhaal van Front Man, kan het kostuumontwerp van volgend seizoen misschien luxe of exquise modestukken bevatten, zoals de kostuumontwerper deed voor de Amerikaanse VIP's.

Hoewel er geen officiële releasedatum is voor het tweede seizoen van Squid Game of de reality-tv-show, kunnen fans mogelijke updates volgen via Netflix' YouTube en andere sociale media.

Aanbevolen: