De grootste onthullingen in gesprekken met een moordenaar: de Ted Bundy-tapes

Inhoudsopgave:

De grootste onthullingen in gesprekken met een moordenaar: de Ted Bundy-tapes
De grootste onthullingen in gesprekken met een moordenaar: de Ted Bundy-tapes
Anonim

Ted Bundy is een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis. Het is geen geheim dat de samenleving gefascineerd is geraakt door waargebeurde misdaadverhalen, en zelfs toen Ted Bundy terechtstond voor moord, had hij fans die geobsedeerd waren door hem. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de hitserie van Netflix, You, gebaseerd zou kunnen zijn op Ted Bundy. Maar terwijl sommige vrouwen verliefd worden op een moordenaar, rouwen andere families om de dood van hun dochters en zussen die Ted Bundy van hen afnam.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes geeft fans van echte misdaad een nieuw perspectief op zijn zaak, terwijl ze ook het verhaal vertellen dat de samenleving kent. Ongehoorde opnames van interviews en één-op-één gesprekken met Ted Bundy worden uitgebracht voor deze Netflix-documentaireserie, die een geheel nieuwe, verwrongen laag laat zien aan de moorden op Ted Bundy.

10 Steven G. Michaud krijgt een interview met Ted Bundy, tegen een prijs

In ruil voor een gegarandeerd nieuw onderzoek van zijn zaak, stemt Ted Bundy ermee in om geïnterviewd te worden door Stephen G. Michaud. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes begint met Michaud die de reis bespreekt die hij maakte om de waarheid uit Ted Bundy te halen, door uren en uren een-op-een gesprekken met de seriemoordenaar.

9 Jeugdvrienden vertellen hoe Ted Bundy echt was

Kijkers krijgen een kijkje in wat buren en jeugdvrienden echt van Ted Bundy vonden. Met heel weinig opmerkingen van bezorgdheid, leek Ted Bundy een gewone jongen te zijn voor de mensen om hem heen die opgroeiden, hoewel hij wel een humeur had en een vreemd kind was. Een van de meest bekende dingen over Bundy voor echte misdaadfans? Hij ziet er niet "griezelig" uit." Hij komt over als een normale, volgens sommigen aantrekkelijke, jonge man, waardoor het gemakkelijker voor hem is om zijn slachtoffers dichtbij te krijgen.

8 Manipulatie zorgt ervoor dat Ted Bundy de verhalen in de derde persoon vertelt

Ted Bundy hield geruime tijd vast aan zijn onschuld, maar Michaud was vastbesloten om de waarheid uit hem te halen. In de vorm van manipulatie probeert Michaud Ted Bundy aan het praten te krijgen in de derde persoon, alsof hij een fictief verhaal vertelt. Hierdoor krijgen kijkers van Bundy zelf te horen hoe hij zijn slachtoffers op brute wijze heeft vermoord, zonder zichzelf te beschuldigen.

7 Vrouwen die protesteren voor gelijkheid beginnen rond dezelfde tijd dat Ted Bundy vrouwen vermoordt

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes merkt ook op hoe belangrijk dit was in de geschiedenis voor vrouwen. Op hetzelfde moment dat vrouwen de straat op gaan uit protest tegen hun gebrek aan rechten, gaat Ted Bundy rond met het verkrachten en vermoorden van vrouwen.

6 kijkers horen van Ted Bundy's vriendin, Elizabeth Kloepfer

Ted Bundy had een relatie met Elizabeth Kloepfer op het moment van de rechtszaken. Terwijl ze niet op de hoogte was van zijn brute moorden, toont Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes Kloepfer ten tijde van hun relatie, bijna vijf decennia geleden van haar horend. Door met hem in de gevangenis te praten, geloofde ze dat hij geestesziek was en had stemmen in zijn hoofd die hem zeiden dat hij deze misdaden moest plegen.

5 kijkers horen van overlevende Carol DaRonch

Carol DaRonch is een van de weinige gerapporteerde overlevenden van Ted Bundy. Bijna vijftig jaar nadat ze was ontsnapt aan de verschrikkingen van Ted Bundy, spreekt Carol DaRonch haar waarheid over haar angstaanjagende ervaring.

4 Alle verschillende fysieke verschijningsvormen van Ted Bundy

Een van de vele bekende feiten over Ted Bundy is dat hij er 'normaal' uitzag. Er zijn andere seriemoordenaars die griezelige of enge vibes afgaven aan hun slachtoffers voordat ze hen aanvielen, maar Bundy zag eruit als een gemiddelde man. Echter, tijdens zijn misdaden en terwijl de wetshandhavers hem dichterbij kwamen, begon zijn uiterlijk te veranderen, met name voor opstellingen van ooggetuigen en overlevenden.

3 Ted Bundy's interviews vanuit de gevangenissen van de provincie worden getoond, samen met zijn vermogen om meerdere keren te ontsnappen

Een van de meest frustrerende aspecten van Ted Bundy's zaak voor de samenleving was zijn vermogen om meerdere keren uit de gevangenis te ontsnappen. In interviews vanuit de provinciegevangenis legt Bundy uit hoe hij het koud had en honger had, zodat hij terug zou keren naar de gevangenis voor een slaapplaats en drie ma altijden per dag.

2 Ted Bundy's waanvoorstellingen tijdens een kruisverhoor in de rechtbank

In een andere vreemde wending van de gebeurtenissen ondervroeg Ted Bundy het team van de aanklager in de rechtbank. Zijn waanvoorstellingen en grillige acties werden beschouwd als een poging om te bewijzen dat hij geestesziek was, maar er was nooit enig bewijs van ziekte voor Bundy.

Zodra hij ontdekt dat ze gebitsgegevens van zijn tanden zullen afnemen, realiseert Ted Bundy zich snel dat hij schuldig zal worden bevonden, omdat hij tandafdrukken achterliet op zijn slachtoffers. Het is alleen maar een bergafwaarts gevecht hiervan.

1 Menigten verzamelen zich voor de executie van Ted Bundy

Menigten verzamelen zich, drinkend en juichend urenlang voorafgaand aan de executie van Ted Bundy. Interviewers over Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes leggen uit hoe zij geloven dat het een excuus was om samen te komen en dronken te worden. Desalniettemin waren de lokale bevolking blij dat ze niet langer bang waren voor een man die moorden pleegde in een handvol staten.

Aanbevolen: