Deze 10 beroemdheden werden aangeklaagd door de Paparazzi

Inhoudsopgave:

Deze 10 beroemdheden werden aangeklaagd door de Paparazzi
Deze 10 beroemdheden werden aangeklaagd door de Paparazzi
Anonim

De oorsprong van de paparazzi-opnamen gaat terug tot het einde van de jaren vijftig, toen tijdschriften en publicaties zochten naar foto's van beroemdheden die niet in scène waren gezet, en bureaus veel geld boden aan mensen die een afbeelding van een ster konden vastleggen in openhartige poses of compromitterende posities. Hoewel veel beroemdheden de paparazzi haten vanwege de inbreuk op de privacy, hebben anderen de indruk dat ze de foto's kunnen bezitten, wat leidt tot verschillende rechtszaken tegen hen.

Beroemdheden zijn aangeklaagd voor het fysiek kwetsen van de paparazzi bij vele gelegenheden. Maar met de groeiende technologie is het voor fotografen gemakkelijker om het eigendom van hun werk te claimen als een beroemdheid het zonder hun toestemming plaatst. Van Sam Worthington, die een paparazzi sloeg, tot Kim Kardashian, die werd aangeklaagd voor het plaatsen van een foto van zichzelf die nooit van haar was, laten we eens kijken naar de beroemdheden die de paparazzi hebben aangeklaagd.

10 Britney Spears

Britney Spears bracht het begin en midden van de jaren 2000 door met paparazzi overal waar ze ging. Op een dag dat Spears tijdelijk het recht werd ontzegd om haar zonen te zien, verzamelde zich in 2007 een menigte paparazzi om haar heen in een parkeergarage in Beverly Hills. Ricardo Mendoza klaagde haar aan voor meer dan $ 200.000 voor het opzettelijk over zijn voet rennen met haar witte Mercedes. De zaak werd twee jaar later buitengerechtelijk beslecht.

9 Jennifer Lopez

Splash News and Picture Agency klaagde Jennifer Lopez gezamenlijk aan voor $ 150.000 in oktober 2019, twee jaar nadat ze een foto van zichzelf op Instagram had geplaatst terwijl ze de hand van haar toenmalige verloofde Alex Rodriguez vasthield toen ze aan het ontbijten waren in New York. De foto zou onderscheidend, creatief en waardevol zijn, waardoor hij exclusiever is voor de bureaus.

8 Kim Kardashian

Elke post van Kim Kardashian krijgt miljoenen likes op Instagram. Paparazzo Saeed Bolden klaagde haar in 2020 aan voor het plaatsen van een foto van zichzelf die hij had gemaakt. Ze plaatste het zonder zijn toestemming en bood geen financiële compensatie. De fotograaf heeft haar en SKIMS Beauty aangeklaagd voor schadevergoeding en eist de winst die ze heeft gemaakt met de foto, die 2,2 miljoen likes had opgeleverd.

7 Justin Bieber

In maart 2019 kwam Justin Bieber in juridische problemen toen hij een Instagram-foto plaatste die hij niet had genomen. Roberto Barbera heeft een rechtszaak aangespannen onder de voorwaarden van ongeoorloofde reproductie en openbare weergave van de foto waarop zijn wettelijke copyright rust. De foto is sindsdien op de feed van Bieber blijven staan.

6 Dua Lipa

Tijdens het wachten in de rij op het vliegveld, werd Dua Lipa in februari 2019 gefotografeerd door een paparazzo. Een paar dagen later plaatste ze de foto zonder toestemming of autorisatie, wat haar in een rechtszaak belandde ter waarde van $ 150.000. De kosten die in de zaak worden gedekt, zijn onder meer inbreuk en juridische kosten volgens de door de Verenigde Staten overgelegde gerechtelijke documenten tegen de Britse popzanger.

5 Emily Ratajkowski

Model Emily Ratajkowski plaatste in 2019 een verhaal op Instagram waarin ze liet zien dat ze zich verstopte voor de paparazzi door een boeket voor haar gezicht te houden. Robert O'Neil, die de foto nam, beweerde dat ze geen licentie had gegeven voor de afbeelding en klaagde haar aan voor $ 150.000 en eventuele extra winsten van de post. Twee jaar later werd de rechtszaak beslecht voor een niet nader genoemd bedrag.

4 Sam Worthington

Sam Worthington, die beroemd werd na zijn hoofdrol in Avatar, kreeg ruzie met de paparazzi toen hij in 2014 door de straten van het dorp slenterde met zijn vrouw, Laura Bingle. Bingle schreeuwde tegen Sheng Li, die hen volgde, om te stoppen met het opnemen van haar, en later sprong ze naar hem toe. Worthington sloeg de paparazzo in het gezicht nadat Li zijn vrouw had geschopt. Li diende een rechtszaak aan van $ 10 miljoen die buiten de rechtbank werd beslecht.

3 Jennifer Hudson

Fotograaf Fernando Ramales daagde het nieuwste EGOT-lid, Jennifer Hudson, en haar bedrijf in de Manhattan Federal Court voor maar liefst $ 175.000. Ze plaatste de foto zonder de fotograaf credits of financiële compensatie te geven, en Ramales eist ook geld voor zijn juridische kosten.

2 Naomi Watts

Naomi Watts was een van de recente beroemdheden die naar de federale rechtbank werd gesleept via een Instagram-foto. In 2021 klaagde Banjo McLachlan haar aan op beschuldiging van inbreuk op het auteursrecht voor $ 150.000 toen ze twee foto's van zichzelf plaatste die door de fotograaf waren gemaakt. Ze heeft de foto's gebruikt dagen nadat hij ze had verkocht aan een onbekende dertiger.

1 50 Cent

50 Cent is een drukke man met veel op zijn bord, waaronder muziek, televisieshows en ondernemingen. Hij kreeg in 2017 een rechtszaak op zijn hand toen paparazzo Christopher Pasatieri een rechtszaak aanspande via een Instagram-bericht. 50 Cent plaatste een throwback-foto van de G-Unit-reünieconcerttour in 2014 en verkocht zijn producten in het bijschrift van de post.

Andere opmerkelijke beroemdheden die de paparazzi de afgelopen jaren hebben aangeklaagd, zijn onder meer Ariana Grande, Annabelle Wallis en Lisa Rinna. Het nieuwe tijdperk van technologie is geïntegreerd met sociale media. Paparazzi en hun bureaus zijn op elkaar gestapeld om terug te vechten om de eer te krijgen voor hun werk.

Aanbevolen: