Wat is er misgegaan met de carrière van Nicolas Cage?

Inhoudsopgave:

Wat is er misgegaan met de carrière van Nicolas Cage?
Wat is er misgegaan met de carrière van Nicolas Cage?
Anonim

Het is niet overdreven om Nicolas Cage een van de grootste acteurs van onze generatie te noemen. Een onbegrepen genie, zijn excentrieke persoonlijkheid op en buiten het scherm is wat hem onderscheidt van de rest van het peloton. Gedurende zijn carrière heeft de acteur verschillende iconische uitvoeringen in iconische films teruggetrokken, waaronder de National Treasure-serie, Leaving Las Vegas, Face/Off, The Rock, Lord of War en meer, wat zijn status als een van de popcultuuridolen voortstuwde..

Met dat gezegd zijnde, lijkt het echter alsof de eenmalige Hollywood-grootheid uit de gratie is gevallen, vooral in het laatste decennium. Hij is verwikkeld in een paar juridische problemen, heeft zijn fortuin van $ 150 miljoen verkwist aan bizarre uitgaven, kreeg te maken met belastingproblemen en kondigde een faillissement aan. Daarnaast markeerde een film uit 2008 een ongelukkig keerpunt in zijn acteercarrière. Om het samen te vatten, dit is wat er mis is gegaan met de carrière van Nic Cage en wat de toekomst biedt voor de Hollywood-grootheid.

8 Nicolas Cage's films waren waanzinnig populair in de jaren '90 en '00

Hoewel hij nu niet zo populair is als in de jaren negentig en de jaren 2000, was Nicolas Cage de man van Hollywood. Hij won zijn allereerste Academy Award voor Beste Acteur voor zijn optreden in Leaving Las Vegas in 1995. In die periode stapte de acteur langzaam over naar reguliere films en scoorde hij de ene kaskraker na de andere, waaronder de cultklassieker National Treasure-franchise.

7 Toen Nicolas Cage een gestolen schedel van een dinosaurus uit Mongolië kocht

Met die vele kaskrakers onder zijn riem, zal geld zeker nooit een probleem zijn voor Nicolas Cage. Zelfs na zijn buitensporige bestedingspatroon scoort hij volgens Bustle nog steeds een ongelooflijke nettowaarde van $ 25 miljoen. Gedurende zijn carrière is Nicolas Cage bekend geworden door enkele van de meest excentrieke aankopen, waaronder een Tyrannosaurus Rex-schedel voor $ 276.000. Zonder dat hij het wist, bleek het fossiel echter een gestolen item uit Mongolië te zijn, en hij moest het terug naar de overheid.

"Het was de schedel die ik op een veiling kocht, en ik heb hem legaal gekocht", vertelde Cage onlangs aan GQ. "Hier is de MacGuffin: toen de Mongoolse regering zei dat ze het terug nodig hadden, gaf ik het aan hen, maar ik kreeg mijn geld nooit terug. Dus iemand van het veilinghuis zou in de gevangenis moeten zitten.”

6 Nicolas Cage's grootste financiële fouten

Nicolas Cage is geen onbekende in slechte financiële gewoonten. Hij ging tot het uiterste, want hij staat erom bekend maar liefst 20 dure auto's te hebben gekocht, waaronder een Rolls-Royce Phantom, een Ferrari Enzo en een Lamborghini Diablo uit 2001. Als grote en fervente fan van Superman kocht hij ook de eerste strip ooit van het personage voor $ 150.000, naast nog eens $ 3 miljoen uitgegeven aan een onbewoond eiland en een huisdierenoctopus die nog eens $ 150.000 kostte.

5 Hoe Nicolas Cage's vastgoed- en belastingproblemen zijn carrière hebben belemmerd

Nicolas Cage's financiële problemen zorgden voor een enorm belastingprobleem, en hij stond zo dicht bij het faillissement. In 2017 doken er berichten op dat hij zijn fortuin van 150 miljoen opblies, meer dan $ 6,3 miljoen schuldig was aan de IRS en bijna elke acteerrol moest spelen om uit de schulden te komen - zelfs als het enkele van de slechtste films uit zijn carrière zijn.

"Ik heb al deze schuldeisers en de IRS, en ik geef $ 20.000 per maand uit om mijn moeder uit een psychiatrische inrichting te houden, en ik kan het niet," zei Cage over zijn schulden, zoals opgemerkt door Variety. "Het gebeurde gewoon allemaal tegelijk."

4 Nicolas Cage's juridische problemen

Bovendien heeft Nicolas Cage tijdens zijn carrière te maken gehad met een reeks juridische problemen. In 2009 klaagden zijn ex-vriendin en de babymoeder van zijn eerstgeborene, Christina Fulton, de acteur aan voor $ 13 miljoen, waarmee hij zijn waslijst van financiële nachtmerries voortzette. De zaak werd in 2011 geregeld, maar in hetzelfde jaar werd hij ook gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld en openbare dronkenschap.

3 2008's 'Bangkok Dangerous' markeerde een ongelukkig keerpunt

Nicolas Cage's actiefilm uit 2008 Bangkok Dangerous dient als dat "ene film die de carrière van een acteur verpest" verhaal van zijn vluchtige carrière. Het was een film met een groot budget met meer dan $ 45 miljoen aan productiefondsen, maar het lukte niet eens om break-even te draaien. Zoals Reuters meldde, schatte de film "slechts" de driedaagse winst van slechts $ 7,8 miljoen. Het werd beschouwd als een enorme flop, zowel kritisch als commercieel, en diende als het punt dat Cage's carrière op zijn kop zette.

2 Zal Nicolas Cage stoppen met acteren?

Na een reeks teleurstellende films op de B-lijst rond 2014, vroegen velen zich af of Nicolas Cage klaar was om voorgoed te stoppen met acteren. De acteur verbrak echter zijn stilzwijgen tijdens een interview met Entertainment Weekly in 2021 terwijl hij zijn film Prisoners of the Ghostland promootte. Hij zei: "Ik heb een positieve plek nodig om mijn levenservaring uit te drukken, en het filmmaken heeft me dat gegeven. Dus ik ga nooit met pensioen. Waar zijn we nu, 117 films?"

1 Wat volgt er voor Nicolas Cage?

Dus, wat is de toekomst voor Nicolas Cage? De acteur heeft zijn comeback de afgelopen twee jaar blauwdruk gemaakt. Zijn film uit 2022, The Unbearable Weight of Massive Talent, ziet de acteur een gehekelde en gefictionaliseerde versie van zichzelf uitbeelden, en hij zal daar niet stoppen. Ondanks zijn underperformance aan de kassa, is The Unbearable Weight een kritische succesfactor en zou het de film kunnen worden die een nieuwe saga in de carrière van Cage op gang brengt.

Aanbevolen: