Dit is wat er echt is misgegaan tussen Taylor Swift en Scooter Braun

Inhoudsopgave:

Dit is wat er echt is misgegaan tussen Taylor Swift en Scooter Braun
Dit is wat er echt is misgegaan tussen Taylor Swift en Scooter Braun
Anonim

Taylor Swift is een creatief meesterbrein en ze vertoont geen tekenen van vertraging. De countryzanger die popster werd in de jaren 2000, domineerde de hitlijsten, in binnen- en buitenland, dankzij haar back-to-back hitalbums in de afgelopen jaren.

Het ziet er echter niet altijd even goed uit achter het podium. Na haar vertrek bij het label, heeft de krachtpatser een lange strijd geleverd om de meesters van haar eerste zes studioalbums terug te winnen, de platenbaas die het label in 2019 kocht. Met andere woorden, ze heeft niet eens de exclusieve rechten op haar eigen liedjes. Om het samen te vatten, hier is een tijdlijn van wat er gaande is tussen Taylor Swift en Scooter Braun.

9 2005: Taylor Swift, toen aspirant-zangeres, ondertekend met Scott Borchetta's Big Machine Records

In 2004 ontmoette de 15-jarige aspirant-zanger Taylor Swift platenbaas Scott Borchetta. Hij bereidde zich voor op de lancering van Big Machine Records, en de jonge Swift werd een jaar later de allereerste ondertekenaar van het imprint. Haar vader verdiende zelfs maar liefst $ 120.000 voor een belang van 3% in het bedrijf. Later bracht ze haar titelloze debuutalbum uit in 2006. Haar tweede album, Fearless, en de opvolger, Speak Now, werden respectievelijk in 2008 en 2010 uitgebracht. BMR diende als haar thuis tot haar Reputatie-tijdperk in 2018.

8 2018: Swift verliet grote machine

Kort na het uitbrengen van haar polariserende Reputation-album in 2018, verliet Swift het label dat haar naam maakte en tekende bij Republic Records en Universal Music Group. In een lange Instagram-post bedankte ze Borchetta voor het "geloof in mij als 14-jarige en voor het begeleiden van meer dan tien jaar werk waar ik altijd zo trots op zal zijn."

7 2019: Scooter Braun & His Company, Ithaca Holdings, kochten grote machine voor $300 miljoen

Een jaar later kocht Scooter Braun, platenbaas en manager van Justin Bieber en Ariana Grande, Big Machine Records via zijn Itatcha Holding. Dat betekent dat het eigendom van Swift's meesters naar Braun was verhuisd. Zoals gemeld door Billboard, bedroeg de prijs van de overname naar verluidt meer dan $ 300 miljoen en werd geholpen door de Carlyle Group.

6 Swift zei dat er geen contact met haar was opgenomen over de verkoop

Niet te lang na de aankondiging sloeg Swift Braun en alle andere betrokken partijen neer. Volgens haar had ze geprobeerd het eigendom van haar meesters terug te krijgen, maar Big Machine zou haar niet toestaan tenzij ze een ander contract tekende.

"Ik hoorde over de aankoop van mijn masters door Scooter Braun zoals het aan de wereld werd aangekondigd", ging ze naar Tumblr. "Het enige waar ik aan kon denken was de onophoudelijke, manipulatieve pesterijen die ik al jaren door zijn handen kreeg."

5 2020: Braun verkocht de meester aan Shamrock Capital voor een deal met een waarde van meer dan $300 miljoen

De vete laaide opnieuw op in oktober 2020, nadat de ervaren manager Swift's meesters had verkocht aan Shamrock Holdings in een deal die vermoedelijk meer dan $ 300 miljoen waard was. Zoals gemeld door Variety, zou de deal kunnen oplopen tot $ 450 miljoen zodra bepaalde terugverdientijden in overweging worden genomen.

4 Swift brak haar stilzwijgen over de aankoop

Niet lang nadat het nieuws bekend werd, ging Swift naar sociale media om haar stilzwijgen te doorbreken. Op Twitter schreef de "Shake It Off"-zangeres dat de supermanager probeerde haar muziekerfenis te "ontmantelen" door haar muziek voor de tweede keer te verkopen zonder dat ze het wist.

"Maar tot op de dag van vandaag heeft geen van deze investeerders de moeite genomen om rechtstreeks contact met mij of mijn team op te nemen - om hun due diligence uit te voeren op hun investering", zei ze. "Om te vragen hoe ik me zou voelen over de nieuwe eigenaar van mijn kunst, de muziek die ik heb geschreven, de video's die ik heb gemaakt, foto's van mij, mijn handschrift, mijn albumontwerpen."

3 2020: BMR heeft een ongeoorloofd livealbum van de zanger uitgebracht

Vervolgens, in april 2020, bracht Big Machine Records een oud live-album uit zonder haar goedkeuring. Het tweede live-album, getiteld Live from Clear Channel Stripped, bevat haar optreden uit 2008 en faalde jammerlijk in een Billboard-hitlijst.

"Deze release is niet goedgekeurd door mij", hekelde ze het album op sociale media. "Gewoon weer zo'n geval van schaamteloze hebzucht in de tijd van het coronavirus. Zo smakeloos, maar wel heel transparant."

2 2021: Ze bracht een opnieuw opgenomen versie van haar 'Fearless' album uit

Als reactie op het recente fiasco was Swift van plan al haar door BMLG uitgegeven albums opnieuw op te nemen. Dat betekent dat ze mogelijk alle potentiële inkomsten van haar vorige label zou kunnen weghalen, omdat fans en alle commerciële ondernemingen haar opnieuw opgenomen versie zullen gebruiken. Het eerste album, Fearless (Taylor's Version), werd uitgebracht in april 2021 en werd het eerste opnieuw opgenomen album dat bovenaan de Billboard Hot 100-hitlijst stond.

1 Een andere, 'Red (Taylor's Version),' komt in november

Nu maakt de krachtpatser zich op om haar tweede opnieuw uitgebrachte materiaal uit te brengen. Red (Taylor's Version) wordt uitgebracht in november 2021, met onder meer Ed Sheeran, Phoebe Bridgers en Chris Stapleton voor de functies.

"Ik kan deze artiesten niet genoeg bedanken voor hun hulp om deze nummers tot leven te brengen", ging ze op Instagram. "We gaan ook een heleboel nieuwe maken, aangezien Red (Taylor's Version) zoveel nummers bevat die je nog niet hebt gehoord."

Aanbevolen: