De waarheid over de wiskundige problemen opgelost in jacht met goede wil

Inhoudsopgave:

De waarheid over de wiskundige problemen opgelost in jacht met goede wil
De waarheid over de wiskundige problemen opgelost in jacht met goede wil
Anonim

De jaren negentig waren een decennium vol uitstekende films. Sommigen denken dat dit het beste filmdecennium aller tijden is, en als we kijken naar aanbiedingen zoals Good Will Hunting, is het gemakkelijk te zien wat mensen dat geloven.

Good Will Hunting is een tijdloze film die bijna niet werd gemaakt. De film was gebaseerd op Damons echte levenservaring, en hoewel hij en Affleck er niet veel aan verdienden, veranderde het hun leven voor altijd.

De film bevatte scènes waarin Damon's personage intense wiskundige problemen oplost, maar waren ze echt zo moeilijk? Laten we de waarheid over de wiskundige problemen uit de film leren!

Goede wil jagen is een klassieker

In 1997 kwam Good Will Hunting officieel in de bioscoop, en die film, die werd geregisseerd door Gus Van Sant, draaide het script om en veranderde het spel voor verschillende opmerkelijke Hollywood-artiesten.

Met in de hoofdrol Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck en tal van andere getalenteerde artiesten, genereerde de kleine film een enorme hype toen hij uitkwam. Mensen konden niet stoppen met zoemen over hoe geweldig deze film was, en dit speelde een belangrijke rol in het feit dat de film meer dan $ 220 miljoen opbracht aan de wereldwijde kassa.

Uiteindelijk zorgde alle positieve buzz rond de film ervoor dat deze genomineerd werd en enkele van de meest prestigieuze prijzen in de industrie won. Bij de 70e Academy Awards zou de foto twee Oscars mee naar huis nemen: een prijs voor beste mannelijke bijrol voor Robin Williams en de prijs voor beste originele scenario, die werd toegekend aan Ben Affleck en Matt Damon.

Tot op de dag van vandaag wordt Good Will Hunting nog steeds beschouwd als een van de beste films van de jaren negentig, wat echt veel zegt. Dat decennium heeft een overvloed aan uitstekende films, en iedereen die het beste van het decennium wil, moet deze een keer bekijken.

Zoals elke geweldige film, bevat de film een aantal momenten die legitiem geweldig zijn.

Het heeft veel memorabele momenten

Als je Good Will Hunting hebt gezien, kun je waarschijnlijk verschillende dingen aanwijzen die je door de jaren heen zijn bijgebleven. Veel van de scènes leven voort in de overlevering van de popcultuur, en sommige regels worden tot op de dag van vandaag geciteerd.

ScreenRant heeft de beste citaten uit de film uitstekend beschreven, en we konden er op geen enkele manier persoonlijk op ingaan zonder misschien wel de beroemdste regel uit de film te benadrukken.

"Nou, ik heb haar nummer. Hoe vind je die appels" is een klassieke regel, en zoals de site aangaf: "In een film met zoveel krachtige en tot nadenken stemmende regels, is het vreemd hoe zijn onnozele lijn krijgt de meeste aandacht. Nadat Will de Harvard-student in verlegenheid heeft gebracht, ontmoet hij Skylar en klikt het met haar.'

Er zijn tal van andere lijnen en momenten die we kunnen benadrukken, maar omdat het er zoveel zijn, zouden we eigenlijk gewoon een volledige recensie van de film moeten doen, scène voor scène.

Will het oplossen van de wiskundige problemen is zowel gedenkwaardig als een cruciaal onderdeel van de film. Zoals je je kunt voorstellen, hebben filmfans zich lang afgevraagd over de legitimiteit van de wiskundige problemen die Will in de film uitwerkte. Het blijkt dat sommige slimme geesten hebben gekeken naar wat er in de film is gedaan, en het resultaat zou voor fans een beetje verrassend kunnen zijn.

De waarheid over de wiskundige problemen

Dus, wat is precies de waarheid achter de wiskundige problemen die fans Will hebben zien oplossen in Good Will Hunting? Mensen hebben deze vraag eerder gesteld en een Reddit-gebruiker kon er botweg wat licht op werpen.

"Het was allemaal echt, maar geen van alle was echt heel moeilijk. Het 'ongelooflijk moeilijke' schoolbordprobleem kon worden opgelost door een student die bijvoorbeeld over een middag of zo net had geleerd wat grafieken waren, " ze schreef.

Voor de niet-geïnformeerden zag het probleem er zeker ontmoedigend uit. Bij nadere inspectie bleek echter dat het probleem zelf niet al te moeilijk was, vooral voor mensen die naar zo'n prestigieuze school gaan als de studenten in de film.

In diezelfde thread sprak een andere gebruiker over een ander berucht wiskundig probleem, maar deze keer was het uit de uitstekende film van Russell Crowe, A Beautiful Mind.

"Aan de andere kant was het schoolbordprobleem van "A Beautiful Mind" behoorlijk wild en legitiem interessante wiskunde", schreef de gebruiker.

Hoewel het wiskundige probleem dat Zal oplossen in Good Will Hunting in werkelijkheid niet moeilijk was, doet de film het nog steeds uitstekend om het publiek te helpen hun geloof op te schorten terwijl ze naar de scène kijken.

Aanbevolen: