Alles wat Elliot Page heeft onthuld over zijn overgang

Inhoudsopgave:

Alles wat Elliot Page heeft onthuld over zijn overgang
Alles wat Elliot Page heeft onthuld over zijn overgang
Anonim

Elliot Page werd een begrip met hun toonaangevende optreden in Juno uit 2007. Deze sleeper-indiehit verdiende wereldwijd $ 231 miljoen. Het drama werd geprezen door critici, van wie velen de film in hun top tien van het jaar plaatsten en Page een Academy Award-nominatie opleverden.

Page speelde vervolgens in indiedrama's zoals Whip It, naast blockbusters zoals Inception en X-Men: Days of Future Past. Hij werd al snel bekend om zijn leven als activist, evenals om zijn Hollywood-carrière. Als onderdeel van de metoo-beweging en een leider in LGBTQ+-rechten, verdiende Page wereldwijd liefde en respect, zowel op als buiten het scherm.

In december 2020 kwam Elliot Page naar buiten als transgender in een krachtige verklaring die op Instagram werd gedeeld. Hier is al het andere dat we weten over zijn krachtige uitspraken, zijn overgang en de inspirerende keuze om zijn waarheid na te leven.

11 Wanneer kwam Elliot Page uit?

Elliot Page, voorheen Ellen Page, kwam uit in december 2020. De acteur kondigde ook aan dat zijn voornaamwoorden hij/zij zijn en dat zijn naam Elliot is.

Page sprak "overweldigende dankbaarheid" uit voor degenen die hem hebben gesteund. "Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe opmerkelijk het voelt om eindelijk genoeg te houden van wie ik ben, genoeg om mijn authentieke zelf na te streven", schreef hij, eraan toevoegend dat hij "eindeloos geïnspireerd is" door leden van de transgemeenschap.

In de verklaring zwoer Elliot Page "om te streven naar een meer liefdevolle en gelijkwaardige samenleving". Hij sprak ook over de strijd van de transgemeenschap "Aan alle transgenders die elke dag te maken hebben met intimidatie, zelfhaat, misbruik en de dreiging van geweld: ik zie je, ik hou van je", schreef hij.

10 Overgangschirurgie van Elliot Page

Elliot Page onthulde later hoe blij hij was dat hij was overgestapt en een topoperatie had ondergaan. In een interview met Oprah Winfrey onthulde de Hard Candy-acteur dat de overgang de manier waarop ze hun lichaam zagen en hoe comfortabel ze zich in hun vel voelden, had veranderd.

"Oh, daar ben ik," zei Page, voelde hij toen hij naar zijn spiegelbeeld in de spiegel keek. Hij gaf ook toe dat hij zich sinds zijn tiende niet meer zichzelf voelde. "Ik wil dat mensen weten dat het niet alleen mijn leven heeft veranderd, ik geloof echt dat het levensreddend is, en dat is het geval voor zoveel mensen."

9 Elliot Page was geschokt door reactie op transitie

In een interview met Esquire in juni 2022 gaf de ster van The Umbrella Academy toe dat hij verrast was over de reactie op zijn overgang. Hij verwachtte niet zo'n uitstorting van liefde en steun van vrienden en familie.

Helaas gaf de acteur toe dat ze minder verrast waren door de haat die tegen hem was gericht nadat hij het nieuws had onthuld. "Ik kwam in 2014 uit de kast als homo, en het is anders. Transfobie is gewoon zo, zo, zo extreem. De haat en de wreedheid is zo veel onophoudelijk." Elliot Page heeft geluk dat zijn binnenste cirkel accepteerde en liefhad, iets waar niet iedereen toegang toe heeft. Dat besef moedigde hen aan om een activist te worden voor transgenderrechten.

8 Hoe het was om Juno te maken voor Elliot Page

Hoewel Juno Elliot Page naar een nieuw niveau in zijn carrière hielp, was het niet altijd een positieve ervaring voor de acteur.

"Ik kan geen 'slechtste' dag aanwijzen, maar toen Juno ontplofte, klinkt dit vreemd voor mensen, en ik begrijp dat mensen het niet begrijpen. 'Oh, f you, you 'ben beroemd, en je hebt geld, en je moest een jurk dragen, boe-hoe.' Ik begrijp die reactie niet. Maar dat is vermengd met: ik wou dat mensen zouden begrijpen dat die shit me letterlijk bijna heeft vermoord, "zei hij over het maken van de Oscar-winnende film.

7 Wat Emma Portner denkt over de overgang van Elliot Page

Page's ex-vrouw Emma Portner zei dat ze "trots" de beslissing van de acteur steunde om als transgender uit de kast te komen, en later bevestigde ze dat het paar uit elkaar was voordat het nieuws openbaar werd gemaakt.

Elliot en Emma onthulden in een verklaring dat ze eigenlijk "afgelopen zomer uit elkaar gingen" voordat de acteur uit de kast kwam als transgender. Het nieuws werd pas onthuld nadat de ster uitkwam als transgender. "Na lang nadenken en zorgvuldige afweging hebben we de moeilijke beslissing genomen om te scheiden na onze scheiding afgelopen zomer", aldus de officiële verklaring. "We hebben het grootste respect voor elkaar en blijven goede vrienden."

6 Elliot Page vindt kracht in sporten

Elliot Page, die zich nu meer thuis voelt in hun lichaam, heeft onthuld hoe hij nu werkt. Toegegeven dat hij nooit veel aandacht heeft besteed aan zijn uiterlijk, geniet hij nu veel meer van sporten dan voorheen.

"De ervaring om nu in mijn lichaam te zijn is zo anders. Ik ben absoluut verslaafd", onthulde hij in het Esquire-interview. "Het gevoel er echt mee bezig te zijn, aanwezig te zijn, het te pushen en sterker te worden en aan te komen. Het is spannend. Ik voel me als een kind dat het doet."

Page deelt ook graag foto's van Instagram van zijn lichaam en in de sportschool. Voordat hij gewoon liep en wandelde om zijn conditie op peil te houden.

5 Hoe de gezondheid van Elliot Page is veranderd sinds de overgang

Naast sporten zorgt Elliot Page ook voor zijn lichaam door gezonder te eten. Hij onthulde dat zijn favoriete ma altijd bestaat uit een verscheidenheid aan geroosterde groenten, maar hij geniet soms nog steeds van zijn trek.

Het is bekend dat hij soms nog steeds eet als een 'als een tienerjongen'. Hij voegde eraan toe: "Ik heb zoiets van, ontbijtgranen: goed om te gaan. Of ik krijg zin en maak een bevroren burrito."

4 Hoe de Umbrella Academy omging met de overgang van Elliot Page

Elliot Page, die Vanya Hargreeves speelde in Netflix's hitshow The Umbrella Academy, vindt de ervaring ongelooflijk de moeite waard. Nadat hij in 2020 uit de kast kwam als transgender, pasten de schrijvers het personage aan om ook uit de kast te komen.

In seizoen 3 kwam Vanya naar voren als Viktor Hargreeves, die hij/hem-voornaamwoorden gebruikt. Netflix deed een aankondiging over het personage vóór de recente release van het derde seizoen. "Welkom bij de familie, Viktor - we zijn zo blij dat je er bent", schreef de streamingdienst in een aankondiging op Twitter.

"Ik denk dat een van de meest bijzondere dingen hieraan is hoe het wordt behandeld", vertelde Elliot in een interview met de Hollywood Reporter.

3 Is Elliot Page dating?

De 35-jarige, die weken na zijn coming out in december 2020 de scheiding aanvroeg van zijn vrouw Emma Portner, leek te bevestigen dat hij online op zoek is naar liefde. Hij deelde een kijkje achter de schermen met zijn castmate, Ritu Arya.

Volgens Page Six bevat Elliots Raya's datingprofiel afbeeldingen van hem met zijn hond en een foto van hem die poseert in een trui met de slogan: 'protect trans kids'.

2 Elliot Page kon zich niet voorstellen dat ze ouder zou worden als vrouw

Het is duidelijk dat Elliot Page nu veel comfortabeler in hun lichaam is. Hij voelt zich eindelijk gelukkig in het lichaam dat hij altijd had moeten hebben.

"Ik kon mezelf niet voorstellen als een vrouw die ouder wordt", vertelde hij aan Esquire. "Natuurlijk. Het was net als, wat is mijn toekomst? Er is geen toekomst. Zo voelde het. Ik zou letterlijk zeggen: ik ben nooit een meisje geweest. Ik zal nooit een vrouw zijn."

1 Elliot Page's toekomst als acteur

Elliot Page wil niet alleen trans-personages spelen, hij wil ook dat Hollywood een ruimte wordt waar trans-mensen worden gecast als cis-personages. Hij hoopt dat hij zal worden gecast in rollen voor cis-mannen, net als de rest van zijn mannelijke acteursvrienden.

"Als ik wordt gevraagd: 'Ben je bang dat je getypecast wordt?' Je zou niet tegen J-Law of Rooney Mara of iemand anders zeggen, zijn ze bang om getypeerd te worden als cis hetero vrouwen?" zei hij toen hij nadacht over zijn toekomst in de branche.

Sinds zijn overgang in 2020 heeft Elliot Page helaas kritiek, haat en zelfs doodsbedreigingen ontvangen, maar hij heeft ook steun gekregen van zijn vrienden en familie, en, belangrijker nog, hij voelt zich eindelijk op zijn gemak in zijn eigen lichaam.

Aanbevolen: