Prins Harry spreekt over de erfenis van prinses Diana op haar 61e verjaardag

Inhoudsopgave:

Prins Harry spreekt over de erfenis van prinses Diana op haar 61e verjaardag
Prins Harry spreekt over de erfenis van prinses Diana op haar 61e verjaardag
Anonim

Prins Harry heeft gesproken over de erfenis van zijn moeder en hoe haar "stem" hem elke dag helpt om zijn kinderen Lilibet en Archie op te voeden.

Prins Harry zegt dat de stem van zijn moeder nu 'sterker dan ooit' is in zijn leven nadat hij ouder is geworden

De hertog van Sussex, 37, sprak tijdens een virtuele ceremonie voor de Diana Awards. De awards vinden elk jaar plaats ter nagedachtenis aan prinses Diana, die 25 jaar geleden op tragische wijze om het leven kwam bij een auto-ongeluk. De Diana Award eert mensen van 9-25 jaar voor hun sociale actie en humanitaire werk. De ceremonie werd live gestreamd op YouTube.

Prins Harry bracht hulde aan de prinses van Wales op wat haar 61e verjaardag zou zijn geweest. Hij ging verder met te stellen dat sinds hij een ouder werd van Archie, drie, en dochter, Lilibet, één, en echtgenoot van Meghan, zijn "moeders stem" 'nog sterker' in zijn leven is geworden.

Prins Harry sprak over hoe zijn moeder hem inspireerde om zich uit te spreken

William, Harry en Diana
William, Harry en Diana

Prins Harry verscheen via een videolink om de jonge deelnemers welkom te heten bij de awards.

"Mijn moeder heeft me de drive bijgebracht om te spreken en te vechten voor een betere wereld", zei hij. "En nu, als echtgenoot en ouder, is de stem van mijn moeder nog sterker in mijn leven. Er is geen dag in de afgelopen twee en een half decennium dat ik niet heb nagedacht over het teken dat ze heeft achtergelaten, niet alleen aan mij en mijn broer, maar op ons hele leven, "zei hij.

Prins William was niet aanwezig bij de prijsuitreiking na geruchten over een 'gespannen' relatie met zijn jongere broer

Prinses Diana en haar zonen Harry en William
Prinses Diana en haar zonen Harry en William

In de afgelopen jaren zijn er veel geruchten geweest over een breuk tussen broer prins William en Harry. Prins William, 40, nam niet deel aan de ceremonie en stuurde in plaats daarvan een brief naar de winnaars. Hij schreef hartstochtelijk en zei dat zijn moeder "zo trots" zou zijn op wat ze bereikt hebben.

De laatste keer dat de broers in het bijzijn van elkaar waren, was tijdens de platinavieringen van de koningin begin juni, waarbij ze beiden de dankdienst voor de vorst bijwoonden in St Paul's Cathedral op 3 juni.

Prinses-Diana-William-Harry
Prinses-Diana-William-Harry

Prins Harry zei in zijn toespraak: "Vandaag staan we stil bij wat de 61e verjaardag van mijn moeder zou zijn geweest", zei hij terwijl hij de aanwezigen verwelkomde. "En dit jaar is het ook 25 jaar geleden dat ze stierf."

Hij vervolgde: "Dit is een speciaal jaar en ik hoop dat we de extra tijd nemen om niet alleen aan haar te denken zoals ze leefde, maar om na te denken over het leven dat ze nog steeds leidt door zovelen, waaronder de jonge verander makers vandaag bij ons."

Prins Harry spoorde ons allemaal aan om aardig voor elkaar te zijn

Prinses Diana en haar zonen Harry en William
Prinses Diana en haar zonen Harry en William

Prins Harry spoorde kijkers aan om een verschil te maken in hun gemeenschappen, hoe klein ook.

"Jullie hebben allemaal haar stem levend gehouden door de wereld te laten zien hoe elke kleine actie telt, hoe vriendelijkheid nog steeds wordt gewaardeerd en hoe onze wereld beter kan zijn als we ervoor kiezen om het zo te maken. Aan iedereen die deel uitmaakt van vanmiddag, weet dat je al een verschil maakt en we hebben je nodig om het verschil te blijven maken."

Prins Harry en prinses Diana
Prins Harry en prinses Diana

Hij sloot de ceremonie af door te zeggen: "Wat kiezen we om te geloven in het idee dat één persoon de wereld kan veranderen? Wat als we al weten dat dat mogelijk is? Als je één ding van vandaag wegha alt, alsjeblieft laat het zijn dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, je kunt een positieve verandering in onze wereld creëren."

Aanbevolen: