Waarom het leven van Marlon Brando nooit meer hetzelfde was na The Godfather

Inhoudsopgave:

Waarom het leven van Marlon Brando nooit meer hetzelfde was na The Godfather
Waarom het leven van Marlon Brando nooit meer hetzelfde was na The Godfather
Anonim

The Godfather wordt algemeen beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt, grotendeels dankzij de iconische uitvoering van Marlon Brando als Don Vito Corleone. Brando was berucht om zijn methode-acteertechnieken en ging zelfs zo ver dat hij wattenbolletjes in zijn mond stopte om Don Vito's iconische stem perfect te laten klinken.

Brando was al een Hollywood-legende toen hij aan deze Francis Ford Coppola-film werkte. Hij speelde al in iconische films als A Streetcar Named Desire en On The Waterfront, maar zijn dagen als knappe hoofdrolspeler lagen nu al lang achter hem. Brando won zijn tweede Academy Award dankzij zijn vertolking van de gangster, maar Brando's leven was na deze rol nooit meer hetzelfde.

7 Marlon Brando won de Oscar en deed iets heel controversieels tijdens de ceremonie

Brando won in 1973 de Academy Award voor zijn rol in de Oscar, en hij schreef geschiedenis door als een van de weinige mensen de prijs af te wijzen. Brando kwam niet eens opdagen voor de ceremonie, in plaats daarvan stuurde hij een vrouw genaamd Sacheen Littlefeather in zijn plaats. Sacheen werd door Brando gestuurd als zowel een daad van solidariteit met indianen als een protest tegen de racistische uitbeelding van indianen in film. Het evenement zorgde voor veel opschudding. Naar verluidt moesten verschillende bewakers acteur John Wayne ervan weerhouden het podium te bestormen en Littlefeather gewelddadig aan te vallen, en Clint Eastwood zou later de spot drijven met Brando en Littlefeather toen hij nog een prijs uitreikte.

6 Marlon Brando is aangekomen

Brando was in zijn jeugd een knappe hoofdrolspeler, maar naarmate hij ouder werd, leek dat beeld steeds verder van het verleden te vervreemden. Brando is later in zijn leven beroemd enkele kilo's aangekomen, vooral na The Godfather. Hij werd ook merkbaar zwaarder tijdens de productie van de maffiafilm. Terwijl hij op de set was, hield hij een broodje in zijn hand buiten de camera en nam hij er tussendoor hapjes van.

5 Mensen begonnen zijn geestelijke gezondheid in twijfel te trekken

Marlon Brando werd altijd als een beetje excentriek beschouwd - de meeste methode-acteurs zijn omdat ze weigeren karakter te laten vallen. Brando was ook beroemd omdat hij verschillende eisen stelde wanneer hij zich aanmeldde voor een film, en die eisen werden met het verstrijken van de tijd steeds schandaliger. In een film die hij in de jaren negentig deed, zette hij een ijsemmer op zijn hoofd alsof het een hoed was en weigerde hij hem af te zetten. De regisseur werd gedwongen om het schot in de film te gebruiken. Het gerucht gaat dat Brando leed of al een grote inzinking had gehad.

4 Hij bleef klassieke films maken

Ondanks dat alles kreeg Brando nog steeds links en rechts aanbiedingen. Hij heeft gedurende zijn carrière verschillende klassieke filmrollen afgewezen, waaronder One Flew Over The Cuckoo's Nest, A Star Is Born, Taxi Driver en verschillende anderen. Maar hij werd nog steeds gecast in iconische films zoals de controversiële Last Tango In Paris, Superman, en nog een andere Francis Ford Coppola-film, Apocalypse Now.

3 Zijn eisen voor de Apocalyps waren nu bizar

Brando bleef elk jaar aankomen nadat The Godfather-film en zijn gevoel voor ijdelheid hem nooit verlieten. Hoewel sommigen zeggen dat het de cinematografie van de film fantastisch heeft gemaakt, eiste Brando dat verschillende van zijn scènes in zeer specifieke schaduwen zouden worden opgenomen om zijn gewichtstoename te verbergen. Hij eiste ook dat vaseline over de cameralenzen zou worden gesmeerd om hem er jonger uit te laten zien. Hoewel het het publiek niet deed vergeten dat Brando ooit een geschikte hoofdrolspeler was, gaf het de film wel enkele van de meest sensationele shots.

2 Marlon Brando heeft uiterst controversiële uitspraken gedaan

Of het nu zijn geestelijke gezondheid was of slechts een kant van hem die hij het grootste deel van zijn carrière had onderdrukt, tegen het einde van zijn leven begon Brando een reeks controversiële opmerkingen en uitspraken te doen. In een interview met Larry King maakte Brando antisemitische opmerkingen over Joden die Hollywood beheersen. Hoewel hij zich snel verontschuldigde voor zijn opmerkingen, bleef de bagage de rest van zijn leven bij hem. Ook de rest van het interview zorgde ervoor dat Brando er ook niet bepaald goed uitzag. Bekijk clips van het interview en je zult zien dat Brando duidelijk dieper in zijn excentrieke zelf dook. Hij kuste King ook krachtig op de lippen. Het interview is nu een van de beroemdste van wijlen Larry King.

1 Hij bereikte Peak Brando met deze notoir slechte sciencefictionfilm

Weet je nog die eerder genoemde film waarin Brando een ijsemmer op zijn hoofd zette alsof het een hoed was? Welnu, de film in kwestie was The Island of Dr. Moraueu, de filmversie uit 1996 van een klassieke H. G. Wells-roman. Dat was al twee keer eerder verfilmd. De productie van de film was een beruchte nachtmerrie en Brando was een belangrijk onderdeel van het debacle. Hij dwong de regisseur om een dwerg aan de film toe te voegen als constante metgezel van Brando, bijna alsof hij een huisdier was. Hoewel het moet worden vermeld dat Brando een vreselijke tragedie had meegemaakt voordat de productie begon, pleegde zijn dochter Cheyenne op gruwelijke wijze zelfmoord. In ieder geval waren de film en het verhaal van de productie helemaal top Brando. Brando maakte voor zijn dood in 2004 nog een handvol andere films, waaronder Johnny Depps regiedebuut The Brave. Hoewel hij aan het einde van zijn leven een bizarre weg insloeg, liet hij nog steeds een iconische Hollywood-erfenis achter waar acteurs tot op de dag van vandaag jaloers op zijn.

Aanbevolen: