Fans van 'The Office' zeggen dat Cathy hetzelfde was als Jim Dit is waarom ze het bij het verkeerde eind hebben

Inhoudsopgave:

Fans van 'The Office' zeggen dat Cathy hetzelfde was als Jim Dit is waarom ze het bij het verkeerde eind hebben
Fans van 'The Office' zeggen dat Cathy hetzelfde was als Jim Dit is waarom ze het bij het verkeerde eind hebben
Anonim

Sinds de oorspronkelijke première in 2005, wint NBC's komedie The Office jaar na jaar gestaag aan populariteit. Nu, anderhalf decennium later, is het een van de meest geliefde televisieseries aller tijden, helemaal bovenaan met reuzen als Cheers, Seinfeld en Friends.

Met al die populariteit komt er natuurlijk veel debat en discussie. Sommige dingen zijn vrij algemeen overeengekomen, zoals dat je niet anders dan van Michael kunt houden of dat David Wallace het kan krijgen, maar andere dingen zijn een beetje controversiëler of worden in de loop van de tijd controversiëler.

Het is logisch: als je iets vaak genoeg bekijkt, ga je er anders naar kijken en dingen opmerken die je nog nooit eerder hebt gedaan. Dit kan soms leiden tot behoorlijk hete takes.

Een van de meest recente discussies gaat over het minder belangrijke personage Cathy uit seizoen acht. Cathy komt op als uitzendkracht om Pam te vervangen als kantoorbeheerder als ze met zwangerschapsverlof gaat. Ze blijft een tijdje rondhangen nadat Pam terug is, en wanneer een aantal van de arbeiders op zakenreis naar Tallahassee wordt gestuurd, gaat ze met hen mee… en Jim ook.

Dit is waar het drama begint. Voordat ze gaat, zie je haar aan de telefoon met haar vriend, die zegt dat het huwelijk van Jim en Pam "niet goed" is en dat ze "zeker een afspraak met hem zal maken". Tijdens de reis worden haar pogingen om met hem te flirten steeds openlijker (en steeds vreemder), totdat het culmineert in het feit dat ze doet alsof de verwarming in haar kamer kapot is, naar Jim's kamer komt in haar pyjama en veel te dichtbij zit. naar hem, en veel te hard proberen om tussen zijn lakens te komen, letterlijk.

Het is duidelijk dat wij als publiek Cathy moeten haten. Ze probeert tussen de twee personages te komen die op dat moment het gelukkigste stel in de show zijn, en ze doet er echt kwaadaardig over. Sommige mensen beweren nu echter dat wat Cathy deed niet slechter is dan wat Jim deed met Pam in de eerste twee seizoenen.

Als je dat argument op papier bekijkt (en er niet te lang over nadenkt), is het wel logisch: Jim flirtte met een verloofde vrouw, Cathy flirtte met een getrouwde vrouw Mens. Beide dingen zijn technisch gezien verkeerd. Maar zoals met de meeste dingen in het leven, wordt het ingewikkelder als je naar de details van de situatie kijkt.

Ten eerste was hun huwelijk rotsvast

Het is niet te zeggen waar Cathy haar indruk kreeg dat het huwelijk van Jim en Pam slecht was. Denk eraan, dit was vóór Athlead. Pam en Jim hadden daarvoor nog nooit een grote ruzie gehad.

Misschien was het gewoon dat ze niet genoeg om hen heen was (ze was er alleen omdat Pam er tenslotte niet was), en zag ze niet hoe diep verliefd ze waren. Misschien hoorde ze net wat ze wilde horen toen ze af en toe op kantoor kibbelden. Misschien weet ze gewoon niet hoe liefde eruit ziet (haar ongemakkelijke pogingen om te flirten lijken daar zeker op te wijzen).

Hoe dan ook, ze heeft ongelijk, en Jim en Pam zijn een heel sterk stel. Een beetje gestrest met de nieuwe baby misschien, maar erg sterk.

Pam en Roy waren dat intussen niet. Roy verwaarloosde Pam emotioneel. Hij luisterde niet graag naar haar problemen, deed niets voor haar, tenzij hij het deed om 'punten te verdienen', en hij kocht een paar WaveRunners met het geld dat voor hun bruiloft zou zijn.

Gewoon zien dat iemands relatie niet goed gaat, is niet echt een excuus om jezelf erin te klemmen, maar het maakt je in ieder geval (een beetje) minder een eikel. Als je kunt zien dat iemand emotioneel wordt verwaarloosd, vervul je tenminste een behoefte in hun leven. Dat brengt ons bij ons volgende punt…

Jim en Pam waren verliefd… Cathy was gewoon opdringerig

De grens tussen flirten en vriendschap was altijd erg wazig bij Jim en Pam omdat ze in het begin zo close waren. De twee hadden een diepe emotionele band en hun vriendschap was erg belangrijk voor beiden. Het is moeilijk om boos op Jim te zijn omdat hij met Pam heeft geflirt, omdat het soms onvermijdelijk was. Je kunt er niets aan doen om verliefd op iemand te worden, en als je bevriend met hem bent, zal soms gewoon gek doen veranderen in flirten.

Als Jim niet langer vrienden met Pam was, simpelweg omdat hij niet het risico wilde nemen met haar te flirten, zou hij hen niet alleen verdrietig hebben gemaakt, maar zou het ook Pams persoonlijkheid een beetje hebben gedevalueerd. Als Jim zijn vriendschap met Pam zou beëindigen, simpelweg omdat hij niet romantisch bij haar kon zijn, zou het zijn alsof hij zou zeggen dat hij alleen een relatie met haar wilde als het een romantische zou zijn. Alleen al het feit dat hij bereid is om aan de kant te zitten en gewoon haar vriend te zijn, laat zien hoe oprecht hij altijd van haar heeft gehouden.

Cathy was ondertussen niet zo close met Jim. Ze gaan niet eens zo vaak met elkaar om als ze samen in Florida zijn. Jim brengt meer tijd met Stanley door dan met haar. Als ze met hem flirt, is het ook niet natuurlijk. Ze maakt geen grapjes met hem, niets wat ze doet kan zelfs maar als vriendschap worden vermomd. Het enige wat ze doet is dommer doen dan ze is, over zichzelf praten en proberen Jim niet zo heimelijk over te halen haar op verschillende manieren aan te raken.

Zelfs als Jim eindelijk opengaat en zijn gevoelens uit de schaduw ha alt, doet hij dat door Pam te vertellen dat hij van haar houdt, niet door haar in een ongemakkelijke situatie te brengen waar ze niet aan kon ontsnappen.

Dat is nog een groot verschil: toen Jim met Pam flirtte, flirtte Pam terug. En toen Pam enig teken gaf dat ze zich niet op haar gemak voelde, trok Jim zich terug. Cathy gunde Jim niet dezelfde beleefdheid. Jim maakte bekend, zowel door lichaamstaal als door haar expliciet, mondeling te vertellen, dat hij niet kocht wat ze verkocht, en ze hield toch vol. Yikes.

Het flirten tussen Jim en Pam was emotioneel, wederzijds en geladen door vriendschap en liefde. Cathy probeerde net met Jim in bed te komen, en dat vond ze echt eng. Cathy en Jim zijn helemaal geen analoge karakters.

Aanbevolen: