Emma Watson keert op één voorwaarde terug naar de Harry Potter-franchise

Inhoudsopgave:

Emma Watson keert op één voorwaarde terug naar de Harry Potter-franchise
Emma Watson keert op één voorwaarde terug naar de Harry Potter-franchise
Anonim

Harry Potter fans waren begin 2022 opgetogen toen de originele Harry Potter-cast herenigd werd voor de jubileumspecial Return to Hogwarts. Toen ze het gouden trio, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, weer samen in de leerlingenkamer van Griffoendor zagen, vroegen fans zich af of een reboot van de originele franchise ooit zal plaatsvinden.

Natuurlijk zullen fans genoegen nemen met niets minder dan het zien van de originele acteurs die hun rollen hernemen, hoogstwaarschijnlijk als toekomstige versies van hun beroemde personages. Sommige fans zouden Harry naar verluidt graag zien als een "gescheiden en depressieve schouwer van middelbare leeftijd".

Hoewel de meeste cast hebben gedeeld hoeveel ze ervan hielden om in de franchise te zijn en ja zeiden tegen terugkeer als de tijd rijp was, zal Watson naar verluidt alleen terugkeren om haar rol als Hermione opnieuw te spelen op één voorwaarde.

Zou Emma Watson ooit terugkeren naar de Harry Potter-franchise?

Popcultuurwebsite Giant Freakin Robot heeft beweerd dat Emma Watson slechts op één voorwaarde zal terugkeren om deel uit te maken van de franchise in een officiële hoedanigheid: als Harry Potter-auteur J. K. Rowling zal op geen enkele manier deel uitmaken van de franchise.

J. K. Rowling kwam in 2020 onder vuur te liggen toen ze op Twitter commentaar gaf op genderidentiteit. Haar opmerkingen werden algemeen gezien als transfoob en schadelijk voor leden van de LGBTQIA+-gemeenschap.

De auteur reageerde op een opiniestuk dat ze retweette; het artikel was getiteld "Een meer gelijke post-COVID-19-wereld creëren voor mensen die menstrueren". Terwijl ze de opinie retweette, schreef Rowling: "'Mensen die menstrueren'. Ik weet zeker dat er vroeger een woord voor die mensen was. Iemand help me. Wümben? Watje? Woomud?”

Toen Twitter-gebruikers haar woorden als transfobisch bestempelden, reageerde Rowling ter ondersteuning van de "seks is echt"-ideologie.

Als seks niet echt is, is er geen aantrekkingskracht tussen hetzelfde geslacht. Als seks niet echt is, wordt de geleefde realiteit van vrouwen wereldwijd uitgewist', schreef ze. “Ik ken en hou van transgenders, maar het uitwissen van het concept van seks ontneemt velen het vermogen om zinvol over hun leven te praten. Het is geen haat om de waarheid te spreken.”

Rowling ging verder: Het idee dat vrouwen zoals ik, die al tientallen jaren empathisch zijn voor transgenders, verwantschap voelen omdat ze op dezelfde manier kwetsbaar zijn als vrouwen - dat wil zeggen, voor mannelijk geweld - 'haat ' trans mensen omdat ze denken dat seks echt is en consequenties heeft gehad - is onzin.”

Ze voegde eraan toe dat ze "het recht van elke transpersoon respecteert om op een manier te leven die authentiek en comfortabel aanvoelt" voordat ze stelt dat haar "leven is gevormd door vrouw te zijn. Ik geloof niet dat het hatelijk is om dat te zeggen.”

De auteur heeft de opmerkingen nooit ingetrokken en blijft haar mening over genderidentiteit delen op sociale media. Als reactie daarop is de LGBTQIA+-gemeenschap haar standpunt blijven bekritiseren als schadelijk.

Waar staat Emma Watson met J. K. Rowling?

De relatie tussen Emma Watson en J. K. Rowling leek sterk en positief in de jaren dat de Harry Potter-franchise in productie was, en in de jaren daarna. Maar toen Rowling in 2020 haar eerste opmerkingen maakte over genderidentiteit, leek Watson, samen met haar Harry Potter-collega's, de mening van de auteur publiekelijk te veroordelen.

“Trans mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn en verdienen het om hun leven te leiden zonder constant te worden ondervraagd of te horen dat ze niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn,” merkte Watson op in 2020.

Ondertussen schreef Daniel Radcliffe ook een blogpost, gepubliceerd door The Trevor Project in juli 2020, waarin hij zich uitsprak tegen de auteur:

“Transgender vrouwen zijn vrouwen. Elke bewering van het tegendeel wist de identiteit en waardigheid van transgenders uit en druist in tegen alle adviezen van professionele zorgorganisaties die veel meer expertise hebben op dit gebied.”

J. K. Rowling was opvallend afwezig bij de reüniespecial Return to Hogwarts, die in 2022 werd uitgezonden.

Hoe Emma Watson zich voelde over terugkeer naar Zweinstein

Terwijl Emma Watson misschien niet wil terugkeren om haar rol als Hermelien opnieuw te spelen als J. K. Rowling is helemaal betrokken bij de Harry Potter-franchise, ze was blij om zich te herenigen met haar oude castgenoten voor Return to Hogwarts.

"Het was emotioneel en ook intens om zo'n intiem moment zo nauw te volgen", vertelde Watson aan Vogue over hoe het was om weer met Radcliffe en Grint in de leerlingenkamer van Griffoendor te zitten.

“Ik was vooral zo blij dat ik een bemiddelaar had die ons deze vragen kon stellen en mee mocht kijken hoe anders – en op dezelfde manier – we de dingen hadden verwerkt. Ik vind het geweldig dat we ons verschillende dingen herinnerden.'

Aanbevolen: