Miley Cyrus stopte met vegan zijn omdat haar 'hersenen niet goed functioneerden

Inhoudsopgave:

Miley Cyrus stopte met vegan zijn omdat haar 'hersenen niet goed functioneerden
Miley Cyrus stopte met vegan zijn omdat haar 'hersenen niet goed functioneerden
Anonim

In 2013 koos Miley Cyrus voor een plantaardig dieet na de dood van haar hond, Floyd, die ze zag worden gedood door een coyote. Veganist worden was logisch voor de dierenliefhebber, die erg geschrokken was door het incident.

Miley is een uitgesproken activist over een aantal onderwerpen, waaronder HIV/AIDS-onderzoek, LGBTQ-jongeren en dakloosheid.

Ze omarmde de verandering in haar dieet, sprak er graag over en werd al snel een van de bekendste veganisten in Hollywood. Sindsdien is ze echter van gedachten veranderd over veganist zijn en geeft ze toe dat het niet goed was voor haar hersenen.

Miley was ooit het gezicht van veganisme

Een jaar nadat ze haar dieet had veranderd, pleitte de ster voor veganistisch leven voor haar volgers op sociale media, en sloeg ze publiekelijk de bontindustrie neer, waarbij ze haar beroemdheidsstatus gebruikte om anderen te beïnvloeden.

Bekend om het dragen van een aantal tatoeages, voegde ze in 2017 twee veganistische tatoeages toe op de achterkant van haar polsen. Op de ene staat 'Wees aardig' en op de andere staat het symbool van de Vegan Society, een zonnebloem.

Haar posts op sociale media bevatten berichten met de tekst 'Veganistisch voor het leven'. Ze voegde ook foto's van dieren toe, naast loveanimalsdonteatthem. Ze vertelde ook graag over haar redenen om veganist te worden.

PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, vierde zelfs Miley's verjaardag door een gered varken in haar naam te sponsoren.

Is Miley Cyrus nog steeds veganistisch?

Met fans die Miley's voorbeeld volgen over de veganistische levensstijl, is het begrijpelijk dat ze geschokt waren toen Miley een verandering in haar dieet onthulde op The Joe Rogan Experience in 2020. Na zeven jaar krachtig pleiten voor het dieet en de levensstijl, vertelde ze Rogan: "Ik heb vis en omega's in mijn leven moeten introduceren, omdat mijn hersenen niet goed functioneerden."

Voor fans was het een zorgwekkende opmerking en een die velen boos maakte. Sinds haar aankondiging twee jaar geleden is Miley het slachtoffer geweest van reacties van fans en natuurgenezers. Maar ze houdt vol dat haar beslissing is gebaseerd op de impact die het volgen van een veganistisch dieet op haar gezondheid heeft gehad.

De zangeres vertelde Rogan ook dat ze hevige pijn in haar heupen had, die volgens haar verband hield met ondervoeding.

Van 2013 tot 2019 volgde Miley een zeer strikt veganistisch dieet, maar zei dat ze had gemerkt dat haar hersenen niet zo scherp waren als zou moeten. De zangeres herinnerde zich haar optreden op het Glastonbury Music Festival toen ze het gevoel had dat ze 'op leeg liep'.

Miley gaf toe dat Pescetarian gaan "traumatisch" was

Miley vertelde Rogan hoe ze huilde toen ex-man Liam Hemsworth een stuk vis op de grill voor haar kookte nadat ze besefte dat ze dierlijke eiwitten nodig had. Ze vertelde Rogan dat het een ongelooflijk traumatische ervaring was.

Voor Miley moest ze huilen bij de gedachte aan het eten van vis. In 2015 had Miley tijdens The Tonight Show zelfs gesproken over hoe ze veganist werd vanwege hoe intelligent vissen waren.

De zangeres had een kogelvis als huisdier die zou zwemmen om haar te begroeten elke keer dat ze thuiskwam. Nadat het stierf, kreeg ze een tatoeage met de afbeelding op haar arm.

De Wrecking Ball-zangeres wijst er snel op dat ze ondanks de verandering in het dieet nog steeds veel om dieren geeft.

Ze herinnert fans eraan dat ze meer dan 20 dieren heeft op haar boerderij in Nashville en nog 20 meer in haar huis in Calabasas.

Ze vertelde Rogan dat ze woede van fans verwachtte, maar als het om dieren gaat, is haar geweten duidelijk dat ze het beste voor hen doet en dat zal blijven doen.

Miley beschrijft zichzelf nu als Pescatarian, en haar dieet bestaat uit het eten van vis naast groenten en plantaardig voedsel.

Ze voegde eraan toe dat sinds ze weer vis en glutenproducten in haar dieet heeft opgenomen, ze merkt dat ze "veel scherper" is en dat veel van haar andere gezondheidsproblemen zijn verdwenen. Bovendien merkte ze op dat ze zich realiseerde dat ze, om uren achter elkaar op het podium te kunnen optreden, vetten en eiwitten uit vis nodig had die "… een oneindig aantal avocado's nooit zou kunnen."

Voedingsdeskundigen maken zich zorgen over de opmerkingen van de zanger

Cyrus zei dat ze een negatieve reactie van fans verwachtte, maar ze kreeg ook kritiek van voedingsdeskundigen, die zeiden dat haar opmerkingen ongegrond en vaag zijn.

Ze zijn ook bezorgd dat haar beslissing als veganistische beroemdheid een enorme impact kan hebben.

Miley is niet de enige beroemdheid die een veganistische levensstijl laat vallen. Ze heeft zich aangesloten bij andere sterren zoals Anne Hathaway, Simon Cowell, Zooey Deschanel, Channing Tatum en Ellen DeGeneres, die allemaal zijn afgestapt van een plantaardig dieet.

Maar voor sommige van Miley's fans is het een te grote schok om afstand te doen van iets dat ze zo heftig steunde. Ze zeggen dat ze niet begrijpen waarom ze pas een jaar nadat ze de beslissing had genomen om haar dieet te veranderen, in het openbaar naar buiten kwam.

Misschien zegt Miley het zelf het beste: "Ik denk dat als je het gezicht van iets wordt, het gewoon veel druk is".

Aanbevolen: