The Real Reason Regisseur James Cameron verwierp een van zijn eerste films

Inhoudsopgave:

The Real Reason Regisseur James Cameron verwierp een van zijn eerste films
The Real Reason Regisseur James Cameron verwierp een van zijn eerste films
Anonim

Als het gaat om het maken van hitfilms, weten maar weinig mensen in de geschiedenis hoe ze het beter moeten doen dan Cameron. Hij heeft talloze hits gehad en zelfs zijn geannuleerde projecten klinken alsof ze succesvol zouden zijn geweest. Hij is een harde regisseur om voor te werken, en zijn voormalige collega's hebben in de loop van de tijd veel over hem te zeggen gehad, zelfs degenen die getuige waren van een muiterij tegen hem. Dat gezegd hebbende, de man is een genie achter de camera.

Aan het begin van zijn carrière had de acteur een hand in het maken van een verschrikkelijke film. Uiteindelijk zou hij het werk verloochenen. Laten we de betreffende film eens bekijken.

James Cameron is een uitstekende filmmaker

Iedereen die zichzelf als een filmliefhebber beschouwt, heeft ongetwijfeld een groot deel van zijn tijd besteed aan het kijken naar films gemaakt door James Cameron. De filmmaker is verantwoordelijk voor enkele van de grootste en meest succesvolle films in de geschiedenis, en hij heeft zijn carrière besteed aan het doen van dingen die groter en beter zijn dan de meeste andere filmmakers in Hollywood.

Cameron kwam voor het eerst op het toneel in 1984 toen hij The Terminator op de wereld losliet. Twee jaar later liet hij Aliens vallen, een van de beste filmvervolgfilms in de geschiedenis. Die gloeiend hete start was de katalysator voor Camerons dominantie aan de kassa, en hij veroverde regelmatig zijn concurrentie bij het uitbrengen van een nieuwe film.

Cameron was ook verantwoordelijk voor grote films zoals Terminator 2: Judgment Day, True Lies, Titanic en Avatar uit 2009, de meest winstgevende film aller tijden.

De filmmaker heeft weinig meer te doen, vooral na honderden miljoenen dollars te hebben verdiend. Desondanks heeft hij nog twee Avatar-films in de maak, die beide op het punt staan miljarden te verdienen.

Cameron had een geweldige carrière, maar al vroeg had hij een moeilijke start in de filmwereld.

Hij werkte aan 'Piranha II: The Spawning'

1986's Piranha II: The Spawning is een film die nauwelijks als een klassieker kan worden beschouwd, maar hij is behoorlijk berucht omdat een jonge James Cameron kort als regisseur fungeert.

Vanaf de sprong waren er problemen tijdens het maken van de film.

"Na de eerste week van de opnames werd de ingestelde harmonie verstoord door enkele discussies over het werk tussen de regisseur en de producenten (de uitvoerend producent, Ovidio G. Assonitis, vroeg om de dagelijkse activiteiten te verifiëren, die de meeste keuzes van Cameron beargumenteerde), dus terwijl Cameron net verantwoordelijk was voor de schietpartij, vallen de meeste beslissingen onder het gezag van Assonitis, "rapporteert James Cameron Online.

Helaas verliepen de zaken niet soepel op de set en uiteindelijk werd Cameron van het project getrapt.

Zoals ScreenRant opmerkt: "Cameron werd uiteindelijk ontslagen uit het project en probeerde uiteindelijk zijn naam van de aftiteling van de film te verwijderen, maar was wettelijk niet in staat om dit te doen. Toen Cameron The Terminator maakte, dat enorm succesvol werd na de release in 1984, begon hij dat zijn speelfilmdebuut te noemen."

Dat is een manier om oude wonden te helen.

De filmmaker wilde er duidelijk alles aan doen om zich van de film te scheiden.

James Cameron heeft de film verstoten

Dus, waarom duwde James Cameron zijn Piranha-film zo lang weg? Gemakkelijk. Het was een vreselijke film en een vreselijke ervaring, en nadat hij een sterfilmmaker was geworden, wilde hij niet meegesleurd worden door die ramp.

Hoeveel hij ook probeerde, het lukte Cameron niet om zijn naam uit de film te laten verwijderen.

In een interview zei de regisseur: "Ik ben er ambivalent over. Technisch gezien heb ik een eer als regisseur van die film."

Vervolgens schoof hij op het idee dat zijn naam uit het hele project zou worden verwijderd.

"[Ze gaven me de regierol] tegen mijn wil. Ik wilde dat ze het eraf haalden, maar ze deden het niet. De release-prints zijn gemaakt in Italië, bij Technicolor in Rome, en ik was in LA, dus ik kon niets doen. (…) En ik heb het script niet eens geschreven. Dus het standpunt dat ik moet innemen is dat het niet mijn script was en ik het ook niet echt regisseerde", zei de filmmaker.

Het is nu jaren geleden en de film is niet meer dan een voetnoot in zijn illustere carrière. Dat gezegd hebbende, is het gemakkelijk in te zien waarom Cameron niet gehecht wil zijn aan de film. Het is verschrikkelijk, en hij heeft er niet lang aan gewerkt.

Uiteindelijk zal Piranha II een kleine smet zijn op de geweldige carrière van James Cameron. Met een reeks Avatar-sequels in het verschiet, zal hij de komende jaren gewoon iets toevoegen aan zijn indrukwekkende nalatenschap.

Aanbevolen: