De regisseur van 'A Knight's Tale' stak zijn nek uit voor Paul Bettany om van hem een enorme ster te maken

Inhoudsopgave:

De regisseur van 'A Knight's Tale' stak zijn nek uit voor Paul Bettany om van hem een enorme ster te maken
De regisseur van 'A Knight's Tale' stak zijn nek uit voor Paul Bettany om van hem een enorme ster te maken
Anonim

A Knight's Tale wordt vaak beschouwd als de film die Heath Ledger naar het sterrendom bleef stuwen. Hoewel Heath's carrière voordat hij de Joker werd een paar sterrenrollen bevatte, staat het belang van de film van Brian Helgeland uit 2001 buiten kijf. Maar de film was veel belangrijker voor de carrière van Paul Bettany.

Tegenwoordig is Paul's vluchtige relatie met Amber Heard door zijn betrokkenheid bij Johnny Depp, evenals zijn iconische rol in The Marvel Cinematic Universe, constant nieuwswaardig. Maar voorafgaand aan A Knight's Tale was hij een worstelende acteur in Groot-Brittannië zonder invloed op de mainstream. Maar dankzij het spelen van een grotendeels fictieve Geoffrey Chaucer in de geliefde cultklassieker, verdiende hij nog grotere doorbraken in Ron Howard's A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Deze ervaringen stelden hem niet alleen voor aan zijn vrouw, Jennifer Connelly, maar ze brachten hem ook op het pad om een superheld te worden in The Avengers. Kortom, Paul heeft alles te danken aan A Knight's Tale en het gekke is dat hij bijna niet in de film werd gecast.

Hoe Paul Bettany werd gegoten in een ridderverhaal

Als hij terugkijkt op zijn ervaring met het maken van A Knight's Tale tijdens een interview met Vulture, beweerde Paul dat het eerste dat in me opkomt is hoe regisseur Brian Helgeland hem verdedigde. Brian probeerde Paul te casten in zijn vorige film, The Sin Eater, die later The Order werd. De studio was echter doodsbang om hem te casten.

"De studio wilde me niet. [Brian] vocht en vocht en vocht en toen besloot hij dat hij me iets zou schrijven dat niet de leiding was, zodat hij me binnen kon sluipen. Dus deed hij dat, en ik deed auditie, en de studio wilde me niet, "legde Paul uit over zijn ervaring met het proberen om een baan bij The Order te krijgen."En hij vloog me over om iedereen te ontmoeten, en ik deed auditie. Ze keken naar de band en besloten dat ze me niet wilden. Dus ging ik naar huis, en ik kwam weer naar buiten; hij vloog me eruit en ik deed opnieuw auditie. En … ze besloten dat ze me niet wilden. En ten slotte zei Brian: 'Oké, ik ga de film niet maken.' En ik denk dat ze zo'n goede band hadden met Heath, die plotseling een grote ster was, denk ik, uit 10 Things I Hate About You - heet het zo? - dat ze de foto niet wilden verliezen. Dus ze dachten: 'Oké, we laten hem deze slungelige, blonde acteur uit Engeland hebben'. Ik ben echt blij dat ze hem hebben toegestaan!'

Paul beweerde dat hij te jong was om echt een goed beeld te krijgen van de situatie waarin hij terechtkwam. Hij was een jonge, onzekere en 'naïeve' acteur die gewoon dacht dat hij niet goed genoeg was. Hij hield geen rekening met andere factoren die studio's in overweging nemen bij het goedkeuren van de castingkeuzes van een regisseur.

Gelukkig ging Brian Helgeland echt voor hem vechten totdat de studio eindelijk toegaf. Hoewel het niet de film was waar Paul in eerste instantie deel van wilde uitmaken, was het een nog betere film die hem uiteindelijk op het pad zette om een enorme ster te worden.

Hoe Brian Helgeland Paul Bettany ontdekte

"Het verhaal dat Brian me vertelde was dat ik een video had ingestuurd … ik ging naar een casting director - ik weet niet wie het was - in Engeland, en ik testte. Ik deed een auditie en stuurde het de wereld in ging en er toen niet aan dacht - ook niet omdat hij het niet te zien kreeg. En toen vond hij de video in een of ander kantoor in L. A. voor Sin Eater, en hij dacht: 'Oh, Ik mag deze man! Wie is deze man?' En toen vloog hij naar Londen en deed een goede screentest met een bemanning en alles - en God zegene hem, ik weet niet waarom. Ik bedoel, ik denk dat we gewoon echt genoten van elkaars gezelschap en hij herkende in mij, misschien - Ik weet het niet! Misschien herkende hij iemand zoals hijzelf die probeerde, zoals in A Knight's Tale, hun sterren te veranderen. Bovendien hebben we een gedeelde liefde voor de Beatles."

Voordien had Paul nog nooit een Amerikaan ontmoet. En deze Amerikaan bleek een echte vriend voor hem te zijn. Hoewel Paul het script voor A Knight's Tale goed vond, was de ervaring die Brian hem gaf zoveel belangrijker, zowel op fiscaal als emotioneel vlak.

"Het hebben van een baan sprak me aan! Ik probeerde op dat moment in mijn leven gewoon mijn huur te betalen en gewoon ervaring op te doen", zei Paul. "Ik werd verliefd op het zijn voor camera's. Nou, laat me verduidelijken: ik haat het om voor fotocamera's te staan, maar [ik vond] het geweldig om voor filmcamera's te staan, en ik hield van alles over op een set staan, en Ik had een soort vraatzuchtige honger naar kennis over hoe het moet. En dus was ik gewoon opgewonden om in een andere film te gaan spelen."

Aanbevolen: