Is Terrence Howard gestopt met acteren?

Inhoudsopgave:

Is Terrence Howard gestopt met acteren?
Is Terrence Howard gestopt met acteren?
Anonim

Een paar jaar geleden waren er geruchten dat Terrence Howard voorgoed zou weglopen uit de wereld van acteren. Een paar uitspraken van de ster van Empire zelf leken dit te bevestigen, maar fans hebben nooit echt duidelijk gemaakt waar de acteur echt staat.

Howard is net zo getalenteerd als gewoonlijk controversieel, en sommige van zijn eerdere acties en woorden hebben fans bezorgd gemaakt over zijn geestelijke gezondheid en algemeen welzijn.

Wat de toekomst ook in petto heeft voor de 53-jarige, hij lijkt zijn erfenis als een van de beste artiesten van zijn generatie al te hebben gecementeerd. Hier is een blik op zijn leven en carrière, en of hij zijn acteerschoenen voor altijd heeft opgehangen.

8 Terrence Howard had een moeilijke jeugd

Misschien is een redelijke verklaring voor het excentrieke gedrag van Terrence Howard het feit dat hij een behoorlijk uitdagende opvoeding had. Toen hij opgroeide in de steden Chicago en Cleveland, was hij getuige en beleefde hij het leven met een gewelddadige vader, die uiteindelijk in de gevangenis belandde voor doodslag.

Helaas leek Howard in sommige opzichten in de voetsporen van zijn oude man te zijn getreden, waarbij verschillende keren aangifte van mishandeling tegen hem werd gedaan.

7 Hoe was het leven van Terrence Howard vóór roem?

In zekere zin draaide het leven van Terrence Howard altijd om acteren en roem. Hij is de achterkleinzoon van Hollywood- en Broadway-ster Minnie Gentry, en zij heeft hem eigenlijk opgevoed nadat zijn ouders scheidden in het licht van de opsluiting van zijn vader.

Ondanks deze connectie was het pas toen hij in de twintig was dat Howard op professioneel niveau begon te acteren.

6 Terrence Howard's vroege carrièrerollen

Terrence Howard begon op het witte doek met het spelen van Jackson 5 oprichter Jackie Jackson in de ABC-miniserie The Jacksons: An American Dream of 1992. Hij speelde ook in twee afleveringen van de soapserie All My Children, ook op hetzelfde netwerk.

In het begin van zijn carrière mocht Howard ook verschillende rollen spelen in films als Who's The Man en Mr. Holland's Opus.

5 Terrence Howard had een kortstondige periode in de MCU

In oktober 2006 werd bevestigd dat Terrence Howard was gecontracteerd om zich bij de cast van Iron Man te voegen. De film zou worden geregisseerd door Jon Favreau en zou het allereerste deel worden in het Marvel Cinematic Universe.

Hij speelde inderdaad het personage James "Rhodey" Rhodes in de film, maar hij werd schijnbaar ontslagen uit de franchise en vervangen door Don Cheadle. Het ontslag zou hem ongeveer $ 1 miljoen hebben gekost.

4 Was Empire de grootste baan in de carrière van Terrence Howard?

Terrence Howard heeft vaak gemengde signalen gegeven over de vraag of hij de MCU op goede voet heeft verlaten, of dat hij in feite is ontslagen. Hoe dan ook, hij zou grote successen behalen door de meer dan levensgrote schurk-hoofdrolspeler Lucious Lyon te spelen in Fox' muzikale dramaserie Empire.

Alleen al voor die baan zou Howard bijna $ 10 miljoen hebben verdiend. Dat salaris maakt die baan onder andere de grootste van zijn 30-jarige carrière.

3 Terrence Howard kondigde aan dat hij in 2019 met pensioen ging

Toen Empire het einde naderde van zijn vijfjarige run op Fox, deed Terrence Howard de verbluffende onthulling dat de rol de laatste van zijn carrière zou zijn. In een gesprek met Extra TV in september 2019 zei hij dat hij met pensioen ging na Empire omdat hij 'moe was van te doen alsof', zoals werd gerapporteerd door Complex.

"Ik ben klaar met acteren", zei Howard. "Ik concentreer me gewoon op het naar de wereld brengen van de waarheid."

2 Welke rollen heeft Terrence Howard op zich genomen sinds Empire?

Ondanks zijn bewering dat hij klaar was met acteren, stond Terrence Howard al snel weer voor de camera. In 2021 speelde hij als een personage genaamd Coach Cutting in de Brett Leonard-film getiteld Triumph.

Howard maakte ook deel uit van de cast van Cut Throat City, een actiefilm die in augustus 2020 werd uitgebracht. De belangrijkste fotografie voor dat specifieke project was echter al in 2017 begonnen.

1 Dus, is de acteercomeback van Terrence Howard permanent?

Sinds zijn grote proclamatie dat hij in 2019 wegliep van zijn dagelijkse baan, heeft Terrence Howard niets anders gezegd. Zijn acties tot nu toe lijken echter luider te spreken dan zijn geen woorden. Op dit moment heeft de acteur drie films in postproductie, onder de titels Afterward, Skeletons in the Closet en Beneath.

Howard speelde ook een grote rol in de historische dramafilm The Walk, die in juni van dit jaar werd uitgebracht. Op een onbevestigde datum in de toekomst zal hij zich herenigen met mensen als Morris Chestnut, Regina Hall en Taye Diggs in een reboot-miniserie van hun beroemde Best Man-filmserie.

Aanbevolen: