Harry Hamlin is er trots op zich als een diva te hebben gedragen tijdens het maken van de film die zijn carrière lanceerde

Inhoudsopgave:

Harry Hamlin is er trots op zich als een diva te hebben gedragen tijdens het maken van de film die zijn carrière lanceerde
Harry Hamlin is er trots op zich als een diva te hebben gedragen tijdens het maken van de film die zijn carrière lanceerde
Anonim

Het lijkt erop dat Harry Hamlin vooral bekend is geworden als echtgenoot van Real Housewives-ster Lisa Rinna. Zelfs zijn dochters, Delilah Belle en Amelia Gray, zijn uit zijn schaduw gestapt en hebben een carrière voor zichzelf opgebouwd die voortdurend de aandacht van de schijnwerpers heeft getrokken. Maar voordat hij Lisa ontmoette, was Harry vooral bekend als acteur.

De waarheid is dat Harry Hamlin nog steeds een ervaren acteur is. Het is alleen zo dat de opmerkelijke aanwezigheid van zijn familie in het reality-tv-landschap de neiging heeft om te bepalen wat hij voor de kost doet. Het is moeilijk te geloven dat Harry hier geen last van heeft. Hij heeft tenslotte keihard gewerkt om zijn dromen te volgen. In de begindagen van zijn acteercarrière betekende dat dat hij rollen aannam waar hij eigenlijk niet zo enthousiast over was… waaronder Clash Of The Titans uit 1981.

Hoewel Clash Of The Titans Harry's grote doorbraak in de business was, weet de acteur zelf dat het niet de beste film was. En terwijl hij het filmde, deed Harry er alles aan om het beter te maken. Zelfs als dat betekende dat hij zijn bazen in de maling nam. Ja, volgens een interview met Vulture lijkt Harry er trots op een diva-achtige nachtmerrie te zijn op de set van Clash Of The Titans…

Waarom Harry Hamlin Clash Of The Titans maakte

Harry Hamlin was een opkomend acteur toen hem werd gevraagd om auditie te doen voor Desmond Davis' vertelling over de Griekse mythe van Perseus. Maar zijn looks en auditie vielen goed in de smaak bij de casting director. Zozeer zelfs dat Harry Gier vertelde dat hij in feite de auditiekamer uit was gelopen en naar een kostuumpassage was gegaan.

Eerlijk gezegd, Harry had een hekel aan het script. Maar het feit dat Desmond veelgeprezen acteurs als Claire Bloom en Dame Maggie Smith had aangetrokken, was een grote aantrekkingskracht voor hem. Om nog maar te zwijgen van de kans om samen te werken met Sir Laurence Olivier, die Zeus speelde. Hoewel hij het scherm nooit met Sir Laurence deelde, leidde de film wel tot een vriendschap tussen hen.

Ondanks dat het een kritieke flop was, was Clash Of The Titans een kaskraker en werd het tweede na Raiders Of The Lost Ark van Steven Spielberg.

Waarom Harry Hamlin zich als een diva gedroeg op de set van Clash Of The Titans

Er is geen tekort aan acteurs die zich als diva's hebben gedragen op de sets van hun films of tv-shows. Maar Harry Hamlin lijkt een paar zeer goede redenen te hebben om een ruige te veroorzaken tijdens het maken van Clash Of The Titans. Misschien wel het meest opvallende, Harry weigerde Clash Of The Titans te promoten tijdens een wereldwijde perstour vanwege zijn aanwezigheid in Zuid-Afrika, dat in de greep was van apartheid.

Harry kreeg de schuld dat de film financieel niet zo succesvol was als Raiders Of The Lost Ark. De producenten waren van mening dat als hun hoofdrolspeler een deel van de tour was geweest, de film het nog beter zou hebben gedaan aan de kassa.

"De producers hebben daarna nooit meer met me gesproken. [Producer] Ray Harryhausen zou daarna 25 jaar niet meer met me praten", legde Harry uit aan Vulture. "Ze kwamen naar me toe en zeiden dat ze deze wereldwijde perstour wilden doen. Ik was erg opgewonden. Ze hadden alle landen waar we naartoe zouden gaan, maar het grote aftrapfeest zou in Johannesburg zijn. Ik zei: 'De enige plek Ik kan niet naar al die plekken in Johannesburg omdat ik in een anti-apartheidscomité zit.' En ze zeiden: 'Wat is apartheid?' Ik zei: 'Nou, je zult het moeten opzoeken, maar ik kan niet gaan.' En ze zeiden: 'Nou, dat is een probleem omdat Johannesburg de hele tour garandeert.' Ze waren niet blij met mij."

Waarom Harry Hamlin zichzelf opsloot in zijn trailer

Harry heeft nooit films willen maken. Hij was een klassiek geschoolde theateracteur, maar zijn moeder liet hem rollen in films spelen omdat ze beter betaalden. Hoewel hij dankbaar was dat Clash Of The Titans zijn carrière lanceerde, wist hij vanaf het begin dat het geen goede film was.

"Het script was verschrikkelijk. Ik deed het omdat Laurence Olivier en Maggie Smith erin zaten en ik dacht dat er misschien een manier zou zijn om het script een beetje af te stoffen en het beter te maken. En we hebben gewerkt aan het,' zei Harry tegen Gier. "Elke dag werkten we met de regisseur aan de dialoog, waarvan er maar heel weinig was. Maar ik deed mijn best om een behoorlijk afschuwelijk script naar een hoger niveau te tillen."

Harry is dankbaar dat de regisseur hem en de andere acteurs toestond om een paar dingen op te poetsen, waardoor de film uiteindelijk beter werd. Maar niet al zijn scriptwijzigingen werden met vreugde ontvangen.

"Op een gegeven moment wilden ze dat ik iets deed dat de film zeker zou hebben gedood als ik had gedaan wat ze wilden dat ik deed. Ik stopte eigenlijk met de film toen ze me vertelden dat ze wilden dat ik dit deed. Dat ze waren ook echt boos op ze omdat ze een onstuimige acteur in hun handen hadden, ze wilden niet dat ik Medusa's hoofd eraf hakte met een zwaard. Ze zeiden: 'Je kunt haar hoofd er niet afhakken met een zwaard, want we kregen een telex uit Londen waarin stond dat ze hadden vastgesteld dat als je haar hoofd eraf zou hakken met een zwaard, het een X-rating zou krijgen voor geweld voor Engeland., en we zouden dit gigantische publiek van jonge tieners kwijtraken.' En ik zei: 'Wel, hoe komt haar hoofd eraf? Omdat ik het moet kunnen pakken en tegen de Kraken moet kunnen houden?' En ze zeiden: 'We hebben deze methode bedacht waarbij je je schild als een frisbee gaat gooien en het tegen een muur zal stuiteren en per ongeluk haar hoofd eraf zal hakken.' Op dat moment sloot ik mezelf op in mijn trailer."

De producers waren zo boos op Harry omdat hij zichzelf opsloot in zijn trailer dat ze naar verluidt de stroom afsloten. Maar Harry wilde niet toegeven. Hij hield de productie ruim zeven uur op voordat de producenten eindelijk toegaven. Hoewel sommigen dit misschien als een diva-move zien, lijdt het geen twijfel dat Harry Clash of The Titans daardoor een betere film heeft gemaakt.

Aanbevolen: