Joseph Morgan's ware gevoelens over Klaus Mikaelson en het Vampire Diaries-universum

Inhoudsopgave:

Joseph Morgan's ware gevoelens over Klaus Mikaelson en het Vampire Diaries-universum
Joseph Morgan's ware gevoelens over Klaus Mikaelson en het Vampire Diaries-universum
Anonim

De wereld van The Vampire Diaries komt deze week tot een einde. Deze conclusie komt met de seriefinale van Legacies, een spin-off van The Originals - die zelf voortkwam uit The Vampire Diaries.

Van alle personages in dit universum, dwingt niemand anders het soort toewijding en aanbidding dat naar de 'originele hybride', Niklaus Mikaelson, gaat. Het personage is in de loop der jaren vertolkt door de Britse acteur Joseph Morgan, eerst in The Vampire Diaries en daarna, meer in het bijzonder, in The Originals.

Legacies sluit zijn ambtstermijn af als de minst succesvolle binnen de franchise, althans op basis van IMDb-beoordelingen. The Vampire Diaries overtreft beide uitlopers in dat opzicht.

Tot nu toe heeft Joseph Morgan zich verzet tegen oproepen om in Legacies te verschijnen. Zijn karakter - bij zijn broers en zussen bekend als Nik, maar vaker als Klaus - zal waarschijnlijk meer worden herinnerd dan enig ander. Maar wat vindt de acteur zelf van Klaus en het grotere TVD-universum?

8 Joseph Morgan versloeg honderden acteurs in de rol van Klaus

Na 40 afleveringen van The Vampire Diaries verscheen Joseph Morgan in april 2011 eindelijk voor het eerst op het scherm als Klaus. Het nieuws over zijn casting in de rol was een paar maanden eerder gemeld, met de onthulling dat hij had honderden goede acteurs verslagen voor de rol.

"We hebben geweldige banden uit Engeland en Australië gekregen", vertelde uitvoerend producent Julie Plec aan Entertainment Weekly.

7 Klaus is de grootste rol in de carrière van Joseph Morgan

Tussen The Vampire Diaries en The Originals heeft Joseph Morgan het personage Klaus geportretteerd in in totaal 143 afleveringen. De in Londen geboren ster begon met acteren in de vroege jaren 2000 en heeft tientallen film- en tv-credits op zijn naam staan.

De lange levensduur van zijn tijd als Klaus - evenals de profielboost die het zijn carrière bracht - maakt de rol echter ongetwijfeld de grootste van zijn professionele leven tot nu toe.

6 Joseph Morgan was altijd een grote fan van 'The Vampire Genre'

Vóór de komst van TVD begonnen vampierverhalen weer in de mode te komen, met producties zoals Interview with the Vampire en de filmserie The Twilight Saga. Een van de belangrijkste redenen waarom Joseph Morgan nooit aarzelde om de rol van Klaus te aanvaarden, is omdat hij een grote fan was van het subgenre.

"Toen dit deel voorbij kwam, [ik accepteerde het] niet alleen omdat het op de Amerikaanse televisie was, maar ook omdat het van een genre was waar ik erg fan van ben", zei hij in een interview met Collider over zijn werk aan de show.

5 Klaus spelen was een zenuwslopende ervaring voor Joseph Morgan

De legende van Klaus Mikaelson was echt opgebouwd op The Vampire Diaries voor die 40 afleveringen voordat hij arriveerde. Het is begrijpelijk dat dit Joseph Morgan veel druk uitoefende om in die schoenen te gaan staan en de hype waar te maken.

"Het is zeker zenuwslopend en ontmoedigend", zei hij destijds. "[Maar ik heb ook] het gevoel dat dit een geweldig platform voor mij is om van start te gaan."

4 Hoe denkt Joseph Morgan over het personage Klaus?

Elke goede acteur zal je vertellen dat om een personage feilloos af te leveren, je op zijn minst een niveau van empathie moet hebben voor de persoon die ze spelen - ongeacht hoe goed of slecht ze ook zijn. Deze logica gold ook voor Morgan en Klaus, in wie hij enkele 'menselijke elementen' zag.

"De motieven voor [zijn] daden kunnen als slecht worden beschouwd, maar ik denk echt dat daar iets achter moet zitten", vertelde hij aan Collider. Een voorbeeld van deze menselijkheid in Klaus is te zien in zijn liefdesverhaal met Caroline Forbes, waar fans tot op heden over in zwijm vallen.

3 Joseph Morgan is klaar om het personage van Klaus opnieuw te spelen in Legacies

Joseph Morgan zal nog een keer de rol van Klaus vertolken, in de komende laatste aflevering van Legacies. Hiermee krijgen TVD-fans de kans om afscheid te nemen van hun populairste antiheld.

Legacies is al vier seizoenen te zien in The CW, met een zeer hechte cast onder leiding van Danielle Rose Russell, die de hoofdpersoon speelt: de dochter van Klaus, Hope Mikaelson.

2 Waarom weigerde Joseph Morgan eerder in erfenissen te verschijnen?

Dit is niet de eerste keer dat Joseph Morgan is gevraagd om een cameo te maken als Klaus op Legacies, maar hij heeft zich altijd verzet tegen de oproepen. In een ouder interview met Cinemablend had hij zijn redenering hierover uitgelegd.

“Na zoveel van mijn eigen emotie en energie in het personage te hebben gestopt, had ik het gevoel dat het einde [in The Originals] echt het einde was”, zei Morgan.

1 Wat volgt er voor Joseph Morgan?

Ondanks het naderende einde van de weg voor Niklaus Mikaelson, hoeft Joseph Morgan niet lang meer te wachten op zijn volgende optreden. Hij is al aangekondigd als onderdeel van de cast voor het komende seizoen 4 van DC's Titans op HBO Max.

Hij is ook toegevoegd aan de lijst met nieuwelingen voor het nieuwe seizoen door Franka Potente en Lisa Ambalavanar.

Aanbevolen: