Wat trok Neil Patrick Harris naar zijn rol in Netflix's Uncoupled?

Inhoudsopgave:

Wat trok Neil Patrick Harris naar zijn rol in Netflix's Uncoupled?
Wat trok Neil Patrick Harris naar zijn rol in Netflix's Uncoupled?
Anonim

Als kijkers denken aan luchtige sitcoms, zal het populaire How I Met Your Mother altijd op de lijst staan. De show besloeg 9 seizoenen met meer dan 200 afleveringen van ongefilterde komische momenten via flashbacks van Ted Mosby (Josh Radnor) aan zijn kinderen, waarin hij zijn leven en escapades met zijn groep vrienden in Manhattan beschrijft, allemaal in de aanloop naar hoe hij hun moeder ontmoette.

Zelfs met zijn spin-off How I Met Your Father, was de originele show halverwege de jaren 2000 erg populair en was enorm populair bij fans. Deze populariteit lanceerde de carrières van de acteurs op manieren die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt, en dat was het begin van een nieuw hoofdstuk voor de grootste ster van de show Neil Patrick Harris. De acteur verwierf nieuwe bekendheid en won tweemaal de People's Choice Award voor favoriete tv-komedie-acteur.

Hoewel de homo-acteur een heteroseksueel personage speelde in How I Met Your Mother van CBS, vinkt zijn personage in Netflix' zomer-rom-com Uncoupled alle binge-waardige vakjes voor kijkers aan, waardoor het gemakkelijk wordt om verliefd te worden op Neil allemaal opnieuw.

9 Neil Patrick Harris' acteercarrière

Neil patrick harris
Neil patrick harris

Voorafgaand aan Hoe ik je moeder heb ontmoet, was Neil Patrick Harris al een begrip. Hij speelde het titelpersonage op ABC's Doogie Howser, M. D. van 1989 tot 1993, wat hem een Golden Globe Award opleverde voor Beste Acteur - Televisieserie Musical of Comedy. Zijn andere acteercredits omvatten Clara's Heart, The Smurfs, A Series of Unfortunate Events, Harold & Kumar Go to White Castle en vergelding voor zijn rol in de sequels Harold & Kumar Escape from Guantánamo Bay en A Very Harold & Kumar 3D Christmas, onder vele anderen. Zijn meest recente rollen waren de film The Matrix Resurrections uit 2021, naast Keanu Reeves en Priyanka Chopra Jonas, en HBO's It's a Sin.

8 Wat zijn rol in How I Met Your Mother deed voor zijn carrière

Neil Patrick Harris en Jason Segel in HIMYM
Neil Patrick Harris en Jason Segel in HIMYM

NPH heeft uitgebreide ervaring in sitcoms en heeft daar zijn beste werk afgeleverd. Hij speelde de rol van seriële rokkenjager Barney Stinson in How I Met Your Mother van 2005 tot 2014. De acteur speelde dit heteroseksuele personage moeiteloos en kreeg er non-stop erkenning en onderscheidingen voor. Hij werd elk jaar genomineerd van 2007 tot 2010 voor deze rol. Hij won meerdere prijzen, zoals de Critics' Choice Television Award en de People's Choice Award in respectievelijk 2011 en 2012.

7 Neil's rol in Netflix's Uncoupled

ontkoppeld
ontkoppeld

De acteur heeft het ongetwijfeld druk gehad sinds How I Met Your Mother eindigde, en hij kreeg onlangs de hoofdrol van Michael Lawson in Netflix's Uncoupled. Hij speelt een pas vrijgezelle makelaar in de veertig die na het einde van een 17-jarige relatie door de homo-datingscene navigeert. De serie ging in première op 29 juli en kreeg positieve recensies van kijkers. NPH speelt naast My Wife and Kids-actrice Tisha Campbell, Brooks Ashmanskas en Emerson Brooks.

6 Neil verdubbeld als uitvoerend producent op Uncoupled

De vijfvoudig Emmy-winnaar is een allround talent, niet alleen bekend als acteur, maar ook als zanger, schrijver, producer en televisiepresentator. Naast de headliner van Netflix's Uncoupled als hoofdrolspeler, fungeert de acteur ook als uitvoerend producent van de show, samen met de makers van de show Jeffrey Richman en Darren Star (maker van Sex and the City). Met een al hoog vermogen en met Uncoupled al een hitshow, wordt het vermogen van Neil steeds hoger.

5 Neil was nieuwsgierig naar het leiden van de show en het script verkocht hem

Neil Patrick Harris sprak met Netflix over het portretteren van Micheal Lawson en hoe hij werd verkocht op de eerste pagina van de eerste scène. Hij zei: "Ik vond het geweldig hoe het zich uitstrekte over verschillende stijlen van shows. Aan de ene kant is het een break-upshow, een uniek persoonlijk verhaal over wat er gebeurt als iemand het kleed onder zich vandaan trekt. En aan de andere kant is het een leuke, lichte komedie waar gekke dingen gebeuren, en je krijgt geweldige komische scherts met goede vrienden." Hij zei ook dat hij nieuwsgierig was naar hoe het schip te besturen en die verschillende ideeën samen te laten komen.

4 Michael spelen was dicht bij huis voor Neil, maar echt vreemd

Neil belichaamt het karakter van homo-makelaar die in de agressieve wereld van daten wordt gegooid nadat hij abrupt is gedumpt door zijn 17-jarige vriend. Dit personage was op veel manieren herkenbaar, niet alleen voor kijkers, maar ook voor Neil, die sprak over zijn ervaring met filmen die hij 'vreemd' en 'verlossend' noemde. Hij vervolgde door te zeggen: "Het voelde op een vreemde manier heel dicht bij het vest, omdat ik scènes moest doen waarin ik het had over mijn langdurige partner / vriend die me verliet en dat maakt geen deel uit van mijn verhaal, maar het zou kunnen gebeuren."

3 Zijn echte partner maakt ook een verschijning

Kijkers zullen misschien begrijpen waarom het spelen van Michael resoneerde met Neil, aangezien de acteur in het echte leven een 18-jarige relatie heeft gehad met echtgenoot David Burtka (die ook verscheen op How I met your mother). Burtka verschijnt in aflevering 6 van Uncoupled en speelt de rol van Jerry, Billy's (Emerson Brooks) medewerker en kunsthandelaar Stanley's (Brooks Ashmanskas) korte liefdesbelang.

2 Hij had de hulp van een intimiteitscoördinator met intieme scènes

De acteur had veel intieme scènes in de show en ontblootte veel, waarbij de hulp van een intimiteitscoördinator nodig was. De acteur had er nog nooit mee gewerkt, maar het was handig voor hem om iemand te hebben die verantwoordelijk was voor het plannen en coördineren van de richting van een intieme scène en het verlichten van eventuele ongemakken die de acteurs zouden kunnen voelen.

1 Ontkoppeld is vergeleken met seks en de stad

Misschien vanwege de setting, het weelderige gastronomische eten, het navigeren door relaties en potentiële liefdesbelangen, heeft Netflix's Uncoupled verschillende vergelijkingen getrokken met een andere in New York gevestigde hit, Sex and the City. De vergelijking is echter terzijde geschoven en uitgelegd, waarbij Uncoupled een onderdeel is van de evolutie voor een betere vertegenwoordiging van de homogemeenschap, en Sex and the City gaat over vrouwelijke empowerment en vrouwen die zichzelf definiëren zonder mannen.

Aanbevolen: