30 Rock' Star Dean Winters heeft pijn na twee amputaties: dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

30 Rock' Star Dean Winters heeft pijn na twee amputaties: dit is wat we weten
30 Rock' Star Dean Winters heeft pijn na twee amputaties: dit is wat we weten
Anonim

Tina Fey's populaire tv-programma 30 Rock speelde haar in de rol van wat misschien wel een van de grootste televisiepersonages is: Liz Lemon. Als hoofdschrijver van een NBC-show, heeft Liz allerlei vreemde, gekke personages, van een kamer vol bozoschrijvers tot acteurs die veel onderhoud nodig hebben. De show heeft een hele reeks vaste klanten van de serie, en het is altijd een feest om een aantal van onze favorieten terug te zien komen.

Een van die geliefde personages is haar slonzige, slappe ex-vriend, Dennis, vakkundig gespeeld door Dean Winters. Als je Dean Winters van 30 Rock niet herkent, ken je hem misschien beter als Johnny Gavin van Rescue Me, of als Ryan O'Reily uit Oz. Hoe je hem ook het beste kent, nu je erover nadenkt, realiseer je je misschien dat je hem de laatste tijd niet in veel rollen hebt gezien. Hij is zeker nog steeds in de acteerwereld, maar een enge aflevering in 2009 maakte hem het slachtoffer van meerdere amputaties, kwalen die hem nog steeds pijn doen en zijn leven vandaag verstoren. Hij is onlangs opengegaan over hoe het leven voor hem is geweest sinds die noodlottige dag. Dit is wat we weten over zijn toestand.

7 Dean Winters liep in 2009 een bacteriële infectie op

Na op een dag in 2009 wakker te zijn geworden met hevige koorts, ging Dean Winters weer slapen in de hoop dat de koorts vanzelf zou verdwijnen. Toen hij de volgende dag wakker werd, zei hij, had hij de kleur grijs. Bang om naar het ziekenhuis te gaan, ging hij in plaats daarvan naar zijn dokterspraktijk in de buurt van Central Park, waar hij in elkaar zakte. "Ik werd zwart en mijn hele hoofd zwol op", herinnerde hij zich.

6 De aflevering stuurde hem naar een hartstilstand

Dean Winters legde uit dat hij feitelijk is overleden tijdens de ambulancerace door Central Park naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Hij kreeg een hartstilstand toen de infectie zich verspreidde en was ongeveer twee en een halve minuut "dood". Gelukkig hebben ambulancebroeders hem gereanimeerd. Nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, wachtte hem echter alleen maar meer pijn en problemen.

5 Hij had twee tenen en een halve duim geamputeerd

Na deze enge aflevering verbleef Dean Winters geruime tijd in het ziekenhuis en bracht hij drie weken door op de IC. Hij leed aan gangreen en onderging meerdere operaties, waarbij artsen uiteindelijk twee van zijn tenen en een half van een van zijn duimen amputeerden.

4 Hij leeft sindsdien in pijn

Het leven is langzaamaan gemakkelijker geworden voor Dean Winters, maar hij heeft nog steeds pijn. "Ik heb sinds 2009 geen stap meer gezet zonder pijn te hebben", zei hij. "Ik heb neuropathie op, weet je, op een heel ander niveau waar ik mijn handen en mijn voeten niet kan voelen. Maar als ik op een kiezelsteen stap, is het alsof ik door het dak ga … Het is een heel rare tweedeling. Het is alsof, het is heel moeilijk om erachter te komen. Je kunt er niets aan doen. Ik heb het opgezogen omdat, weet je, het alternatief niet de plek is waar ik wil zijn."

3 Die Allstate-commercials zijn behoorlijk nauwkeurig

Zijn eerste rol na dit incident was opnieuw als Dennis op 30 Rock. Tina Fey zette hem weer aan het werk en hij verscheen in de seizoensfinale, ook al had hij nog steeds gips op beide armen en één voet, die voor de camera verborgen werd gehouden. Hij werd op een kruk gestut om het te laten werken. Kort daarna kreeg hij de rol van "Mayhem" aangeboden in Allstate's commercials, een rol waarin hij zou verschijnen met casts en zo. Hoewel hij bang was dat hij vrij zou moeten nemen om meer operaties te ondergaan, bleef de verzekeringsmaatschappij bij hem en overtuigde hem om de rol te spelen. Hij zei: "Het is gek als je in het Webster-woordenboek kijkt, de Oud-Engelse definitie van het woord 'chaos' is 'een met amputaties'."

2 Hij streeft nog steeds naar acteren en leven, maar het is moeilijk

Dean Winters heeft momenteel projecten in de maak, ook al is het moeilijk voor hem om te handelen gezien de vreselijke pijn. Een vakantiefilm waarin hij verschijnt, Christmas Vs. The W alters is afgelopen week vrijgelaten. Toen hem werd gevraagd naar zijn eigen vakantiegevoel en gezinsleven, zei hij: "Ik kom uit een grote Schots-Ierse familie en we hebben veel Kerstmis gevierd. Ons hele leven, maar ik ben vrijgezel zonder kinderen, dus ik heb geen heb de directe ervaring thuis. Maar … daarvoor vertrouw ik op de rest van mijn familie." Denk een beetje aan je oude vriend Dean Winters deze feestdagen, wil je?

1 Hij heeft een aanstaande rol in de Netflix-serie 'Joe Exotic'

Vorig jaar bracht Dean Winters tijd door in Australië om de NBC-serie Joe Exotic op te nemen, een fictieve kijk op de Netflix-documentaireserie die de vroege pandemische avonden van iedereen, Tiger King, domineerde. Dean speelt Jeff Lowe, een zakenman die samenwerkte met Joe Exotic. Hij moest 20 pond aankomen voor de rol, wat hij deed door in een hotelkamer in Sydney milkshakes te drinken. Hij zegt dat de serie betekenisvol voor hem is en hij hoopt dat mensen zullen beseffen hoe slecht de tijger- en dierentuinbedrijven werkelijk zijn en geïnspireerd zullen worden om actie te ondernemen. Hij legde uit: Ik nam de baan aan in de hoop dat mensen die de documentaire niet hadden gezien gewoon heel boos zouden worden en deze dierentuinen zouden sluiten omdat er geen reden is waarom iemand een van deze wilde katten in zijn bezit zou hebben. Het is gewoon verschrikkelijk.”

Aanbevolen: