Is er echt iemand gestorven tijdens het kijken naar deze iconische John Cleese-film?

Inhoudsopgave:

Is er echt iemand gestorven tijdens het kijken naar deze iconische John Cleese-film?
Is er echt iemand gestorven tijdens het kijken naar deze iconische John Cleese-film?
Anonim

Wanneer de wereld gevuld is met grimmige realiteiten zoals wereldwijde pandemieën, oorlog en voedseltekorten, is komedie een baken van licht dat mensen de hoop geeft die ze nodig hebben om door te gaan. Hoewel er soms trieste redenen zijn waarom acteurs ervoor kiezen om in de eerste plaats een carrière in de komedie na te streven, houden velen van de haast om mensen aan het lachen te maken en hen van het leven af te leiden.

Als het gaat om de beste komedies van de jaren tachtig, kunnen we gewoon niet voorbij A Fish Called Wanda gaan. Het script, geschreven door Monty Python-alum John Cleese, staat vol met klassieke scènes die zelfs de meest geharde toeschouwer aan het lachen kunnen maken.

De film kan zelfs als een beetje te grappig worden beschouwd, aangezien de testvertoningen resulteerden in verschillende onverwachte en ongelukkige gebeurtenissen. Is er echt iemand doodgegaan van het lachen tijdens A Fish Called Wanda? Lees verder om erachter te komen!

Waar ging de film A Fish Called Wanda over?

A Fish Called Wanda is een klassieke Britse komedie die in 1988 werd uitgebracht. De film, gemaakt door John Cleese van de bekendheid van Monty Python, vertelt het verhaal van vier mensen die samenwerken om een bank te beroven en vervolgens proberen te verdubbelen kruis elkaar voor de buit.

In de film speelt Jamie Lee Curtis als Wanda, die doet alsof hij romantisch geïnteresseerd is in de andere spelers in het spel om dichter bij het geld te komen.

Het bevat ook Kevin Kline als de onintelligente (noem hem niet dom) en losgeslagen Otto, Michael Palin als de dierenminnende Ken, en John Cleese als Archie, een advocaat die in de problemen raakt als hij verdedigt George, een van de oorspronkelijke vier overvallers.

Beroemd om zijn slapstickkomedie, bizarre personages en geestige script, blijft A Fish Called Wanda een cultklassieker in Groot-Brittannië en de rest van de wereld.

Volgens Mental Floss is een interessant feit over de film dat John Cleese en regisseur Charles Crichton minstens vijf jaar aan het script hebben gewerkt, waarbij de laatste uit semi-pensionering kwam om aan de film te werken. De acteurs werden uitgenodigd om bij te dragen aan de vormgeving van hun personages en ideeën in te dienen die de film tot het succes hebben gemaakt dat het was.

Is er iemand gestorven terwijl hij keek naar een vis genaamd Wanda?

Een van de redenen waarom A Fish Called Wanda meer dan 30 jaar later nog steeds over de hele wereld wordt aanbeden, is omdat het ontzettend grappig is. Volgens de mondelinge geschiedenis van de film van Vanity Fair vond een toeschouwer de film zo hysterisch dat hij onbedaarlijk moest lachen tot hij stierf.

Belgisch publiekslid Ole Bentzen kon niet stoppen met lachen om een van de laatste scènes in de film, waarin Otto Ken martelt en frietjes in zijn neus steekt voordat hij zijn favoriete huisdiervis, Wanda, eet. De scène in kwestie deed Ole denken aan een ervaring tijdens een van zijn familiediners, waar zijn familie bloemkool in hun neus stopte.

Bentzens hartslag escaleerde tot een gevaarlijke snelheid, wat resulteerde in een fatale hartaanval.

“Dat was een buitengewoon en vreselijk ongeluk”, herinnert Michael Palin zich aan Vanity Fair. Hij moet inderdaad heel hard hebben gelachen. Nogal een eerbetoon.”

John Cleese was het ermee eens dat de situatie, hoewel tragisch, een bewijs was van de komedie van de film. “Ja, dat vind ik het ultieme compliment. Hij begon na ongeveer 15 minuten te lachen en stopte letterlijk nooit. We hebben geprobeerd contact op te nemen met zijn weduwe, omdat we ons afvroegen of we dit in de publiciteit zouden gebruiken. Ik denk dat we besloten dat het te slechte smaak was.”

“Ik bedoel, we moeten allemaal gaan,” voegde Cleese eraan toe. "En ik denk dat jezelf dood lachen een goede manier is om het te doen."

Waarom vond het testpubliek de film in het begin niet leuk?

Hoewel A Fish Called Wanda een van de meest geliefde films van Groot-Brittannië werd, viel het aanvankelijk niet zo goed bij het testpubliek. Volgens Vanity Fair vonden velen van hen de film te wreed en te grafisch.

Het testpubliek in 1987 en 1988 keurde de oorspronkelijke martelscène af, samen met een scène die de bloederige ingewanden liet zien van twee geplette honden die Ken per ongeluk doodde.

“Ik denk dat we in totaal 13 vertoningen hebben gehad na de heropnames en de film 12 keer hebben bewerkt”, vertelde Cleese aan de publicatie. Steve Martin gaf me de meest deskundige set aantekeningen over een film die ik ooit van iemand heb gehad. Uiteindelijk vertelt het publiek je wat werkt.”

De film had oorspronkelijk een veel donkerder einde, waarin Wanda Archie daadwerkelijk gebruikte om bij de buit te komen, net zoals ze had gedaan met Otto, Ken en George. Maar het publiek haatte dat einde ook.

“De relatie tussen Archie en Wanda was zo echt, en mensen waren voor hen aan het wroeten,” onthulde Curtis aan Vanity Fair.

Als de film het originele einde en de bewerkingen had behouden, zou het als een veel donkerdere komedie zijn beschouwd. De doorgevoerde wijzigingen, overmatige montage en extra opnames leken hun vruchten af te werpen. A Fish Called Wanda was de beste videoverhuurder van 1989 en werd genomineerd voor drie Oscars.

Aanbevolen: