De acteur achter Eddie Munson van Stranger Things is te zien in deze andere shows

Inhoudsopgave:

De acteur achter Eddie Munson van Stranger Things is te zien in deze andere shows
De acteur achter Eddie Munson van Stranger Things is te zien in deze andere shows
Anonim

Joseph Quinn is een acteur die snel beroemd is geworden. Hoewel hij al meer dan tien jaar acteert, werd zijn hoofdrol in de Netflix originele serie Stranger Things een geliefd personage onder de hele schare fans. Optredend als Eddie Munson, de nerdy metalhead slash Dungeon Master, stapte hij in een personage ver buiten zijn persoonlijkheid en had het vrij moeilijk om het te doen … maar het publiek is niettemin dankbaar voor zijn optreden.

Hoewel Amerikanen hem waarschijnlijk voor het eerst zagen in Stranger Things, was hij in zijn carrière in verschillende Britse tv-shows te zien. Van minder bekende titels als Postcode tot grote producties als Game of Thrones, hij heeft behoorlijk wat op zijn cv staan. Dit zijn de andere shows waarin je Joseph Quinn kunt zien, de acteur achter Eddie Munson.

9 Joseph Quinns carrière begon met postcode

Om zijn acteercarrière te beginnen, werd Joseph Quinn in 2011 gecast in een aflevering van de tv-serie Postcode. De show liep één seizoen, bestaande uit slechts drie afleveringen, en hij speelde de rol van Tim. Het was een geweldige kans voor hem om op televisie te gaan acteren en het hielp zijn bekendheid in Engeland te vergroten.

8 Joseph Quinn speelde 2 jaar in de serie Dickensian

In 2015 boekte Joseph Quinn zijn eerste hoofdrol. De Britse show Dickensian liep tussen 2015 en 2016 één seizoen en bracht personages en fictieve rijken samen in veel van de publicaties van Charles Dickens. Quinn werd gecast als Arthur Havisham in dit drama, en het is dankzij deze productie dat hij bekendheid verwierf op de Engelse televisie.

7 Hoe Game Of Thrones op het CV van Joseph Quinn kwam

Game of Thrones is een van de bekendste tv-shows in Amerika en Engeland. Hoewel het laatste seizoen ervoor zorgde dat fans veel hype over de serie verloren, bracht het acht seizoenen uit in evenveel jaren en kreeg het een enorme aanhang. In 2017 werd Joseph Quinn ingehuurd om in één aflevering te verschijnen als een personage genaamd Koner, wat hem de eerste grote titel op zijn cv opleverde.

6 Timewasters rekruteerden Joseph Quinn voor twee afleveringen

Ook in 2017 werd Joseph Quinn gecast in twee afleveringen van de serie Timewasters. Deze komische drama-tv-show was twee seizoenen in de lucht; De verhaallijn speelt zich af in Zuid-Londen en volgt een worstelende jazzband die teruggaat in de tijd. Quinn speelde deze keer een personage genaamd Ralph en genoot van filmtijd met collega-acteurs Daniel Lawrence Taylor en Kadiff Kirwan.

5 Joe Quinn speelde in de miniserie Howards End

Om 2017 af te sluiten en 2018 te openen, speelde Joseph Quinn in een romantische dramaminiserie. Als Leonard Bast verscheen hij in elke aflevering van Howards End. Deze show speelt zich af in het Engeland van de 20e eeuw en volgt drie verschillende families, die de kruising en de verschillen van sociale en klassenverdelingen in die tijd laten zien.

4 De tv-serie Les Misérables cast Joseph Quinn in 2019

Hoewel de titel Les Misérables namen als Hugh Jackman en de controversiële ster Russell Crowe met zich meebrengt, was deze musical en film ook een televisieshow. Er waren zes afleveringen in deze miniserie, die hetzelfde plot volgden als het originele verhaal, en acteurs als Lily Collins en Dominic West voegden zich bij Joseph Quinn op de castlijst.

3 Joseph Quinn speelde een prins in Catherine The Great

Catherine de Grote was alweer een miniserie die in 2019 in première ging. Deze show is een historische biopic van Catharina de Grote, de vrouw die het Russische rijk hervormde. Joseph Quinn speelde als prins Paul tegenover Helen Mirren als het titulaire personage. De gelimiteerde serie was exclusief voor HBO en is nog steeds beschikbaar voor streaming.

2 C. B. Strike was de volgende grote verschijning van Joseph Quinn

Begin 2017 kwam de serie C. B. Strike op televisie. De serie liep vier jaar en werd uitgezonden in vier seizoenen rond het verhaal van een privédetective (die ook een oorlogsveteraan is) en zijn vertrouwde persoonlijke assistent die brute moorden oplossen. Joseph Quinn werd ingehuurd voor vier afleveringen en speelde het afgelopen seizoen de rol van Billy Knight.

1 Waar Joseph Quinn in was vlak voor vreemdere dingen

Voordat hij bij de cast van Stranger Things kwam, werd het laatste project waarvoor Joseph Quinn werd aangenomen uitgezonden in 2020. Small Axe liep maar één seizoen, maar was geen klassieke televisieshow. In plaats daarvan is deze titel een verzameling van vijf films die op Amazon zijn gepubliceerd en met in de hoofdrol mensen als Letitia Wright en John Boyega. Quinn verscheen in de Mangrove-aflevering als PC Dixon.

Aanbevolen: