Anya Taylor-Joy heeft spijt van haar optreden in dit project

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy heeft spijt van haar optreden in dit project
Anya Taylor-Joy heeft spijt van haar optreden in dit project
Anonim

Anya Taylor-Joy is ongetwijfeld een van de meest veelbelovende actrices van haar generatie. Nadat ze halverwege de jaren 2010 beroemd werd, heeft ze keer op keer bewezen dat ze een groot aantal verschillende rollen kan spelen - of het nu een schaakkampioen of een Jane Austen-personage is.

De tweetalige actrice speelde in de loop der jaren in nogal wat kaskrakers - maar er is één project waar ze spijt van heeft vanwege haar optreden. Hoewel de meesten het niet eens zijn met de 26-jarige - blijf scrollen om te zien op welk project Anya Taylor-Joy niet erg trots is!

Hoe denkt Anya Taylor-Joy over haar acteerdebuut?

Anya Taylor-Joy maakte haar filmdebuut met een hoofdrol in de bovennatuurlijke horrorfilm The Witch uit 2015. Daarin portretteerde ze Thomasin en speelde ze naast Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger en Lucas Dawson. De film was het regiedebuut van Robert Eggers. The Witch speelt zich af in de jaren 1630 en volgt een puriteinse familie die zwarte magie tegenkomt in de bossen achter hun boerderij. De film heeft momenteel een 6,9-rating op IMDb en bracht uiteindelijk $ 40,4 miljoen op aan de kassa.

Hoewel de film een succes was, gaf Anya Taylor-Joy toe dat ze er niet van houdt om ernaar te kijken. In een interview met The Hollywood Reporter opende de actrice zich over haar eerste grote rol. "Rob [Eggers] liet ons de film misschien twee uur voor de publieksvertoning zien, en ik was er kapot van", gaf Taylor-Joy toe. "Ik dacht dat ik nooit meer zou werken, ik krijg nog steeds rillingen als ik eraan denk. Het was gewoon het ergste gevoel van: 'Ik heb de mensen van wie ik het meest hou in de wereld in de steek gelaten. Ik heb het niet goed gedaan' en ik ben nogal breedsprakig, ik praat graag, ik communiceer graag. Ik sprak niet, ik huilde alleen. Ik kon het niet aan om mijn gezicht zo groot te zien."

Hoewel de actrice niet onder de indruk is van haar optreden, waren fans en critici dat zeker. Voor de rol won ze de Breakthrough Actor Award bij de Gotham Awards 2016. In hun recensiestuk prees The New Yorker de jonge actrice. "Taylor-Joy is opmerkelijk in de rol, haar onschuld met grote ogen verstrengeld met een draad van sluwheid, hetzij van haar snelle verstand, nauwelijks ongebruikelijk voor een slim en nieuwsgierig meisje, of van een of ander doel", zei het tijdschrift.

Anya Taylor-Joy's veelgeprezen projecten

Na The Witch begon de carrière van Anya Taylor-Joy. In 2016 speelde ze in de horrorfilm Split en in 2019 deed ze mee aan het vervolg Glass. In 2019 trad ze toe tot de Britse misdaaddramaserie Peaky Blinders en kreeg ze internationale erkenning na haar hoofdrol in de Netflix-miniserie The Queen's Gambit, die in 2020 in première ging. Datzelfde jaar speelde Taylor-Joy ook in de historische dramafilm Emma. In 2021 konden fans de actrice zien in de psychologische horrorfilm Last Night in Soho, en in 2022 speelde ze in de historische actiethriller The Northman.

Anya Taylor-Joy gaf echter wel toe dat ze door een fase ging waarin ze overwoog te stoppen met acteren omdat het overweldigend werd. "Dus ik kreeg Emma van Jane Austen als een baan, en dat bracht me echt in paniek, omdat het een rol was die vanaf het begin mooi moest zijn, en dat had ik niet gedaan", zei de actrice. "Ik had wezens gespeeld, buitenstaanders, wat dan ook. Om de een of andere reden veroorzaakte dat denk ik een jeugdtrauma en ik dacht: 'Ik kan het niet. Er is geen manier, ik ga mensen echt teleurstellen.'"

Taylor-Joy kreeg uiteindelijk veel projecten aan boord (die allemaal succesvol waren), maar ze gaf toe dat ze nauwelijks vrije tijd had. "Ik had al tijden met Edgar Wright gepraat over het maken van zijn film Last Night in Soho, maar de enige manier om te werken was als ik een vrije dag had tussen Emma en Last Night in Soho. En toen las ik The Queen's Gambit, en de enige manier waarop dat zou werken, is als ik een vrije dag had tussen Last Night in Soho en The Queen's Gambit, dus ik heb letterlijk een jaar gewerkt.", samen een week vrij dat hele jaar; het was gek, en ik begon al in een emotionele ruimte waar ik dacht: 'Oh, ik weet niet of ik dit kan doen.' Maar het is het jaar dat me het meest heeft veranderd. Ik ben net weer verliefd geworden op mijn werk. Ik werd net buitengesloten en ik was vergeten dat de baan me voedt. Ik had het gevoel dat ik hem al een tijdje voedde, als dat logisch is."

Op het moment van schrijven heeft Anya Taylor-Joy drie aankomende films - Amsterdam (2022), The Menu (2022), een naamloze Mario-film (2023) en Furiosa (2024).

Aanbevolen: