Hoe Joji de muzikant werd die hij nu is

Inhoudsopgave:

Hoe Joji de muzikant werd die hij nu is
Hoe Joji de muzikant werd die hij nu is
Anonim

De afgelopen jaren zijn we getuige geweest van een overvloed aan muzikaal talent in elk genre - Joji, wiens echte naam George Miller is, is er een van. De lo-fi R&B triphop-muzikant kwam uit Osaka, Japan, en begon zijn YouTube kort nadat hij in 2011 naar de VS was verhuisd, en bracht enkele van de meest iconische maar controversiële online persona's voort, waaronder Filthy Frank en Pink Guy, die "de belichaming van alles wat een persoon niet zou moeten zijn."

Zijn overdreven tirades en extreme shockhumor hebben echter het ergste type internetfans aangetrokken, dus het was een enorme verschuiving toen Miller overging in een serieuze ballad-krachtpatser. Toen hij in 2017 het gewelddadige alter ego voorgoed met pensioen ging, keerden enkele van zijn hardcore fans zich tegen hem en haatten die verschuiving. Hier is een vereenvoudigde blik op de tijdlijn van Joji's muzikale carrière en wat de toekomst biedt voor de zanger.

8 In 2011 creëerde George Miller 'DizastaMusic'

In 2011 creëerde George Miller, 19 jaar oud, het "DizastaMusic"-kanaal op YouTube als een manier om zijn muziek te promoten. De zanger ging destijds naar de internationale school Canadian Academy in Kobe, Japan, en plaatste gekke grappen over zichzelf en zijn vrienden, maar niets was te schandalig. Hij maakte deel uit van zijn schoolkoor en een Beats n' Miso rapcollectief onder de naam MC Ruckuss.

7 Toen Joji's Pink Guy Alter Ego werd geboren

Met dit kanaal liet George Miller de wereld kennismaken met zijn 'Filthy Frank' en later 'Pink Guy' persona's. Als Filthy Frank zou hij veel manische uitspraken en schokkende grappen maken, wat bijdroeg aan zijn eerdere komische hiphopmuziek. Pink Guy, het tweede personage van de vele mensen van het Filthy Frank-universum, rapt ook in de show met een twijfelachtig gevoel voor humor. Zijn eerste nummer als het personage, "Who's The Sucker", is daar een perfect voorbeeld van. Hij rapt: "Ik heb ooit een dode hond op de weg gevonden. Ik heb hem daar op de weg achtergelaten / Wil je weten waarom? Omdat we roerbakken."

6 Joji zette de 'Harlem Shake'-trend in 2013 af

"Harlem Shake", een van de meest iconische internettrends van de vroege jaren 2010, werd gepopulariseerd door deze muzikant. Op 2 februari 2013 begon George Miller, als Pink Guy van The Filthy Frank Show, het fenomeen in "Filthy Complication 6 - Smell My Fingers" door met krampachtige bewegingen op het lied te dansen.

"Ik begon beide tegelijk", vertelde hij aan Billboard, terwijl hij herinneringen ophaalde aan zijn komische dagen. Hij voegde eraan toe: "Destijds maakte ik, om dat goed te maken, nog steeds muziek, maar grappige dingen - maar nu mag ik dingen doen die ik wil horen."

5 In 'Filthy Frank onthult zichzelf', onthulde Joji dat hij stopt met het Alter Ego

De druk om een giftig personage te zijn, kreeg enigszins het beste van George Miller, wat bijdroeg aan zijn spiraalvormige geestelijke gezondheidsproblemen. Ondanks al zijn controversiële capriolen was hij een van de meest geliefde contentmakers van het internet met meer dan 7 miljoen abonnees en 1,1 miljard views in totaal op TVFilthyFrank en 1 miljoen abonnees en bijna 180 miljoen andere views op DizastaMusic.

Dus, in de 12 minuten durende video "Filthy Frank Exposes Himself?" uit 2014 hij behandelt het probleem als zichzelf en probeert het personage te verlaten nog voordat hij het hoogtepunt van zijn populariteit heeft bereikt. Zijn giftige, agressieve en onbeschofte fanbase had er echter een hekel aan, wat hem ertoe aanzette zelfs tot het uiterste te gaan met zijn Filthy Frank-personage. Hij bracht twee komische rapalbums uit als het personage in 2014 en 2017.

4 Toen de muzikale persona 'Joji' werd geboren

Beseffend dat hij niet eerder aan het personage kon ontsnappen, plantte George Miller langzaam de zaden van zijn muzikale persoonlijkheid, Joji, in zijn video's. Hij groeide langzaam zijn fanbase en verschoof ze naar zijn serieuze muzikale kant voordat hij de volledige overstap maakte. Hij bracht zelfs stilletjes zijn muziek uit als Joji, "Thom" en "you suck charlie", op zijn SoundCloud-pagina, die totaal anders klinkt dan zijn manische levensstijl als Frank. Na jaren van opbouw kondigde hij in 2017 zijn afscheid van YouTube aan, met als belangrijkste reden zijn gebrek aan interesse en "ernstige gezondheidsproblemen".

3 Joji tekende bij 88rising in 2017 en bracht zijn debuut-EP uit, 'In Tongues'

In hetzelfde jaar was het 88opkomende muzieklabel in opkomst. Opgericht door Sean Miyashiro, gaf het label een platform aan Aziatische muzikanten, zoals Rich Brian, Keith Ape, Higher Brothers en meer op de Amerikaanse markt. Joji paste daar perfect bij, en hij tekende in 2017 bij hen. Zijn debuut-EP, In Tongues, werd uitgebracht om zijn volledige vertrek uit de ego-maniakkarakters te vieren.

2 In 2018 werd Joji's 'Ballads 1' uitgebracht

Joji bracht in oktober 2018 zijn debuutalbum Ballads 1 uit onder het label, waarmee hij zijn sterrendom als serieuze muzikant naar een heel nieuw niveau katapulteerde met singles als "Slow Dance in the Dark" en "Yeah Right" stuwden de album naar waar het is. Met deze plaat scoorde de zanger geschiedenis als de eerste Aziatische artiest die bovenaan de R&B/hiphop Billboard-hitlijst stond, en hij zou daar niet stoppen. Om het album te promoten, begon hij aan een Noord-Amerikaanse en Europese tournee. Zijn tweede album, Nectar, werd in 2020 ook met een matig succes uitgebracht.

1 Joji is terug met zijn eerste single sinds 2020

In 2022 is Joji terug met nieuwe muziek met zijn nieuwste ballad-single, "Glimpse of Us", die in veel landen een hoogtepunt bereikte in de top 10. In tegenstelling tot zijn eerder elektronische deuntjes, is het nummer een uitgeklede, huiveringwekkende pianoode aan 'the one that got away'. Daarnaast promoot hij ook zijn laatste tour.

Aanbevolen: