Greta Gerwig's Rise To Fame

Inhoudsopgave:

Greta Gerwig's Rise To Fame
Greta Gerwig's Rise To Fame
Anonim

Greta Gerwig is nu een van de meest talentvolle mensen in Hollywood dankzij haar Academy Award-nominaties en het kassucces van haar films. Gerwig steeg van de gelederen in Hollywood en ging van een nichelid van de Indie-filmscene naar de mainstream-ster die ze vandaag is.

Gerwig is een actrice, stemacteur, schrijver en regisseur en is nu $ 4 miljoen waard, en dat aantal zal waarschijnlijk stijgen omdat ze zoveel succes blijft genieten. Iedereen weet dat Gerwig werd wie ze nu is dankzij het succes van haar solo regiedebuut Ladybird, maar wie was ze daarvoor?

9 Ze groeide op in Sacramento

Gerwig groeide op in Sacramento, CA, de hoofdstad van de staat. Daar ging ze naar de St. Francis High School, een katholieke meisjesschool die in 2009 werd gesloten. Daar ontwikkelde ze een interesse in schrijven en podiumkunsten. Ze ging toen naar Barnard College en begon op te treden in The Varsity Show van Columbia University. Leuk weetje - ze werd in de show gehaald dankzij haar kamergenoot, Kate McKinnon van SNL.

8 Oorspronkelijk wilde ze toneelschrijver worden

Hoewel ze afstudeerde aan Barnard, wilde Gerwig oorspronkelijk een graad in theaterkunsten behalen, maar studeerde in plaats daarvan af met een graad in Engels en filosofie. Gerwig wilde theaterwetenschappen omdat ze toneelschrijver wilde worden.

7 Ze begon haar filmcarrière in Mumblecore-films

Hoewel haar plan om toneelschrijver te worden niet lukte, duurde het niet lang voordat Gerwig haar plek als schrijver en filmmaker vond. Ze begon een werkrelatie met schrijver en regisseur Joe Swanberg, die haar in zijn mumblecore-films castte voordat hij samen met haar aan zijn film Hannah Takes The Stairs schreef. Ter info, mumblecore, is een niche indie-filmscène die draait om genaturaliseerd of geïmproviseerd acteren, lage budgetten en de nadruk op dialoog boven plot. Enkele invloedrijke mumblecore-films zijn Woody Allen's Manhattan en Louis Malle's My Dinner With Andre.

6 Haar carrière kwam op stoom in 2010

Nadat Gerwig een reputatie had opgebouwd in de indiescene, kreeg ze voor het eerst kennis van mainstream succes toen ze samen met Ben Stiller speelde in de film Greenberg van Noah Baumbach uit 2010. Dit was het begin van haar werkrelatie met Baumbach, wat er uiteindelijk toe zou leiden dat ze Ladybird. zou regisseren.

5 Ze kreeg een Golden Globe in 2013

Gerwig en Baumbach schreven samen de film Frances Ha, waarin Gerwig ermee instemde om te schitteren. De film was een kritische succesfactor en Gerwig werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar acteerwerk. Haar derde film met Baumbach zou Mistress America uit 2015 zijn, een andere veelgeprezen film.

4 Ze begon met toneelspelen en deed stemmen voor zwemmen voor volwassenen

Tijdens het filmen met Baumbach begon Gerwig ook furore te maken in het theater. Ze had haar debuut in 2014 als Becky in The Villiage Bike, geschreven door de beroemde toneelschrijver Penelope Skinner. Ze kreeg ook werk als stemactrice in China, IL, een tekenfilm die werd uitgezonden op Adult Swim van 2011 tot 2015. Gerwig was ook betrokken bij het mislukte vervolg op How I Met Your Mother, getiteld How I Met Your Dad. Verwar dit niet met How I Met Your Father, het zijn totaal verschillende shows en Gerwig heeft geen enkele bemoeienis met de Hillary Duff-versie, die een succesnummer is.

3 In 2017 regisseerde ze Ladybird en werd een bekende naam

Gerwig was co-auteur en co-regisseerde een handvol films terwijl ze haar bekendheid als indiefilmmaker groeide, maar haar debuut als soloregisseur en schrijver kwam met Ladybird uit 2017, die ze schoot in haar geboorteplaats Sacramento. De film leverde Gerwig een nominatie op voor Beste Regisseur, Beste Originele Scenario en Beste Film. Hoewel de film niet won, verdiende hij toch $ 78 miljoen tegen zijn budget van $ 10 miljoen. Ze zou later nominaties ontvangen voor de tweede film die ze schreef en regisseerde, haar bewerking uit 2019 van de klassieke roman Little Women.

2 Ze heeft met verschillende beroemde regisseurs gewerkt

Terwijl Gerwigs carrière op stoom kwam, verwierf ze de gunst van vele beroemde regisseurs. Naast de al genoemde, was ze in 2015 ook te zien in Woody Allen's project To Rome With Love en Rebecca Miller's Maggie's Plan in 2015. In 2018 keerde ze ook terug naar voice-acting in Wes Anderson's film Isle of Dogs. Werken met Woody Allen was een zeer opwindend moment voor Gerwig, aangezien ze herhaaldelijk heeft beweerd dat zijn werk een grote invloed had op haar schrijf- en regiestijl.

1 Ze is nu een mainstream-ster

Gerwig lijkt de komende jaren van een indrukwekkende carrière te kunnen genieten. Ze werd ingehuurd om de langverwachte Barbie-film te regisseren met in de hoofdrollen Ryan Gosling, Margot Robbie, Will Ferrell en haar vriendin Kate Mckinnon. Ze is nu getrouwd met haar schrijfpartner Noah Baumbach en bevallen van hun eerste zoon. Gerwig zal ook betrokken zijn bij het nieuwe Sneeuwwitje en blijft acteren in zowel film als televisie. Ze is te zien in verschillende drama's en sitcoms, zoals The Mindy Project, Saturday Night Live en The Ghost en Molly Mcgee.

Aanbevolen: