Wie werkt er achter de schermen aan Bling Empire?

Inhoudsopgave:

Wie werkt er achter de schermen aan Bling Empire?
Wie werkt er achter de schermen aan Bling Empire?
Anonim

Crazy Rich Aziaten in het echte leven. Dat is wellicht de beste omschrijving van de realityserie Bling Empire. Deze Netflix-show is meteen een hit, geprezen om zijn representatie en 'culturele viering' van Aziatische Amerikanen. Deze show volgt het leven van Oost-Aziatische socialites in Los Angeles, Californië terwijl ze genieten van hun materialistische en soms met drama gevulde dagen.

TV Guide 's Diane Gordon prees de meeslepende en kleurrijke karakters van het eerste seizoen, terwijl een andere criticus zei dat iedereen die ernaar kijkt, zijn leven "plaatsvervangend via de deelnemers" wil leven. Hoewel de extravagantie van de sterren vaak wordt benadrukt, illustreert het Bling-rijk ook de Aziatisch-Amerikaanse cultuur - een broodnodige representatie. De show ziet er zo oppervlakkig uit - nou ja, het is een realityshow - dat sommige mensen zich afvragen of het script is.

De serie is binge-waardig en leuk om naar te kijken, want, zoals ze zeggen, het is dat soort show waar de kijker dingen niet hoeft te analyseren. Oost-Aziaten zouden er des te meer van houden omdat het een viering is van hun cultuur, zij het extravagant. De sterren zijn tenslotte socialites. Iedereen kent de cast en het is tijd om het team achter deze succesvolle show te ontmoeten, die naar verluidt onderweg is voor een derde seizoen en een spin-off. Zoals een recensent zei: "verplaats Kardashians."

8 Snelle blik op de cast

De sterren van de show zijn zo rijk dat fans zich misschien afvragen hoe ze eruit zagen voor Netflix. Zakenman Kevin Kreider vertelt de show en blijkt de nummer één verdediger te zijn tegen degenen die zeggen dat het toondoof en oppervlakkig is.

Kreider neemt het publiek mee op een achtbaanreis met castleden vastgoedontwikkelaar Kane Lim, man en vrouw Gabriel en Christine Chiu, ondernemer Kelly Mi Li, erfgenamen Cherie Chan en Anna Shay, bedrijfseigenaar Jessey Lee, modellen Kim Lee en Andrew Gray, fashionista Jaime Xie, muzikant Guy Tang en seizoen 2 nieuwkomers Mimi Morris en Dorothy Wang. In totaal wordt hun vermogen geschat op $ 800 miljoen.

7 Jeff Jenkins

Jeff Jenkins vestigde zich al als producer van realityshows en met Bling Empire zorgde hij ervoor dat hij een marktleider zou blijven. Zijn Jeff Jenkins Productions is het team achter andere beroemde realityshows zoals Keeping Up with the Kardashians en zijn spin-offs, Total Divas met WWE-worstelaars, The Simple Life met socialites Paris Hilton en Nicole Richie, en de Julia Haart-gecentreerde My Unorthodox Leven. Met zulke titels is het geen wonder dat Jenkins, samen met zijn co-producenten, Bling Empire tot een succes heeft gemaakt.

6 Christine Chiu

Naast de hoofdrol in de show, is Christine ook een van de producers van Bling Empire. Ook wel de 'couture-koningin' genoemd, was haar vruchtbaarheidsstrijd een van de problemen die tijdens de eerste afleveringen van de show naar voren kwamen. Christine was een van degenen die het mogelijk maakten om van de show op Netflix te genieten. Zelfs vóór Bling Empire werkte ze aan televisieprojecten, zozeer zelfs dat ze bijna een onderdeel werd van The Real Housewives of Beverly Hills. Christine is echt een ster.

5 Kelly Mi Li

Net als Christine speelt Li de hoofdrol in de show en produceert deze. Ze had in het eerste seizoen een relatie met co-ster Gray, waarbij fans hun dynamiek in twijfel trokken vanwege vermeende rode vlaggen en misbruik. Ze gingen uiteindelijk uit elkaar en Li nam ook afscheid van de show.

Haar vertrek is controversieel omdat Li haar coproducent Jenkins ervan beschuldigde haar niet te beschouwen als een van de makers van de show. De zakenvrouw beweert dat ze het concept van het Bling-rijk heeft gecreëerd. De kwestie eindigde in een formele klacht, waarbij Li Jenkins beschuldigde van het exploiteren van haar "concept en materialen" zonder behoorlijke episodische vergoedingen en zonder haar als uitvoerend producent te crediteren. Het is nog niet bekend of de twee hun meningsverschillen al hebben bijgelegd.

4 Brandon Panaligan

Een andere producent van de show is Brandon Panaligan, die gepassioneerd is door Bling Empire omdat het een kans is om Aziatische vertegenwoordiging in de reguliere media te bevorderen. "Toen ik de kans kreeg om naar een show te komen waar Aziaten centraal zouden staan, dacht ik dat het een geweldige, geweldige kans was", zei de Filipijns-Amerikaan.

Hij zit al tien jaar in de industrie en heeft andere shows geproduceerd, zoals Shahs of Sunset, Deaf U, Big Brother en Made In Mexico. Panaligan is een van degenen die volhouden dat het Bling-rijk diepgang heeft en dat er iets van te leren is terwijl je geniet van het drama en de extravagantie van de personages.

3 Ross Weintraub

Ross Weintraub is een van de ervaren producers van Bling Empire, aangezien hij al ongeveer twee decennia in de industrie zit. Hij is de chief executive officer van 3 Ball Media Group, waar Jenkins' JJP deel van uitmaakt. Hij begon ook 3 Ball Productions (voorheen 3 Ball Entertainment), het productieteam achter de eerste 11 seizoenen van het succesvolle The Biggest Loser en de gerelateerde shows Extreme Weight Loss en I Used to be Fat; de datingshows For Love or Money, The Pick-Up Artist en Beauty and the Geek; en andere reality-series voor verschillende zenders. Met zijn lange ervaring in het veld wist Weintraub hoe hij van het Bling-rijk het succes kon maken dat het nu is.

2 Elise Chung

Een andere showrunner van Bling Empire is Elise Chung van Bunim Murray Productions, waar Jenkins eerder werkte. Bunim Murray wordt beschouwd als een pionier in de reality-tv-industrie, omdat het programma's heeft geproduceerd als Keeping Up With The Kardashians, The Real World, Born This Way en Bad Girls Club en andere.

Van haar kant was Chung een van de producenten van My Unorthodox Life en Project Runway. Met haar periode van het redactieteam van Ouderlijk toezicht tot de Kardashian-serie, wist Chung hoe ze van het Bling-rijk een nieuw succes kon maken.

1 Ben Eisele

Ben Eisele is bij JJP en heeft naast het Bling Empire ook met andere series gewerkt. Dergelijke shows zijn onder andere Jersey Shore, Untamed & Uncut, Chivas: El Rebaño Sagrado en Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn. Met zulke diverse producties past Eisele perfect bij het Bling Empire, vooral omdat de cast diverse persoonlijkheden heeft, perfect voor een waanzinnig rijke tv-show.

Aanbevolen: