The Bigest Behind The Scenes Secrets Of Stranger Things Seizoen 4

Inhoudsopgave:

The Bigest Behind The Scenes Secrets Of Stranger Things Seizoen 4
The Bigest Behind The Scenes Secrets Of Stranger Things Seizoen 4
Anonim

Lang geleden in 2016 maakte het publiek kennis met de spookachtige wereld van Stranger Things toen ze het fictieve stadje Hawkins binnendrongen en een op Dungeons And Dragons gebaseerde reis begonnen met de jonge cast. Stranger Things, gemaakt door de Duffer Brothers, werd een publiekslieveling toen fans opgroeiden met de cast en personages gedurende de 4 seizoenen van de show.

Na een pauze van 3 jaar keerde seizoen 4 van Stranger Things groter en beter terug dan ooit. Velen werden verliefd op bepaalde nieuwe personages, terwijl anderen vreesden voor de veiligheid van hun reeds gevestigde favorieten. Na een gespannen en explosief seizoen werden velen wanhopig achtergelaten door meer van de Hawkins-bende na de enorme cliffhanger van het seizoen. Dus terwijl we wachten op het langverwachte vijfde seizoen van Stranger Things, laten we eens kijken naar de grootste geheimen achter de schermen die de getalenteerde cast van Stranger Things heeft onthuld over seizoen 4.

8 Dit is de reden waarom seizoen 4 het engste seizoen ooit is

Hoewel de show sinds het eerste seizoen een aantal mooie, door Stephen King geïnspireerde horrorelementen bevat, keerde het vierde seizoen van de serie groter en enger dan ooit terug. Van de zielzuigende big bad van het seizoen, Vecna, tot de satanische paniek die zich over Hawkins verspreidde, zowel personages als publiek voelden gedurende seizoen 4 de idioot. de show, de gebroeders Duffer, schetsten hoe, doordat de castleden waren opgegroeid, ze in staat waren om van een Goonies-stijl van mysterie naar een veel meer op A Nightmare On Elm Street geïnspireerde horror te gaan.

7 The Duffer Brothers haalden inspiratie uit verschillende films voor seizoen 4

Het lijkt erop dat A Nightmare On Elm Street niet de enige enorme kaskraker was die de inspiratie vormde voor het vierde seizoen van de serie. Hoewel de Wes Craven-film het genre misschien heeft geïnspireerd, heeft het enorme Star Wars: The Empire Strikes Back van Irvin Kershner en George Lucas het gevoel van vastberadenheid van het seizoen beïnvloed. Terugkerend naar Geeked's After Show om alles te bespreken over Stranger Things seizoen 4, deel 2, benadrukten de gebroeders Duffer hoe de epische intergalactische functie hun beslissing om het seizoen af te sluiten beïnvloedde door te zien hoe de hoofdrolspelers hun strijd verliezen.

6 Zo eindigde Freddy Krueger zelf in seizoen 4

Niet alleen heeft A Nightmare On Elm Street de toon van het seizoen beïnvloed, maar iets dat jongere kijkers misschien niet hebben opgepikt, is de verschijning van Freddy Krueger zelf, Robert Englund, in de show. In seizoen 4 portretteert Englund het personage van Victor Creel, die een centrale figuur wordt in het oorspronkelijke verhaal van de schurk van het seizoen, Vecna. Later, in de Stranger Things Unlocked After Show voor deel 2, onthulden de gebroeders Duffer dat de casting niet een vooraf bepaalde keuze was geweest, maar eerder een welkome verrassing toen ze de auditietape van Englund voor het personage uit het niets ontvingen.

5 Deze Disneyland-rit beïnvloedde een sleutelscène in seizoen 4

Hoewel het seizoen een eerbetoon was aan veel klassieke films, lijkt het alsof het niet alleen iconische films waren die bepaalde belangrijke momenten in het seizoen sterk inspireerden. Tijdens Geeked's Stranger Things Unlocked After Show benadrukte de uitvoerend producent van de show, Shawn Levy, hoe een specifieke Disneyland-rit de angstaanjagende Creel-huisscène beïnvloedde.

Levy verklaarde: "De waarheid is dat ik veel minder een horrorgenre-nerd ben dan de gebroeders Duffer." Hij voegde eraan toe: "Ik heb enkele van de vroegste sequenties opgenomen in het Creel-huis, en ik ging een beetje weg van Haunted Mansion, de rit in Disneyland omdat ik niet zoveel horror heb gezien.”

4 Millie Bobby Brown weigerde dit tijdens het filmen

Een van de meest centrale personages in de show is ongetwijfeld Millie Bobby Brown's Eleven, meer recentelijk bekend als Jane Hopper. Haar geschoren hoofd in combinatie met een bloedneus is sinds de release in 2016 iconisch voor de show. Hoewel de jonge actrice de serie misschien begon door zich volledig aan het kapsel te wijden, lijkt het alsof Millie niet bereid was om afscheid te nemen van haar lokken weer voor seizoen 4. Dit betekende dat de stylisten van Stranger Things een vakkundig proces moesten ondergaan om ervoor te zorgen dat een geschoren pruik er voor het seizoen zo realistisch mogelijk uit zou zien.

3 Noah Schnapp had ook wat haargerelateerde problemen

Het lijkt erop dat Millie Bobby Brown niet het enige castlid van Stranger Things was dat tijdens het filmen van seizoen 4 twijfels had over haarstijlen. Noah Schnapp, die de timide Will Byers in de show speelt, is onlangs geopend over zijn wensen om af te wijken van de vintage bowl-snit die zijn karakter sinds het eerste seizoen van de show rockt. Terwijl hij met Insider sprak, onthulde Schnapp dat hij de gebroeders Duffer had gesmeekt om een nieuw kapsel voor Will, maar dat de showrunners weigerden.

Schnapp verklaarde: "Ik heb zo vaak met ze gesproken van: 'Hé, denken we aan een nieuwe versie voor Will?'", vertelde Schnapp aan Insider tijdens een recent interview. "Er is nog een seizoen over, maar ze zijn behoorlijk loyaal aan die snit. Ik denk dat het een echt klassiek jaren 80-kapsel is. Dus ik denk niet dat we het snel zullen verliezen."

2 Het kostuum van dit castlid maakte Millie Bobby Brown aan het huilen

Hoewel de kostuums van Stranger Things de felle poptrends van de jaren '80 volgen, brachten het kostuum en de make-up van een castlid Millie Bobby Brown tot tranen toe. In een gesprek met Variety onthulde Jamie Campbell Bower dat zijn Vecna-kostuum en make-up zo eng waren dat Millie er beter van werd tijdens het filmen van een bijzonder spookachtige en gespannen scène.

Campbell Bower verklaarde: "Ze hebben haar in een positie gebracht waarin ze vastgebonden is. Ik liep naar haar toe [als Vecna] en ze barstte in tranen uit. Ze wilde me niet aankijken en ze walgde zichtbaar van het hele gebeuren.”

1 De kostuums die de cast droeg hadden dit grote nadeel

Millie Bobby Brown en Jamie Campbell Bower waren niet de enigen die het bijzonder moeilijk hadden met de kostuums van seizoen 4. Bij het afbreken van een specifieke spannende reeks, shot voor shot, spraken Joe Keery en Maya Hawke over de moeilijkheden die ze ondervonden tijdens het filmen van de scène van seizoen 4 vanwege hun ongelooflijk zware kostuumstukken.

Keery verklaarde: "Al deze uitrusting was zo zwaar. Zoals het slappe jasje dat ik draag.” Voordat Hawke eraan toevoegde: "Ik heb het gevoel dat we dit seizoen altijd zo heet of ijskoud waren. Onze kleding was niet geschikt voor alle weersomstandigheden.”

Aanbevolen: