Behind-The-Scenes Feiten over de originele 'Kingpin'-film

Inhoudsopgave:

Behind-The-Scenes Feiten over de originele 'Kingpin'-film
Behind-The-Scenes Feiten over de originele 'Kingpin'-film
Anonim

Als je bent opgegroeid in de jaren '90, ben je opgegroeid met de Farrelly-broers'-films. Peter en Bobby, de twee scenarioschrijvers en regisseurs, zijn de komische genieën die verantwoordelijk zijn voor zoveel van onze gekke, rauwe stoeipartijen van die tijd, waaronder Dumb and Dumber, Er is iets met Mary, Osmosis Jones, Me, Myself and Irene …we zouden kunnen ga door en door. Voel je je al nostalgisch? Dit zijn de films die je niet thuis mocht kijken, dus je moest ze stiekem tijdens logeerpartijtjes bij je coole vrienden thuis - of misschien was je een van de coole vrienden en ontving je je enthousiaste vrienden om de verboden films te bekijken.

Hoe dan ook, je hebt 1996 nooit meegemaakt zonder Kingpin te hebben gezien, met Woody Harrelson als Roy, een alcoholische, ex-professionele bowler die erna twee decennia eerder zijn carrière verkwanselen. De zaken beginnen voor hem te veranderen wanneer hij de manager wordt van een veelbelovende jonge Amish-bowlingspeler, gespeeld door Randy Quaid. Voeg Bill Murray toe als de aartsvijand van Roy en je hebt een cultkomedieklassieker in handen. Met talenten zoals die op de set, was de productie ongetwijfeld een knaller, en we wilden wat dieper gaan achter de schermen van de film. Dit is wat we weten over het filmen van Kingpin.

10 Andere sterren werden overwogen voor de hoofdrol

Volgens Peter en Bobby zeggen Farrelly dat de drie hoofdrolspelers in het begin niet automatisch opgesloten zaten voor hun rol. De regisseurs keken ook naar Michael Keaton voor de rol van Woody Harrelson, Chris Farley voor de rol van Randy Quaid en Charles Rocket voor de rol van Bill Murray. Chris Farley moest zich uiteindelijk binden aan Black Sheep, een ander komisch juweeltje van het decennium.

9 Woody Harrelson was echt slecht in bowlen

De film moest verschillende stand-ins gebruiken om te gebruiken in opnamen waarin Roy, het personage van Woody Harrelson, de bal aan het bowlen was. Blijkbaar was de acteur zo slecht in bowlen, dat de bowlingcoaches die op de set werden gebracht, niet eens gefocust waren op hoe goed hij de pinnen kon raken - ze moesten hem ongelooflijk hard werken om foto's te krijgen van hem die de bal geloofwaardig gooide.

8 …Maar Bill Murray was best goed

Bill Murray heeft blijkbaar behoorlijk geluk gehad tijdens het filmen van de toernooiscène, waarin zijn personage Ern drie strikes gooit om het toernooi te winnen. Dat was geen vervanging - Bill Murray gooide echt de drie strikes op rij die we Ern zien maken om zijn overwinning veilig te stellen. De extra's waren zo verbijsterd dat het enorme gejuich aan het einde echt was.

7 Ze waren nauwgezet in hun aandacht voor detail

In een film met veel bowling waren de regisseurs zich er terdege van bewust dat opnamen saai konden worden als ze te veel op elkaar gingen lijken. Voordat ze gingen filmen, stuurden ze wekenlang een assistent naar een bowlingbaan om alle verschillende manieren te onderzoeken waarop een bowl kon rollen, alle hoeken waaruit ze hem konden vastleggen en andere mogelijkheden voor interessante shots.

6 Bill Murray improviseerde bijna al zijn regels

Zijn we hier echt verrast? Bijna geen van de regels van Bill Murray stond in het script. In plaats daarvan improviseerde de komisch begaafde acteur, in ware Bill Murray-vorm, bijna al zijn dialogen, maar pas nadat hij eerst met de regisseurs had overlegd voordat hij opnamen maakte over wat ze wilden van de scène. Dat klopt, "Je zit in een justrein met koekjeswielen" was volledig organisch en zonder script!

5 De bemanning was precies hetzelfde als de 'Dumb and Dumber'-crew

De gebroeders Farrelly legden in een interview met Fast Company uit dat ze wisten dat ze goud hadden geslagen met de crew waarmee ze aan Dumb and Dumber werkten, en een naadloze ervaring hadden dankzij de professionaliteit en chemie van alle betrokkenen."We dachten: 'Hé, waarom zou je daarmee rommelen?'" zei Bobby Farrelly, en ze huurden ook iedereen weer in voor Kingpin.

4 Ze wisten niet zeker of Bill Murray echt zou komen opdagen

Peter en Bobby Farrelly hadden gehoopt Bill Murray in de film te krijgen, maar beschouwden het als een kans. Randy Quaid redde de dag toen hij Bill belde, die hij kende van Quick Change, en hem zover kreeg om het te doen. De gebroeders Farrelly vertellen hoe ze op geen enkele manier contact konden opnemen met Bill Murray, omdat hij geen telefoonnummer had. Bill vertelde hen op welke dag hij er zou zijn, en ze hielden angstig hun adem in om te zien of hij inderdaad zou komen opdagen. Professioneel als hij is, hij was er precies op tijd.

3 Lin Shaye werd gecast door de rol aan te kleden

Lin Shaye schitterde in haar rol als de slordige hospita voor wie Roy seksuele gunsten moet verlenen in ruil voor huur. Ze kleedde zich als personage voor de auditie en zag er zo haveloos en vervallen uit dat de regisseurs dachten dat een dakloze vrouw op de een of andere manier het gebouw was binnengekomen. Ze probeerden haar tactvol over te halen om te vertrekken toen Lin Shaye zichzelf onthulde en de rol in een oogwenk bemachtigde.

2 Verschillende beroemde atleten maakten cameo's

Slimme sportfans herkenden waarschijnlijk honkbalmol Roger Clemens in zijn cameo als de intimiderende motorrijder Skidmark. Maar er waren ook minder voor de hand liggende cameeën van beroemde atleten. Billy Andrade en Brad Faxon, beide professionele golfers, verschenen in de menigte in de eerste bowlingscène, en professionele bowlers Mark Roth en Randy Pedersen verschenen in het laatste bowlingtoernooi.

1 Ja, dat was Blues Traveler in het laatste bowlingtoernooi

De gebroeders Farrelly waren naar verluidt zo dol op de band Blues Traveler, dat ze een manier vonden om ze in de film op te nemen. De zanger van de band, John Popper, speelt de omroeper in het eindtoernooi en de rest van de band speelt een lied tijdens de aftiteling, gekleed in traditionele Amish-kleding.

Aanbevolen: