Oprah Winfrey's vader Vernon overlijdt op 88-jarige leeftijd na het vechten tegen kanker

Inhoudsopgave:

Oprah Winfrey's vader Vernon overlijdt op 88-jarige leeftijd na het vechten tegen kanker
Oprah Winfrey's vader Vernon overlijdt op 88-jarige leeftijd na het vechten tegen kanker
Anonim

Oprah Winfrey's vader, Vernon Winfrey, is helaas op 88-jarige leeftijd overleden. De zakenman vocht met kanker.

Vernon Winfrey vocht tegen kanker

Vernons miljardairdochter, 68, verraste hem met een oprecht verrassingsfeestje ter ere van zijn leven tijdens Onafhankelijkheidsdag. Oprah's vader had een kapperszaak en was in de loop van zijn leven gemeenteraadslid in Nashville. De mediamagnaat uploadde eerder op zaterdag een eerbetoon op haar Instagram met een oprecht onderschrift na het nieuws van zijn overlijden.

Oprah schreef: "Minder dan een week geleden eerden we mijn vader in zijn eigen achtertuin. Mijn vriend en gospelzanger Wintley Phipps groette hem met een lied."

"Hij VOELDE de liefde en genoot ervan totdat hij niet meer kon praten. Gisteren met familie rondom zijn bed had ik de heilige eer om getuige te zijn van de man die verantwoordelijk is voor mijn leven, zijn laatste adem uitblazen, "voegde ze eraan toe. "We konden Vrede de kamer binnen voelen komen bij zijn overlijden. Die Vrede is nog steeds aanwezig. Alles is goed. Bedankt voor je gebeden en goede gedachten", vertelde de ster haar meer dan 20 miljoen Instagram-volgers.

Oprah Winfrey gooide haar vader een 'Vernon Winfrey Appreciation Day'-viering

De CEO van het EIGEN netwerk deelde een video achter de schermen voor haar volgers bij de barbecue in de achtertuin die ze voor haar vader organiseerde en noemde ze 'Vernon Winfrey Appreciation Day'. In een video die op haar Instagram-pagina werd geüpload, legde de presentator van de talkshow uit wat het evenement inhield. Ze verklaarde dat ze het feest gaf, "omdat mijn vader ziek is. Dus we wilden dat al zijn vrienden hem kwamen vieren terwijl hij de vreugde kon ontvangen."

"Mijn vader zijn 'bloemen' geven terwijl hij nog goed genoeg is om ze te ruiken. Fijne 4 juli als je samenkomt met je familie en vrienden. Vergeet niet om elkaar te vieren", typte Oprah bij de video. Volgens TMZ was Vernon al meer dan 50 jaar eigenaar van Winfrey Barber & Beauty Shop.

'Vernon Winfrey zou je het shirt van zijn rug geven'

Volgens The Sun was Vernon ook een zeer gewaardeerd lid van het National Barber Museum and Hall of Fame. Een medewerker van zijn kapperszaak zei dat Oprah's vader net zo vrijgevig was als zijn dochter, "Vernon zou je het shirt van zijn rug geven."

Tijdens het evenement van 4 juli vertelde Oprah hoe haar vader een van haar grootste inspiratiebronnen was en hoe hij een figuur was waar ze naar opkeek. Ze verklaarde dat hij "eer in jouw leven en eer in mijn leven bracht."

Het type kanker waar Vernon tegen vocht, is nog niet vrijgegeven aan het publiek.

Aanbevolen: