Wat de leden van Fat Joe's Terror Squad hebben gedaan sinds hun splitsing

Inhoudsopgave:

Wat de leden van Fat Joe's Terror Squad hebben gedaan sinds hun splitsing
Wat de leden van Fat Joe's Terror Squad hebben gedaan sinds hun splitsing
Anonim

Van het einde van de jaren negentig tot het begin van de jaren 2000 was Terror Squad een hiphopcollectief dat in de game ieders respect verwierf. Afkomstig uit de Bronx, ongetwijfeld de geboorteplaats van het genre, was Terror Squad verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische hiphopnummers die het decennium bepaalden, zoals 'Lean Back' en 'Whatcha Gon' Do'. De originele line-up bestond uit Fat Joe, Big Pun en Cuban Link, naast DJ Khaled en Cool en Dre in de mixcabine, terwijl Remy Ma en Tony Sunshine zich later voegden.

Na de dood van zijn productieve tekstschrijver Big Pun aan een fatale hartaanval in 2000, verloor Terror Squad echter zijn richting en viel snel uiteen. Hoewel er tal van pogingen waren geweest om zich te herenigen, gingen veel van haar leden sindsdien hun eigen weg. Hoe zien ze er de afgelopen jaren uit? Dit is wat Fat Joe en co van Terror Squad hebben gedaan sinds de splitsing van de groep.

7 Cool & Dre

Cool & Dre, bestaande uit Marcello "Cool" Antonio Valenzano en Andre "Dre" Christopher Lyon, is een songwriting- en productieduo dat verantwoordelijk is voor enkele van de vroegste projecten van Fat Joe en Terror Squad. Sinds hun splitsing hebben ze nog steeds geproduceerd voor enkele van de grootste talenten op aarde, waaronder Lil Wayne in Tha Carter II, Tha Carter III, Tha Carter IV en Tha Carter V, en Jay-Z en Beyonce 's Everything Is Love collab-album in 2018.

6 DJ Khaled

Voordat hij een succesvolle soloartiest werd, verhoogde DJ Khaled zijn populariteit door als DJ te werken voor Terror Squad tijdens hun live optredens. Hij kreeg een contract bij Terror Squad Entertainment en bracht zijn eerste twee albums onder de opdruk uit met matig succes. Na hun splitsing bleef hij naam maken in de rapgame, ondanks talloze controverses over zijn kunstenaarschap. Hij maakt zich momenteel op voor een aankomend album met de titel God Did.

5 Remy Ma

Remy Ma kwam bij Terror Squad kort na de dood van Big Pun, die ook verantwoordelijk was voor het begin van haar carrière. Ze had zelfs haar eerste Grammy-nominatie dankzij "Lean Back" van hun tweede en laatste album, waar ze nauw bij betrokken was. Als soloartiest was Ma's debuutalbum, There's Something About Remy, een kritische succesfactor, ondanks dat het commercieel matig was. Ze maakt zich momenteel op voor een aankomend album met de titel Reminisce, dat naar haar dochter is vernoemd.

4 Cubaanse Link

Cuban Link, wiens echte naam Felix Delgado is, werd eind jaren negentig geassocieerd met Big Pun voordat hij bij Terror Squad kwam. Na de dood van Pun had Delgado een contractgeschil met de honcho van de groep, Fat Joe, wat resulteerde in vertragingen van zijn beoogde debuutalbum 24k. Het album belandde uiteindelijk op de plank en in ruil daarvoor bracht hij in 2005 zijn debuut getiteld Chain Reaction uit. Nu lijkt het erop dat de rapper al een tijdje uit de schijnwerpers is geweest.

3 Tony Sunshine

Tijdens de stijgende leeftijd van R&B kwam Tony Sunshine met zijn kenmerkende zijdezachte stem en diende als zanger voor Terror Squad. De Puerto Ricaan was pas 13 toen Big Pun hem onder zijn leiding nam en in 2008 officieel het kamp van Fat Joe verliet. In zijn eigen woorden: "Maar het was tijd voor Tony Sunshine om op eigen benen te staan en een leider te worden van zijn eigen beweging. Dus nu ben ik een vrije agent."

2 Grote woordspeling

Big Pun heeft een langdurige erfenis die nooit vergeten mag worden, aangezien hij de eerste Latino-artiest was die een platina-gecertificeerde hiphopplaat had met zijn Grammy-genomineerde debuutalbum Capital Punishment. Hij stierf in 2000 na een reeks gezondheidsproblemen met betrekking tot zijn gewicht op 28-jarige leeftijd door ademhalingsproblemen. Na zijn dood bracht Pun's landgoed postuum zijn tweede album uit in april van hetzelfde jaar, met een piek op nummer 3 in de Billboard 200-hitlijst.

“22 jaar later vieren we nog steeds je grootsheid. Mijn broer, we missen je, er gaat geen dag voorbij dat we niet aan je denken of verhalen over je vertellen', schreef Joe lovend over zijn overleden vriend en voegde eraan toe: 'De wereld werd 22 jaar geleden beroofd van een ongelooflijk mooi persoon. ergste dag van mijn leven. We proberen het zo goed mogelijk voor je in te houden, ik weet dat ik je weer zal zien.'

1 Dikke Joe

Outside Terror Squad, Fat Joe heeft veel studioalbums uitgebracht, zowel als soloartiest als als duo met Remy Ma, Dre of DJ Drama. Hoewel hij vooral bekend is om zijn Terror Squad-project, is Joe's discografie als soloartiest behoorlijk solide. Zijn vierde platina-gecertificeerde studioalbum, Jealous Ones Still Envy, wordt vaak beschouwd als zijn beste stuk carrosserie en brak de hitlijsten in verschillende landen. Meer dan drie decennia in het spel heeft Joe zijn naam gecementeerd als een van de grootste, zo niet meest succesvolle, Latino hiphopartiesten aller tijden.

Aanbevolen: